Tuesday, April 8

skinny short.


salam all.

first of first. look at this.

yes. i admit. my face looks like muka muka orang yang ketinggian 160+ cm.

at first. i didnt realize it at all. but then. hahahafiz often told me the same thg. and from time to time i became aware of it.
when i began to realize, i see my photos and i estimate the height based on my face. saja saja ya. hahaha.
oh yaaaa. i looked like orang orang yang tinggi. padahal?

i dunno why i always feel that im not pendek type of ppl. hahaha. seriously. i knew this is what we called pewasantan/perasan.
but i speak honestly about what i feel. hm. maybe bcs of my face buat aku rasa camtu. kot. kan?


(ada nampak macam orang yang just 154cm? =3)

and for weight im just 43 kg. itu paling berat. pernah jugak 41 kg. itu paling ringan.
my weight regularly changing. but still remain between 41-43 kg. pernah jugak sekali dulu 44 kg.

actually dulu badan i berisi. seriously. i mean berat dalam 46-47 kg.
if i wasnt mistaken. when i was in form 2. i got a severe fever. takda lah demam panas. but teruk. dalam seminggu. then i lost my appetite. lama jugak lah. so that situation buat aku terbiasa tak makan banyak.
and after i recovered from fever. i began to tak suka makan nasi. more to bread. biscuit. yknow what i mean?
so lama lama badan aku jadi kecik macam sekarang. hahaha.

and yaaaa. aku tak berapa suka makan nasi. lebih lebih kalau lauk tu yang aku tak suka. memang sanggup ambik biscuit.roti etc. only.
tapi kalau ada ayam. memang aku sukaaaaaa. hahaha.

i try badly to gain weight bcs of my bmi is underweight. but it didnt work. when i told mak. mak just said "belum masanya badan tu naik."
okay. and i cool je. okay what. nampak kecik. forever young.
im too happy when mak's fellow thought that im still in standard 6.
but the annoying part when my lil bro's friend wanna try to flirt. you knowww what im saying? -,-

okay chawww lu.
salam sayang. bye.


25 comments:

Lieya Yaya :) said...

ee comel laa dalam gambar tu . tak mcm 18teen akak tgk . hihi .
laa . berat 43kg ? ringan nyeeee . dulu akak berat 45kg, tp skrg da 50kg . hua hua .

Lollipop Manis said...

berat n tinggi kite lbh kurang je ee. tp nape akk nmpk pendekkkkk gilerrrr. T.T

Sadis !
bdw comey gile gmbr ee. gaya org dah besar. erk. besar keee. Hehehe.

Fatin Alya Huda said...

Fatin yg berat 45kg tinggi 157 cm, org cakap sekeping . klau ee, konfem seciput. tapi ee ringan sangatlahhh. . .

Ain Nafisha said...

comelnya ee dalam gambar tu, nampak muda hehe. Seriously ee tak nampak macam 154cm, nampak macam 160cm+ lah. Berat Ee 43kg ke? Ringannya.

fasha said...

wahh...berat awak jelesnyaaa...sy 150cm tp berat makin naik..bmi mm okay..tp org rendh tak leh berat sgt. sy. sblom maintain 43..lama2 cecah 53 pling tggi..skrg bru trun 49..seram2

Farah said...

ee ni ringan sangat ni. Tinggi kita lebih kurang je ee tapi memang ee nampak macam tinggi.

Bella Nabieyla said...

wahhh tinggi kita sama :D tapi berat tak sama T.T kak bella berat , skrg dah 49kg . Berat kak bella senang naik , susah turun . uwaaaa :'(

Nur Hamizah said...

Ee nak tahu sesuatu tak ? Ekeke. Orang katakan, kalau kurus macam ni nanti bila dah bersalin confirm naik agak mendadak. Like my mom, selalu cakap dekat miza yang dulu badan my mom ramping habis. Memang betul sebab bukti baju-baju ibu simpan. Kahwin je dapat kakak sulung miza terus naik. Orang yang kata :P Wekk.

K actually cemburu bila kawan-kawan sekeliling cakap berat badan dia orang around 40++. Nasib badan, semua masakan ibu sedap. Everything masuk mulut XD Ahahahaa.

Tashira Sha said...

aaa serious 43 kg je kak? wuaaa jelesss -.- ketinggian sha 160,kalau berat badan tu tak nak cakap lah. hahahaha

Lee Wa Wan said...

muka jenis panjang dan tak tembam...haha.

wan 175cm...55kg...seyes langsing gila...ahahaha

Farah Arina said...

i think i know siapa yang tanya ee soalan tu, haha

Niesa said...

tomeyy gmb..cantik..dlu kak niesa kurus gila berat 40kg je..tp lepas plkn naik 9kg..ahahaha..tp ketinggian tu xnaik2..terasa mcm semakin pendek je.. >_<

Nies alhaQ said...

Underweightt niiii underweighttt niiiii. Heheh.

Aya Zuki said...

saya ni lagi underweight..berat 38kg..makan banya kot..huwaaa

Aisyah Az said...

nasib kita sama.. huhu.. tapi ee tak nampak kurus.. erm erm..sedehnyaa =(

Anizz Annisa said...

oke ape ee cmnie.. comel je akak tgk.. ^_@

miminadam said...

160cm mmg tak berapa tinggi n tak berapa rendah. okay okay je :)

Anis Adnan said...

comel la tu, pendek xD hihihihi

Ninaa Hassan said...

ee hg kecik2 comel ja haha
seriously klau tgk muka hg terus bayang ketinggian model2 gitew :P

nabella said...

untungnyaaa ringan gilaaa.jealous gilaa hahaha saya pendek muehhee happy blogwalkingg ee :)

Izzati Amira said...

oke sumpah jeles!!!!! jelesnyaaa... kita tengah usaha nk turun ni.. wish me luck (:

Nurul Syahada said...

ughh, maintain kau kiahh. hahaha okay ee forever young. gojes gitu. hahahaha kbye.

Pykaa Pdott said...

Okey2 je brat adik . Akak nie bru2 g tmbang dah 50 dah . Nak je trunkan brat bdan nie . Tapi nsib akak tggi so tak la brana nmpak kegemokkan tuh sgt . Hehe :D

zakira afina said...

satu ayat, ee comel hehe.

Zara Nurhaidah said...

kalo ayam mcm iupin ipn tuu ok jgk kat ee ?? hahahaha.. nnti kak zara spen.. muahahah