Friday, April 18

qualification test #ukcg #ipg


salam all.

as what you know ive got a qualification test for ipg  (HERE) and i didnt prepare apa sangat pun (HERE)

i went there with my beloved and handsome ayah. haha. tak jauh pun dari rumah. tapi kami gerak awal dari rumah bcs ayah risau traffic jam.
mak already prepared chocolate milk dutchlady and bread for me. so i breakfast dalam kereta je.
when we arrived there,

"nak ayah teman tak ni?"

"ikut ayah lah. its okay kalau ayah tak teman. orang pergi sendiri."

"belajar survive sendiri eh anak ayah. ayah tengok dari sini. ingat pesan ayah. jangan paksa diri. kalau rasa tak mampu stop je."

"okay ayah. doakan tau."

so i salam and ayah kiss me.

#written test

i answered all the questions with full of spontaneous. i dunno whether my answers is true or not tho but i thought everything's okay.
anyway instructions dia pun suruh jawab secara spontan. and a few minutes before the time runs out i already answered all the questions given which is 160 objective questions. hehehe.

#physical test


overall okay lah.i got full marks for sit up and kilas sisi. but yaaa too dismay. bleep test kantoi.
hahaha. whatever. aku memang dah agak bleep test mesti tak power.
tu pun aku dah tak larat sangat dah. before level 2.5 pun aku dah tak mampu but yaa i just wanna try my best. i mean i wanna strive in earnest. thats it.
so when i stopped. actually i surrender. haha. the one of the coach. i dunno coach ke leacturer. whatever. haha. he said.

"haaa sampai pucat pucat dah muka."

"hehehe. dah tak larat sangat dah."

balik tu dalam kereta. aku cerita semua dekat ayah. and yaaa especially cerita pasal bleep test which is i super hate it.

"tadi orang give up je. surrender sebab tak larat sangat dah."

"haaaa baguslaha anak ayah. macam tu lah pandai jangan nak paksa diri. kan ayah dah pesan."

so we just wait and see for the result. i mean if i get the interview. Alhamdulillah. and if not pun Alhamdulillah because ive got an experience from qualification test. hehe. redha. i put trust in Allah.

ive got a message at facebook. wechat and cbox especially. they asked me "how the ukcg?" etc.
apologize bcs dah buat kauorang tertanya yknoww. actually aku rasa agak malas nak update.
bcs badan aku sakit sakit so it makes me feel very lazy. seriously. TT___TT

mak told me.

"biasalah tu. badan dah lama rehat. ehhh memang dari dulu rehat je kan?"

hahahaha. ye lah. mak suka cakap camtu kat aku kalau bab sukan/kokurikulum ni bcs aku memang tak involved langsung.


23 comments:

Farah said...

Susah betul nak jadi cikgu sekarang. Siap dengan test fizikal lagi T____T

Siara Elina said...

weeeeeee, ari tuu classmate akak ada interview ipg gak. dia cakap physical test tuu susoohhhh -.- hehe btw, gudluck ee =) i know u can. "kalau xboleh jangan paksa diri". hehe

Syazwani Yazid said...

eee!! awak smpai level berapa because my friends ramai kata susah but awak ada dapat fullmark. mabruk ya , tahniah! (emoji tepuk tgn)

caliph shuriken said...

setiap satu perkara baru yg kita hadapi.. itu experience yg berharga utk masa depan kita.. s m i l e always ^^

Mazni Munawar said...

tadi pun ade baca kat blog kak ecah, nak jadi cikgu kena buat ujian fizikal pulak. tak sangka.. ><

Nini Hanini said...

good luck ee,hope ee lepas utk intrvie nnti,akak harap cmtu jugak,tapi ukcg hari tu hampeeh..ahaks

Niesa said...

kalau mmg dh lama x bersukan bdn mmg sll jd xlarat..hihi..btw best of luck utk result tu nnti..:)

Zierwa Zainal said...

wah dasyat nye..
ee.. all the best ya.. :)

Lieya Yaya :) said...

ee . goodluck untuk kita semuaa . hope we get a chance to interview nanti . aaaminnnn :)

Farah Arina said...

kalau buat semua tu memang sakit badan. 2-3 hari nanti, okay lah tu.
anyway, goodluck tau ee :D

Detective Fiqa said...

amboii. hahaha alaa biasalah kalau dah duk rumah. mcm kak df juga. semput sudahh hahaha

Aisyah Az said...

Hehe i not born to be sportman 0r atlit whatever. So agak mncabar ujian dia yg bleep tu .hoho

Ain Nafisha said...

dashyat sungguh ujian nak jadi cikgu ni, haha. Btw goodluck, semoga dapat interview tu amin :)

Nurul Syahada said...

Bravooo ee bravooo 'barvovovooo'
Em kilas sisi ,sakit pinggang. Em T__T.
Btw, all the best. yaaa, got experience uknow ^_^v

Anis Aisyah said...

haha sempoi je entry akk. in sya allah dapat :)

Tashira Sha said...

huwaa macam susah je test fizikal tu kak. haha. my mom pun selalu kata macam tu -.- goodluck kak ee!

zakira afina said...

muke ee nampak lasak laaa haha. kann? sakit badan lenguh2 sume. tapi heppi dapat pengalaman cenggitu :D

Lollipop Manis said...

yeaaa betol tu. buat mana termampu je. jgn seksa diri. btw gudluck ee :D

Lollipop Manis said...

yeaaa betol tu. buat mana termampu je. jgn seksa diri. btw gudluck ee :D

Nur Hamizah said...

Seronoknya ee dapat banyak pengalaman :D Semoga berjaya ee <3

Wafi Remli said...

Kat Ipoh eh? Oh, sama macam kawan saya masuk dulu

Ayuni Sara said...

hihi...samalah kita...masa ko-ku mana ikut sangat.

wafacw said...

uikkss..sekarang ni kena test physical sampai macam tu sekali ker? whoaaaa...