Wednesday, May 21

will be a kmj-ian.


salam all.

lepas ni aku one of kmj student. i mean kolej matrikulasi johor.
jauhkan perak pergi johor? hahaha.

for the first time nak jauh dari family.
jauh dari parents.
first time nak sensorang handle life. semuanya.

and aku tak pernah ada experience duduk hostel. so a little bit awkward nak prepared segala macam hal.

hahaha.

"ee tak pergi ipg?"

actually ipg result tak keluar lagi. entah bulan berapa aku pun tak sure.
for sure masuk matrik dulu and kalau dapat ipg lepastu aku chaww pergi ipg.
kalau tak. go on je lah dengan matrikulasi setahun. inshaAllah. gitu.

(met husna again hehehe)

(inshaallah. ada masa i wanna blog about ipg interview)

"upu cemana? taknak buat rayuan?"

honestly. taknak buat rayuan.
actually macam gini. masa apply upu dulu pun aku main main.
i mean orang isi 8 pilihan so possibility nak dapat salah satu tu tinggi. but guess what? aku isi 4 pilihan je.

and course yang aku ambik tersangat tak sesuai dengan result.
at first aku check course apa yang sesuai dengan result aku.
but i dunno why im so stubborn. nak jugak pilih asasi sains fizikal which is perlukan chemistry C+ at least.
but i just got c.
and masa apply. im not too prefer because both of my parents suggest masuk matrik. so im okay. no hal.

bila dah apply and upu closed.
mak cakap. "kalau dapat pasum pergi pasum."
and i was likeeeeee. "whathhhha? orang isi memain je kot. course tk sesuai dengan result pun."

"takpa lah. mana tau rezeki dapat. believe in Allah."

okay.
and interview untuk course asasi sains fizikal pun aku tak dapat.
tak kecewa because aku dah expect siap siap.

"takpa. tunggu asasi sains fizikal untuk uiam.", ayah.

okay. and a few days before result upu keluar.
i told them. "orang rasa tak dapat lah uiam. chemistry c je."
deep in my heart masa tu. "kalau boleh tukar chemistry trial spm yang mana dapat C+ tu bagus jugak. syarat lain dah pass."

and expectedly. i didnt manage for upu.
so lek lahhhh. matrik and ipg dah siap backup.
matrik pun sains and confirm lah dapat modul sains fizik since aku spm tak ambik bio. hehehe.

so i will be in matrikulasi johor on 26th may.
because of perak dengan johor jauh. so i will be in Ayer Keroh Melaka 25th May.
one night at Sri Malaysia.
Alhamdulillah. dah register matrik and dapat bilik at first floor. so takyah susah payah nak naik tangga bertingkat tingkat.
and masa tu dah jarang nak hadap blog ni etc. get it huh?

papehal contact gua. nak ajar jumpa dekat johor ke apa.
contact gua. whatsapp/wechat/facebook/messenger/email.

zaman millenium ni penuh technology der.
apadehhhhal?
chaww lu =D

till we meet again.


62 comments:

Anizz Annisa said...

take care ee.. have a safe journey dear.. rindu la nanti nak baca entry ee lagi..huhu

zakira afina said...

wahhh ee pergi KMJ. hehe goodluck ee. kalau pergi johor singgah kmj jmpe ee. takde jodoh kita bersama acece. tapi ee pun sesuai jadi cikguuu :D

all the best ee. InshaAllah itu yang terbaik utk ee. wahh nanti rinduu laa nak bace entry ee T.T

Nurul Syahada said...

Im going to miss u so badly. Take care. Hopefully everythings will be fine. Xoxo

no more love u in my life said...

tahniah...hihihi...blogwalking petang

Ayuni Sara said...

amboi...zaman millenium pnuuh tknologi der..haha. anyway tahniah n goodluck kat sana. da dduk hostel tu jgn malas nk basuh baju..hehe.

Detective Fiqa said...

selamat pergi belaja.
kat mana mana pun ok. yg penting belaja :D

Detective Fiqa said...

selamat pergi belaja.
kat mana mana pun ok. yg penting belaja :D

Ismi Ana said...

All the best. Tahniah ee. ^_^

Nur Hamizah said...

Semoga berjaya sayang for your futuher study. Niat dalam hati untuk mencari redha Allah. InsyaAllah miza doakan yang terbaik buat ee sahabat miza yang ohsem ni. :))) Semoga suatu hari nanti Allah temukan kita. Aamiin <33

Tashira Sha said...

jaoh nye kak. anyway,all the best utk akak ee! :)

Lieya Yaya :) said...

result ipg tu kelua 10/6 nanti tak silap akak . cehhh kmj-iannnn . haha . dok johor tu jgn balik dah perak ni . ahahaha . rinduuu ee laa ce nii . nnti ratu typo dah jrg on9 dkt group T.T will miss youu ee :*

Syazwani Yazid said...

Hai eee! goodluck there! nnti jenjalan lah kat JB sbb tangkak tu boring sikit kot(sorry org tangkak) hahahaha. kite pulak org johor tpi dpt ganu, apa apa pun all the bestt EEEE!!!! kalau ada jodoh, boleh jumpa!

MiaLovetto ^^ said...

welcome to johor. hehe goodluck =)

Teena Tna said...

Tahniah ee! Adik teena pun dapat kmj gak. Tapi dia pilih asasi tesl from upu. All the best eh!

Miss Boo said...

good luck in everything u do ee... gonna miss u... nnt kak boo dtg sna nak ajar jumpa dekat johor ke apa. apedahalkn? jgn lupakn ai tw... T_T

Sharifah Syahirah said...

kalau ke PASUM kita blh duduk satu kolej. ahaha hari2 boleh jumpa. ahaha tk pe Johor kak syira punya hometown, dekat je tu matrik johor dengan rumah i. hee

Farah said...

All the best, Ee :)

Izzati Amira said...

perghh.. jauhnya laaahh. patutnya bagi hok dekat2 aje..

btw, goodluck. belajar leklok (:

nurul-rasya said...

Whatever you choose, I wish you all the best!

Hana said...

Goodluck ee :D

Junkyo No Hikari said...

All the best Ee ^___^

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

Ee prefer masuk IPG ke?
all the best kat mana-mana pun Ee belajar. KMJ tu dekat sangat dengan sekolah hazy ! Hazy pernah pergi sana. bestlah jugak XD ada banyak court basketball, badminton ke apa semua lengkap .

Aisyah Az said...

ermmm ecah punn nebesss.. nak masuk matrik n at the same time waiting for ipg result. hopefully both of us pass lah.huhu

Arif said...

Take care and enjoy ur campus life. jangan nyesal di kemudian hari.

Nini Hanini said...

kak nini pun kalo dapt ipg,keluar jugak upsi..good luck ee ngan ecah,semoga kita semua dapat,amin :)

Ain Nafisha said...

Waaah all the best kak Ee comel :) Nanti jadi cikgu tau haha.

Ain Nafisha said...

Waaah all the best kak Ee comel :) Nanti jadi cikgu tau haha.

IDAH RASHID said...

yepp..still ade matrik and ipg yg mmbntu...chill jehh xD btw, good luck sis kat matrik sana ^^

Lollipop Manis said...

waaa. tahniah ee. all the best. belajar elok2 ehh. hehe :D

Zierwa Zainal said...

ee.. gud luck kat ipg.. :)

Fhatin Amelia said...

good luck & all the best okay !

Aqilah Azmi said...

hi ee!! <3
hmm bestnya matrik hihihi..
u cn do it!
nnti jgn lupa cerita pasal ipg lagi tau heee~

Aqilah Azmi said...

best of luck ee!

Anis Adnan said...

belajar elok-elok ee! :D

Dalila Samsudin said...

Johor?! Wah kita duduk johor aahahaha goodluck!

Farah Arina said...

good luck tau ee ;)

Aiman Salleh said...

knp bkn KMPk ? Sebelah Igop ja . Hehe

Izzaty Zaty said...

take care kak ee yang cantik manis poeber. rindu ah nanti ngan entry-entry kak ee

Nadratul Syazwana said...

Alaa dah menghilang la ni eh Ee? Takpelah goodluck eh dekat kmj! Hehe

Nadratul Syazwana said...

Alaaa dah menghilang la ni eh Ee? Takpelah, goodluck dekat kmj! :D

Badrina Badrul said...

good luck! ^___^ take care. :)

aniesa ahmad said...

selamat menempuh dunia baru .. :)

Cikna said...

Teacher to be, good luck ye......;-)

Rexylla said...

congrats dapat matrikulasi.

jemput singgah ke blogshop kami.
blouse dan maxi dress yang cantik dan murah.

E'in said...

welcome to johor.. hihi.. good luck dik.. :)

Hidayah Suhailee said...

wah.. bestnya.. yaya pening nak fikir sal nak jejak kaki p mana pas form 5 nanti.. :(

SAMIQA ♥ said...

Selamat datang ke Johor !!! ^^
Tempat Nurrul tuh.. dulu setahun lepas nurrul belajar dkt UiTM Segamat, dekat aja dgn matrikulasi johor.. :)

Selamat Belajar !!

Azwar Syuhada said...

Good Luck ee!! N take care ok!

Miss Rin said...

tahniah ee . sana ada kawan kita ,
haha . btw , ee nmpak makin cntik

Pondok Usang said...

Salam Ramadhan.. syukur masih diberi peluang...

Pykaa Pdott said...

Tahniah ea syg :)

Cikna said...

KMJ student......;-)

Miss Fatyn said...

singgah sini http://www.miss-fatyn.blogspot.com/2014/07/bb-doll-cream-de-fasya-hot.html

Cik Itah@RRP said...

salam. tahniahh dear..

singgah sini sebelum bercuti raya esok hehe

salam jumaat & selamat hari raya serta salam kosong kosong hee ^_^

twinscraftlife said...

HI~ this is twinscraftlife!^^ 안녕하세요^^ We sell purely handmade items^^ pls visit our blog^^ 감사합니다, 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com

miranadia said...

saya suka life kat matrik. sebab bila compare zaman sekolah, matrik dan univ, zaman matrik betul betul belajar. kalau tak study satu hari, rasa bersalah.

Thirah Radzi said...

best tak duk matrik johor? since i will be spm leaver next year. aceceh

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

tahniah dear! :) singgah my blog ye :)
http://e-dania.blogspot.com/2014/10/pin-hijab-murah-giler.html

ARJUNA.Inc said...

kalau x kena ngan kos x pe..meh pilih kos akitek meh..haha..amik kt uitm..haa..nnti kta satu fakulti..hehe

ecah khalili said...

All the best n take care dear..

lovelywa said...

Gud luck dear walau dimana berada..

btw Salam perkenalan buatmu ;)

Fwani said...

wahh.. dpt kmj ek?? tak pe matrik pon not bad.. i pon dari matrik but kmpp laa.. alhamdullilah skrang dh msuk unimap.. good luck..btw,,mesti bwu abis pspm 1 kn?? senang tak??