Thursday, February 27

Mimpi ketul-ketul.


Salam all.

Alhamdulillah. gua dah sihat. tekak dah tak sakit. dah tak demam. flu pun dah start nak recover. cuma telinga ni. tapi sakitnya dah kurang. nanti gua pergi clinic k uolls.

ni gua tengah curious gila ni.
apesal lah sejak semenjak dua tiga menjak ni gua asyik mimpi pasal couple kawin couple kawin.

haihhh. rasanya gua takda gatai nak menikah lagi.

ke sebab soalan dekat ask fm yang berbaur nikah tu. taklah. i mean ada yang tanya nak anak berapa. bila nak kawin. etc.
duhhhhh. gua baru 18. baru je merasa nak remaja.

gua nak habis study duluuuuuuu. k. bukan tu je. nak kerja dulu. kerja. ya. kerja.
gua mana pernah kerja. serious. sekarang ni pun jadi penganggur terhormat. ye lah parents gua memang tak bagi gua kerja.

emmmmmm. but its okay. cuma takda income. harap duit ayah bagi je lah. =3

tu bukan ceritanya.

ceritanya pasal mimpi gua ni.

quite recently gua mimpi couple dengan mat hindustan. aku sure dia hindustan bukan bangla.pakistan etc. gahahaha.
seriously. aku sure betul dia hindustan.
dalam mimpi tu kemain lagi aku dengan dia. naik motor sama sama bruhhhh. dia siap pakaikan gua helmet lagi.
tapi janganlah risau. dia handsome. puuhhhhh kalah shah rukh khan. adalah muka macam ustaz gua masa gua form 3.
ustaz tu muka macam hindustan. hidung mancung. haihhh.

hahahaha.

dalam mimpi tu boleh pulak gua terpikir. "ayah tak marah ke ni? bagi pulak mamat ni nak hantar aku balik. naik motor lagi."


http://4.bp.blogspot.com/-PCiy3blpHxw/T5AYS56C-eI/AAAAAAAAAO8/eKLYE07MpyA/s1600/2012+Triumph+Supersports+Daytona+675.jpg 

kalau mimpi naik motor gini takpa gakkkkkk. heaven lah jugak rasa. dengan rider suit. hm. suka betul gua mamat naik motor gini. tak handsome pun gua rasa handsome. haha.

dey. padahal gua tak suka pun mat hindustan. sebab kuat makan kari. gua tak suka kari.

malam tadi lagi parahhhhhhh. gua mimpi dah kahwin dengan mamat badan ketul ketul. sejak bila taste gua gini? cukuplah badan ketul ketul macam sharnaaz Ahmad. lebih dari tu gua tak boleh terima. tambah lagi yang kilat-kilat tu.
sakit mata gila tengok. silau.

cukuplah dapat yang ketul ketul sikit. ada 6-pack pun okay. part dada tuuuu. fuhhh fuhhh =3
ni yang ketul ketul macam bina badan tu. haihhhh. macam mana lu boleh jadi laki gua? mana datang masuk mimpi gua? kacau gilaaaaa. nightmare siot.

tapi part paling strange. dalam mimpi tu gua suka diaaaaaa. tu yang jadikan gua super curious.
dialog yang gua ingat dengan mat ketul tu. gua tengah marah dia.

"habistu suka ka? suka orang tengok bini sendiri?"

"suka. baru dia tahu seksa kat akhirat nanti duk usha bini orang."

perghhhhhhhh. amenda ni. gua terjaga. gua sepak sepak pipi gua. tutup muka dengan bantal. gosok gosok kepala gua. gua takut gua dah mereng. gua tengok jam pukul 5 pagi. tidur balik.

apesalahhhh bukan sharnaaz ahmad je dalam mimpi gua tu?

hm.


Tuesday, February 25

Wordless.


Salam all.

haihhh perit lah sakit tekak. risau jugak takut kena infection. bcs telinga aku belah kiri ni pun sakit gak sampai ke tekak.

benda paling malas sekali bila nak pergi klinik. bukan takut doktor tapi malas.

hahaha.

sakit bruhhhhh. ada petua.tips. etc tak?
sharing is caring.


because im not chicken. hahaha. so do rate me.

peace.
salam sayang.

chaww.


Sunday, February 23

Telur.


Salam all.

Aku tengah syok layan wechat. macam biasa port lepak aku dalam bilik.
tetiba abang aku datang bawak sebiji telur.

"woihh. kalau kamu boleh pecahkan telur ni pakai tangan je. memang salute gila ahhhh."

"kau nak cabar orang ke amenda ni?"

"try buat tengok.kalau boleh memang tabik gila lahhhhhh. tengok ni mana boleh pecah. memang tak boleh pecah punya. ((sambil tekan tekan telur))"

"haihhhh. aku malas je dalam bilik ni. takpayah nak cabar aku lah."

padahal aku tahu memang tak boleh lah pecahkan telur pakai tangan. apadehal abang aku ni. hahaha.
lepastu dia terus blahhhh pergi dapur.

hm. aku teringat satu benda pernah jadi dekat aku pasal telur ni.

aku punya lapar gila masa tu. dah malam dah pun. aku tak ingat pasal apa aku kena goreng telur.
aku pun okaylah. apadehal goreng telur. senang sangat. hahaha.

lepastu aku pun pergi ambik pan. lepastu macam biasa lah.
cuma aku ni biasanya kalau goreng telur tak pakai minyak pakai planta.
nak nak pulak haritu planta dah habis. okaylah guna minyak pun kakak aku dah ajar banyak mana amenda semua.

sambil sambil tu aku duduk layan wechat. dengan dengar kakak aku sembang.
tetiba aku ambik telur pergi basuh. aku terus nak pecahkan masuk dalam pan.
tetiba aku rasa pelik.

ohh rupanya aku lupa bubuh minyakkkkkk.
failed.

lepastu kakak aku.

"haaaaa. kenapa? lupa bubuh minyak ke? haahahahahahahahahahahahahahahahaahahhaaha"

"gelak lah gelak sampai esok. jangan berhenti."

dia dengan abang aku gelak tak habis. lantak kauorang lahhhhh. dah memang aku terlupa.

haihhhh. apadehalahhhh.

telur goreng aku kadang menjadi kadang hancur tapi still boleh makan lagi.
masa kakak aku ajar goreng telur dulu.

"masak ni kena gemalai. tangan pakai lotion lembut tak guna. bukan lembut tu. kena gemalai tahu dak?"

"ye lahhhhh. gemalai lah ni. ((sambil pegang sudip. goreng telur))"

"itu gemalai? itu kasar namanya. ya Allah. cuba lembutkan tangan tu. mana lah tak hancur. blablablabla."

hahaha. aku kalau bab kerja kat dapur ni tak habis kena comment je.
lambat lah. kasar lah. macam macam.
kalau dengan abang aku. tak habis dia cakap. risau lah kamu ni duduk kat dapur.

ayat dia tak habis. "makkkkk. tengok budak ni kat dapur ni. risau haihh."

sangat tak supportive.

aku memang slow bab kat dapur ni.
kadang kadang cabai masak pun aku confuse. mak mintak cabai masak aku bagi cabai burung.

tapi takpa. slow and steady. aku kecik lagi. ehehehe.
aku nak abang kakak aku terkejut bila aku dah pandai masak nanti.
aku nak jadi masterchef kat rumah ni haaaaaa.
 
buat telur goreng special untuk diorang pun kira okay dah. 

takyah lah duk pikiaq aku nak kahwin nanti cemana. aku ni umur berapa baru. banyak masa lagi nak jadi pro.

hahaha.

actually aku takda lah slow sangat kat dapur. cuma aku more to dessert. aku boleh buat puding cocktail. buat chocolate. cake. haaa benda benda gitu lahh.

bye. salam sayang.


Wednesday, February 19

Bulan.


salam all.

quite recently. while i was watching tv. tengah syok syok.
as usual orang yang suka mengacau aku.

"dekat bulan ada udara idak?"

"entahlah. actually aku pun tak berapa sure. ada jugak article yang kata ada. tapi tak banyak."

"kamu tahu idak every planet ada bulan dia sendiri?"

"haa? apehal pulak? bulan tu ada satu je lahhhhhhhhhh. dia macam matahari jugak lah der."

"okay. kalau macam gitu apehal bulan tak dikira sebagai planet. tapi matahari such a planet. ha apehhhhal?"

"sebab kita yang bergerak mengelilingi bulan. haaa haaaa.", emm actually masa ni aku dah tak tahu nak jawab apa. hahaha.

"apehhhhhal pulak? betul lah. setiap planet ada bulan sendiri. and tak semestinya ada satu bulan je. kalau tak caya pergi google."

"haaaaa? apehhhhal pulak.", aku malas nak percaya sangat abang aku ni sebab dah banyak kali dia main main kan aku. auta lebihhhhh. hahaha.

so dengan ketidak puasan hati aku ni.
aku pun tanya lah dekat someone yang i thought kauorang tak payah tahu sapa. hahaha.

aku cuma cerita apa yang abang aku cakap and actually what i hope is dia nak sokong apa yang aku cakaplah. i mean yang bulan cuma ada satu.

but too dismay.

hahaha. dia pun cakap mende yang sama. and baru lah aku nak percaya. emmmm.

"seriously? serious baru tahu. memang baru tahu."

"apalah budak science tak tahu."

"hahaha. entahlah. macam tak pernah tahu je sebelum ni,"

etc.

so kitorang pun cakap pasal planet Mars yang ada dua bulan.
and i love the part bila dia cakap,

"macam kalau orang bercinta suruh tengok bulan kan?"

"ha ah."

"kalau dekat Marikh. dia curang lah."

"hahahahahaha. ye lah sebab ada dua kan?"

"hm. sebab tu takda orang duduk dekat Marikh."

etc. ((i didnt too remember our conversation. peace))
but how cute. hiks =3

then aku pun google. so Alhamdulillah google so helpful. i found what i wanted.

guess what is the name of the Moon for our bumi?
agh. buang masa lah nak guess apa.
emmmmm the name is Luna.

bulan dekat Mars (Marikh) is Deimos and Phobos.

and planet Jupiter paling banyak sekali bulan. ada 67.
whoa. amazing. Allah swt the Almighty.

daripada dulu bila aku tengok bulan. entahlah kenapa. aku akan nampak mata hidung and the Moon's smile.
i dunno if my imagination was too high and stuff.
but i love it so much. it was super cute okay. speechless.

i actually feel a bit sad bcs why i never think bout this. i mean yaaaa. i should know this. kan?
disappointed me. sob.


sekarang aku tengah busy nak habiskan baca buku ni.
sorry lah im not a  novel lover so tak boleh nak share cite.
i just love comic and fairy tales. and thanks mak for bought me this book.

emmm im a lover of Enid Blyton's book =D

peace. salam sayang.
chaww luuu.


Monday, February 17

How to get slim body?


salam all.

actually im not the person who love exercise. i mean jogging etc. yknowwwww. the way aku keluarkan peluh pun dengan do some house chores. buat lah apa apa.

cemana aku nak jawab soalan gini bcs aku tak pernah diet ke apa.
aku ni kuat makan jugaklah, cuma aku jenis yang memilih makanan. i mean kalau aku tak suka type of lauk yang mak masak. aku rela tak makan nasi and makan roti.biscuit etc semata.
teruk kan perangai gua? hahahaha.

tapi memang kena kurangkan nasi. kena lebihkan makan roti.bijirin etc.
and jangan skip breakfast. kalau tengahari tu. ambik lauk lebih. biarlah penuh pinggan pun janji nasi tu sikit. so tak kisahlah makan lauk lebih jangan nasi lebih. hihi.

untuk dinner pulak. makan before pukul 7-8 pm.
aku ingat lagi ada sorang kawan mak ni nampak aku duk makan keropok lah apa masa tengah tunggu mak.
lepastu dia datang,

"makan je kerja ya. takpe lah. makan boleh tapi pukul 8 pm dah kena stop dah. kita ni kena jaga badan. kesihatan semua. ingat tu. kalau lepastu lapar makan biscuit dengan minum air kosong je"

and i was likeeeeeeeeeeeeee. muka aku nak stop makan pukul 8 pm? emmmmmmm T____T tapi aku tengok badan dia memang slim lah wa cakap lu.

and jangan sampai tak makan langsung pulak sbb nak diet lah apa.
mesti kena makan untuk bakar calorie. cemana nak slim kalau tak bakar calorie?

okay but ive got somethg to share.
kalau kauorang baru nak diet. i mean in the first stage ke macam gitu.
minum air kosong tu banyak banyak. dalam 3-4 liter. kalau lebih lagi boleh.
tujuan dia nak bagi kita banyak buang air. bcs bila kita buang air at the same time air dalam badan kita turut sama keluar. masa tu kauorang akan mula rasa badan makin ringan. tak caya try lah.
sebenarnya ada antara kita ni yang gemuk air. em sorry. but the truth is. mkayyy?

jangan lupa every time before makan, minum a glass of air kosong dulu.
banyaklah benefit dia. kulit pun boleh jadi makan cantik.

and you dont have to worry lah bout nanti badan kita terlebih air ke apa.
bcs kalau lebih badan kita akan buang. sama jugak bila kita makan vitamin such as vitamin c. kalau terlebih, confirm ahhhhh tak berhenti pergi toilet wa cakap lu.
hahaha.
macam aku kecik kecik. ayah beli vitamin c. yang macam sweets tu. confirm aku ambik lebih. kalau satu botol tu seminggu boleh habis lahhh.

jangan lupa ambik sayur or buahan. tapi buahan lebih baik.
i think bcs of kandungan fiber yang lagi tinggi kot. im not pro but im just sharing apa apa yang tahu.
kalau setakat ambik sebiji apple pun dah cukup dah.

oh yaaa. aku pernah baca satu magazine ni masa tengah cuci rambut dekat saloon. saja lah tengok kan.
dia kata. makan depan tv membuatkan kita lebih senang gemuk. hahaha. bunyi kelakar kan? tapi tu lah dia.
so jangan makan depan tv. sometimes ada lah antara kita yang macam tu. kan?
i dunno why. but thats what i've read.

hm. apa yang aku tahu aku bagitahu. itu je. boleh google kalau nak tahu lebih. cuma ni apa yang aku tahu. hehe.

sorry kalau takda tips penting. but try yang minum air kosong tu dulu okay. mesti.

peace no war.
salam sayang. chaww.

Saturday, February 15

ready 2013 spm-er?


salam all.

quite recently, ppl are so busy disseminate of news bout spm result tht will be out on 20 March. if i was not mistaken.
hahaha.

and i was likeeeeeee. "ya Allah. what? gila. im not ready yet." hahaha.

but yaaa. mak very excited. and you know what? mak kept asking me since last month kot.

"bila result keluar?"

"dah tahu dah date result spm?"

etc.

i was like. "mak. i dunno. just wait till the date is announced. can aaaa mak?"

and mak with her cute face. buat buat mata bulat. "hmmm. cant wait. kan?"

but ayah memang gentleman. lek je.
masa nak exam dulu pun. i dont remember esok tu nak ambik paper apa.
rasanya math. bcs kalau math memang tak tengok buku. ye lah. for me. kalau nak exam besar macam tu.
kalau maths. your brain really needs a lot of rest bcs tomorrow nak fight habisan.
hahaha.
ayah malam tu, "meh lah tengok tv. tak payah study dah. relax je."

sempoi kan ayah? hahaha.

but yaaa. mak pun jenis yang tak bising. i mean takda lah nak suruh study ke apa. i dunno why.
masa pmr dulu pun esok ada paper gua siap online lagi. mak tengok mak lek je.
cuma pesan tidur awal.
hahaha.

untuk result pulak. mak and ayah memang tersangat supportive.
even tak okay. both of them lepak je. and bagi semangat lagi.
ayah always told me last year.

"spm is not everything. even its something but kalau tak berjaya pun bukan penentu yang kedepan. banyak lagi chance."

kalau anak anak berjaya. tu kira bonus for them.
just like when my lil bro got 9As in pmr. both of them memang tersangat happy.
and kalau tak berjaya pun. my parents support.
ayah and mak memang sempoi wa cakap lu.
lebih lebih lagi mak. mak dengan kawan kawan aku pun kira kawan mak jugak.
thats why all of my friend sangat selesa bila datang rumah. lelaki ke perempuan. memang lepak habis.
hahaha.

actually i feel a little worried. bukan apa. sometimes. ppl around me expect yang tinggi tinggi. hm. i just takut if i cant give them what they want.
tahu tak perasaan ni?

kalau nak ikut result trial.

ini bukan untuk show off or what. i just tknak org expect tinggi. bcs my ability to get straight As tu entahlah. i dunno what to say. but im just hoping tht i can get As in addmaths.maths and pyhsics.

bcs i know what i want. but yaaa. im too worried in few subjects such as sejarah.bahasa melayu and chemistry.
emmm. pray for me. please guys. hahaha.

and one more thg tak payahlah nak cakap pandai ke apa bcs tht kind of result bcs im not a smart student.
setakat dapat calon straight As tu. takyah heran lah.
kadang tengok calon straight As yang lain. aduhhhh baik gila. memang jenis study.
tapi syok jugak sebab terasa yang paling gangster antara diorang. hahaha.

i pernah ponteng kelas. tidur apa benda semua and macam macam. but i dengan cikgu disiplin. takda hal lah. brothers beb.
hahaha.
kalau ponteng bukan buat menda jahat pun. tidur dalam library dengan air-con. tidur dekat celah celah rak buku tu takut ada yang nampak. tak ke cari pasal namanya. hahaha. banyaklah taktik gua. celah gigi je.

tak kisahlah nak jadi gangster sekolah pun. pandai bawak diri sudah lah. i kalau nak buat perangai gangster buat sorang pun boleh. buat jahat jangan ajak orang. jangan ikut orang. takut tak boleh handle diri sendiri.
kalau buat sorang still boleh pikir lagi. sebab tak payah nak bersaing sapa lagi gangster lagi power lah apa.
and kalau ada parents sempoi baru boleh buat.

ingat gua pesan ni?
gahahahaha.
and if my spm result is better than trial. in sha Allah. i shall get a new phone. ahaaaaaa. peace.

im so nervous. cant wait to know how the result. hahahahahaha.
and jangan tanya lepasni nak sambung mana.

i pun pening kalau nak pilih whether matrik or asasi.

i shall seek advice and suggestions from cikgu counseling. hm.
pray for us. i mean all the spm-ers in 2013. for our result.

hahaha.

upsr 4As 1b. pmr 6As 2Bs. spm?
kadang rasa gua ni memang tak boleh berpisah dengan b.
apadehalahhhhhhhhhhhhhhhh?

salam sayang.
chaww.



Thursday, February 13

ask ask ask ask.fm.


salam all.


so let me answer all the questions tht have been asked.

#1
ni tak lain. confirm perempuan yang tanya ni. hahaha.
who says tht im so cute dik? mana ada. ini bukan nak tipu. im just being me. suam suam je.
i often change my cleanser. but dalam banyak banyak cleanser yang i pernah pakai. ((loreal hydrafresh.garnier pure active.blablabla).
which one is the best, safi balqis yang blue colour tu. serious rasa seronok pakai.
and sometimes i pakai jugak scrub apricot safi balqis. and ppl often said after i used tht scrub. muka nampak berseri. hm.
why not you try. but yaaa cleanser ni tak dekat semua orang effect dia sama. so be careful.

#2
 
 this year, 2014 kira eighteen lah. hehe. dah besar bukan?

#3
hahaha. soalan ni dah terbiasa dah. okay kalau untuk full name. nurul farozze. pronouns macam ni nurul farozi.
and for the nickname. Ee, first of first. you sebut E and another E. get it huh?
hahaha. thats it. i know it was a little weird. but i love it bcs it makes me look different than other.
hiks.

#4
somewhere in Perak. hahaha. sorry lah yang ni susah nak jawab. bukan apa. bcs before this i pernah bagi details and dia datang rumah betul betul bcs my house in a housing area but too easy to be found.
mana tak terkejut mak gua dah lah lelaki pulak tuuuuuu. gua dah ketaq ketaq dah. dah lah first time. 
before this memang lah ada terserempak but tak pernah bercakap. sembang dekat social web gitu je.
fuhlamak. sorry. trauma gua. hahaha.

#5
hm. motif?

#6
 
ni kerja blogger Miza as known as cik Chokie. hahaha. 
suka main hidung sebab nak bagi mancung. ye lah. hidung ni tak mancung. hahaha.
visit her blog. HERE.

#7
bila dah jumpa lelaki macam sharnaaz ahmad ke jep sepahtu ke. hahaha. takdalah.
bila dah ada yang masuk meminang lahhhhhhhhh. dey.

#8
Anonymous mana lah ni. aduhhhhh. tak gentleman ah gini bro. taknak.
hahaha.

#9
 
ni kerja blogger Iwan kan? hahaha. tak habis habis bro Iwan ni. amboi.
cita cita tak tahu nak jadi apa. bcs selalunya orang kata. cita cita lain jadinya lain. so apa yang im gonna be tu lah cita cita. hahaha.
part laki idaman tu. cukuplah boleh bimbing dalam bab Islam. and yang penting. tegas orangnya bcs im a stubborn and hati keras. tapi kuat nangis. hm. boleh imagine? hahaha.
visit him. HERE.

#10
 
dia ni malas nak jawab. hahaha.

#11
 
abang Jebat. emmmm. gua yang kedua paling gangster. ye lah nanti nak backup abang Jebat. hiks.

hahahaha. dah lah. so kalau nak tanya apa apa. you can ask me at ask.fm.
i ada letak widget dekat bawah cbox. so kalau nak tanya boleh kalau taknak tanya pun boleh.
nak tanya tapi tak follow pun boleh.
tak kisahlah. gua rock mana kisah benda kecik macam gini. 
hahaha.

oh ya. thanks bcs ada yang suka post sebelum ni yang about KEJAMNYA tu.
inshaAllah. i shall make another one. but janganlah expect lebih lebih. bcs im writing what happened in my life.
itu je. 

chaww.
salam sayang from gua yang gangster dan rock

hahaha.

Tuesday, February 11

Kejamnya.

salam all.

Ya Allah. dia tak tahu nak buat apa. kadang dia rasa macam tak boleh nak maafkan diri sendiri.
dia terlampau suka ikut perasaan. perasaan seronok yang hadir dalam diri dia. buat dia tak pikir pasal perasaan orang sekeliling dia. pasal kau.

bukan dia takda rasa bersalah. ada. tapi entah kenapa rasa bersalah yang ada buat dia rasa marah dekat kau.
sebenarnya dia marah diri sendiri. sebab rahsiakan semuanya dari kau.
bagi dia semua ni benda kecik. tapi tak pada kau.
kejamnya dia.

bukan dia tak sayang kau. tapi keadaan yang jadikan dia macam tu.
ye lah. masa yang kau bagi dekat dia dah tak sama macam dulu.
sedikit sebanyak buat dia rasa sunyi. sunyi takda kau.
bila yang lain datang. dia mula rasa seronok. rasa sunyi tu hilang.
tapi dia tak pernah lupa sayang dia dekat kau.

senangnya dia buat kau. kejam.
dia cuma rasa kejam lepas dia sedar yang kau dah tahu semua.
bukan sebelum ni dia tak pikir. tapi entah kenapa.

entah kenapa dia terlampau ikut perasaan seronok dia.

apa yang dia rasa sekarang. dia tak layak untuk orang sebaik kau.
tapi kau marah bila dia cakap macam tu.
kau takkan paham.

masing masing mula salahkan diri. kauorang tak sedar sebenarnya dia yang salah.

dia dah besar. dah boleh pikir. tapi entah kenapa dia boleh buat benda bodoh macam tu.
tak nampak apa yang baik. apa yang buruk.
tamak.

dia menangis. menangis sebab sedar salah dia. salah dia sebab buat kau macam tu.
kejamnya. memang kejam.

kalau dia boleh buat pilihan. dia pilih untuk jauh dari semua ni. jauh dari kau. sebab dia tak layak untuk orang macam kau.
baiknya kau. layan perangai dia yang gila gila. yang pelik.
tapi apa dia dah buat dekat kau?

kau takkan pernah lepaskan dia. biar sakit mana pun hati kau. sebab sayang kau dekat dia.
kenapa tak pernah sekali kau cuba buat dia rasa apa yang kau rasa?
kau tak sanggup. baiknya.
tak macam dia. kejam.

berbeza.

bukan dia tak sayang. tapi kau takkan paham.
tak mungkin dia boleh maafkan diri dia. 

menangis. itu je yang dia mampu buat.


p/s : sorry lah. aku tk pandai nak puitis. cuma tulis apa yang aku rasa nak tulis. hehehe.

Friday, February 7

#Flashback.

salam all.

teringat pulak yang aku pernah become a treasurer.
dari sekolah rendah. for the first time, form 5 aku elected to be a bendahari kelas yang sangat pro.
hahaha.

at first. memang lah. macam blerrrgh.
and i was like. apehal lah diorang ni. aku pulak nak kena jadi segala macam. lecehhhh.
macam biasa kalau bab lantik ni memang perempuan lah lagi bising dari lelaki.

alasan diorang.

"bagi ee je lah. budak laki dengar cakap dia. senang dia nak kutip duit. tau je lah budak laki kalau perempuan mintak. bukannya nak dengar. bagi ee je dia garang sikit."

aku ingat. tahu?

macam biasa lah. kena vote.
dalam hati masa tu macam. mintak mintak lah bukan aku. bukan apa. leceh kena mintak hutang tiap tiap hari. lepastu kena tick nama sorang sorang. resit kena pegang lah amenda.

tapi nak buat cemana. terpaksa jugak lah jadi taiko class.

nasib baik aku lantik assistant sendiri. aku kutip duit aku bagi dia tolong simpan. resit amenda semua.
aku ni careless. bukan betul sangat. bahaya. hahaha.
sometimes. aku malas nak kutip. aku suruh orang bawah aku. aku cuma pesan.

"kalau mamat mamat tu degil nak bayar baru panggil aku."

hm. seronok jugak jadi boss apa.

dengan perempuan aku considerate lebih sikit. agh. dengan kawan perempuan ni kena jaga sikit. mulut kekadang kemain TT____TT

tapi dengan member lelaki. diorang dah paham sangat. dalam sehari ada je yang kena dengan gangster aku ni.
entahlah. bukan apa. aku memang sensitive dengan perangai lelaki. kalau ada je yang aku tak suka. memang keluar perangai gangster aku dengan diorang.


ada sorang antara mamat  mamat ni memang selalu lah kena. pandai pandai lah teka yang mana.
suka sangat mengacau kawan kawan yang perempuan. paling geram aku tengok. bila senang senang je cuit sana sini.
memang kena lah mamat tu.
pernah sekali aku cakap dekat perempuan tu. "takpayah lah layan."

kalau aku diorang tak pernah nak cuit. takut lah tu. takut kena siku aku yang power ni.
hahaha.
setakat nak kacau. cakap cakap mulut tu selalu. aku ni jenis melawan. sampai aku puas hati.

ada sorang mamat ni kelas lain suka sangat datang kelas aku. apa motif entah. duduk kat belakang.
kadang datang kat aku.

"woihh ee. ada number awek tak? bak aku nak."

"ko ingat aku simpan number awek. apehal lahhhhh."

sumpah tak paham. motif mintak kat aku?

lepastu ada yang suka buat menda menda bodoh. contoh.


tapi dia ni tak takut dengan aku. pelik.
aku pun tak berani sangat dengan dia. risau lah kena tumbuk. sia sia je. maybe sebab dia ni tinggi aku ni tak berapa tinggi. kalau dia angkat tangan. tangan dia letak kat kepala aku ni.
nak tumbuk dia pun aku tak sampai der.
sadis.

banyak sangat cerita gangster. nantilah sambung. hahaha.

jap.


saja nak tunjuk muka tak berapa nak gangster.
hm sebenarnya rindu nak jadi taiko class.

dalam sekolah tu ada dua orang mamat chinese.
sorang senior sorang junior. apehal entah suka mengacau.
siap panggil aku singa. setahu aku tk pernah pulak aku buat perangai gangster dengan diorang.

sampai sekarang kalau diorang jumpa aku kat luar.
macam baru baru ni. mamat tu tegur.

"amacam singa. sihat?"

eeeee. panas.

hahaha.
salam sayang.
chawww.


Wednesday, February 5

abang kata, typical status.

Salam all.

aku lepak dalam bilik. as usual abang aku datang. at first dia cuma nak ambik 'screen cleaning kit'.
jaga sangat phone dia. ada finger-printing sikit pun tak boleh.

"kena beli cover yang prevent finger-printing macam ni"

"merepek apa? ada ke?"

"ada ada ada."

"mesti mahal sikit kan dari yang biasa?"

"takda lah sama je. ((masa ni aku rasa nak record je dia buat macam mana. siap geleng-geleng kepala. saja nak sakitkan hati aku. macam kisah je)) hahaha."

after cleaning his phone's screen tu. macam biasalah. tak lepas scene belagak dia.
kadang tak paham. cuci screen je pun. motif nak belagak?
whatever it is. perangai abang abang memang macam gini kot. hahaha.

while he looked at his phone..... lepastu dia letak. lepastu tengok aku.
dia pun bukak cite. aku macam biasa. listen and gelak je lah. hahaha.
abang aku cite pasal status yang dia selalu baca dekat fb twitter etc

#1

"sakit betul hati ni."

"laaahh. kenapa?"

"takda apa."

"geram betul lahhh orang macam ni. kata sakit hati tapi bila orang tanya kata takda apa pulak. kalau tangan aku boleh lepas screen ni. dah dapat penumbuk dah orang tu. panas je comment last last kata takda apa. motif?", abang.

#2

"lapar lah. nak pergi makan tapi nak makan apa ya?"

"hm. pergi lah pizza hut. makan pizza."

"alah, takpe lah. taknak."

"ini lagi sorang. tadi tanya orang lepastu bila orang jawab taknak pulak. macam macam manusia ni.", abang.

#3

"nak mandi jap lah" / "nak makan jap lah" / "nak tut tut tut jap lah" / "i wanna pee"

"takda modal lain ke? benda kecik pun nak bagi tahu kat semua orang,", abang.

banyak lagi tapi aku dah lupa. hahahaha. well em.
lepas abang habis cite. dia cakap.

"stupid betul. typical."

"huishhhh. apa cakap macam tu?"

"ye lah. kalau tak tahu sangat nak post apa. share lah somethg yang berfaedah. orang baca pun terbukak minda ke hati ke. sekarang ni banyak hadith sahih. google je. ini share orang baca pun naik menyampah. bukanlah salah. tapi cuba lah bagi manfaat dekat orang lain. kan tak salah tu. bagus lagi."

"ye lahh. hahahahahahahaha."

"tapi paling menyampah. bila post pasal sakit hati tu. boleh pulak dia kata takda apa bila kita tanya."

"hahahahahaha. ha ah kan. apa motif entah."

lepastu dia. "haihhh. macam macam. stupid betul. pergi ambik guitar jap. dengan guitar pick sekali. senang sikit nak main."

aku pun pergi lah bilik dia ambik guitar. aku cari guitar pick takda pun.

"mana mendanya? tak ada."

"ada. atas katil. colour merah."

menda kecik macam tu suruh aku cari atas katil? kalau kemas takpa. ni dah macam gempa bumi dah aku tengok bilik dia. dengan cd game berterabur. boleh imagine tak?

last last aku cakap je takda. padahal aku tak cari pun.

hahahaha. dah bye.
salam sayang. peace no war.

Sunday, February 2

Unexpectedly. NTBP

Salam all.

NTBP is Not to be proud.

to be honest. i really dunno how to start writing this.
i didnt expect to get somethg like this. and emmm. i cant say anything other than thank you so much.

sorry. what i mean is....

 

i dunno what to say to her. i just said thank you etc. you know somethg like that. bcs this is unexpected.
yes i knew that this thg takda lah besar mana or setinggi mana to be proud.
but im not proud or show off to uolls.

im just proud with myself. bcs i never expect ppl to learn and get something from my post. since before i started writing in blog. i mean blogging. i never thought that im good in writing.
till now im still learning how to be good in writing. good in blogging and stuff. yknowww.

and i've learnt. based on what i've told you before. if ada someone that doesnt like you or doesnt like your writing.blog and stuff. 
just think about ppl who love. when you always think about the negative side. so you wont see apa yang postive.
betul tak?

let say. you always think about orang yang always hentam you. condemn etc. even dia seorang.
you wont nampak orang yang suka. who supports you. yang ramai.
it will make you down. im serious.

yes. it happened to me. quite recently. i mean. before this pun ada. in 2011.2012. i dont remember.
but if kita pandai to face tht problem. so its gonna be okay. nothing will happen. believe me.

and. one more thg. thank you so much to blogger Miza akak cik Chokie. bcs of this.


at first i dunno what is top refferal etc. even i have read about this. but i tak berapa clear. 
so i told her that honestly im not sure what it is. so she explained to me. and thank you so much.

imma tell you frankly tht if i didnt understand ke apa. i will ask till i get it. hehehe.
and we must say tht kita tak paham. dont be shy. we are human. so benda tu normal. 
except if you're alien. bcs i thought alien was the thg that penuh dengan knowledge. hahaha.


visit her blog. Cik Chokie.

lets share something in blog. lagi bagus kalau share yang baik baik.

peace.
sharing is caring.

thank you so much all.
salam sayang.