Tuesday, April 15

no preparation act.


salam all.

as you know i've chosen to take a ukcg (ipg) qualifying test. uolls can read it HERE.
so far what is my preparation? em. to be honest. i dont make sufficient preparations. hahaha.
im just asking ppl who take this test before me. i mean before 16 april. and yeahhh. their answers are quite pleasing me.

cheers. hahaha.

yesterday i went to sch to settle a few things. and yaa i just got beberapa encouraging words from cikgu cikgu. yknoww.

"dapat IPG? haaaa pergi je lah. ambik peluang tu. tunggu apa lagi. takyah pikir panjang dah."

"hehehe. saya memang pergi pun. esok. hari rabu."

"kamu memang nak jadi cikgu ke?"

"ehhh tak lah. tak pernah rasa nak jadi cikgu pun. saja apply dapat pergi je lah."

"laaaaaaaaahhhhhhhh -,-"

next.

"haa buat elok elok. physical test tu confirm awak boleh buat punya. senyum senyum tunjuk muka manis sikit. peramah dengan orang. ciri ciri cikgu tu kena ada."

and words yang tak berapa encouraging.

"awak tak payahlah pergi IPG tu. jangan pergi lah." (sambil geleng kepala)

"haaaaa kenapa?" (dengan full of curiosity)

"awak kawin dengan saya je lahhhhh."

"haihh sir ni." (senyum kambing lembu semua keluar)

and yaaaaa. mak so helpful and supportive.

"baju putih dah ada kan tapi mana letak mesti tak ingat kan? beli baru je lah."

"memang tak ingat pun. okay mak."

"taknak pergi jogging ke buat apa apa activity petang petang. mak risau physical test kamu ni. boleh ke larat tak?"

"no worries. boleh. macam segak je rasanya. kurang lebih macam gitu."

i knew why that test quite risaukan mak. yaaa because of sometimes i got problem with my respiration. its not athsma. etc. no need to know bcs nothing serious. hahaha.

"ni mak dah print kan semua yang patut. jangan lupa isi awal. no last minute please."

"okay mak. beres."

"kasut sukan mak dah prepare kan. track bottom ada kan? tudung hitam ada."

how lucky i am kan? thanks mak <3

"nanti mak tak pergi teman tau. mak ada class. pergi dengan ayah lah kot eh. akem tak tahu tempat tu rasanya."

"okay makkkk TT___TT"

this is what im worried about. at first i thought mak will accompany me. tapi tak.
but ayah ada so okay lah. kalau pergi dengan abang. risau i cant survive without my parents. before this memang tak pernah rasanya sendiri sendiri.

aghhhhh cemana lah aku nak sambung study jauh jauh kalau terus macam ni.
confirm homesick tahap parah.


p/s:
finally merasa jugak coolblog chocolate pearl. and kinder bueno. aku memang kipas susah mati chocolate.

chaww lu,
salam sayang.



34 comments:

Nini Hanini said...

ee!!!!
good luvk taw,do ur best bebeh..haha

Syazwani Yazid said...

nurulee!!!!! goodluck k!!!! kawan2 kita ramai ckp physical dia susah sgt but confident UKENDUITTT!!!!! nanti cerita lah pasal pngalaman physical test kat IPG!! tak sbr nak baca. sorry tergalak sgt komen hahaha

Nurul Syahada said...

Same goes dgn ai. all kind of paper tu ibu tolong print out, track buttom, sport shoes etc. haha haih nervous. all the best ee. main2 mata dgn abg2 sana. and last, kipas susah mati coklat? haha okay haha k

Lieya Yaya :) said...

alahai sweet nyaa . semua mak prepare kan :) tak ada apa2 lah ee. u can do it :) bak laa sikit kinder bueno tu . pos kat akak ! hehe

Nadratul Syazwana said...

Hehe biasa lah mak kan. Caring lebih daripada diri kita sendiri :') Tetibe rindu ibu hehehe

Sharifah Syahirah said...

Good Luck adik manis :D

✿ Nasihahaha ✿ said...

good luck ee.. you can do it ! hahaa peacee.. ;D

Tashira Sha said...

caring nye mak kak ee. haha. "kawin dgn saya je lah" hahaha LOL k lawak

Nies alhaQ said...

Adik, gudlak utk esok. Buat yg terbaik! :)

zakira afina said...

Eee, best cayalahhh. Hahaha. Mohon se fit yang mampu yee :D chaiyookk! good luck dear.

Ain Nafisha said...

Baiknya emak Ee hehe. Btw goodluck tau, sedapnya kinder bueno, dah lama tak makan :D

Ain Nafisha said...

Baiknya emak Ee hehe. Btw goodluck tau, sedapnya kinder bueno, dah lama tak makan :D

Aisyah Az said...

hehe.. chaiyok dear

Anisyamir Leejo said...

Goodluck untuk esok :)

Farah said...

Oh my! Kinder Bueno is my favourite! :D

All the best ee. Buat yang terbaik ya :)

Siara Elina said...

gudluck sayang =) nie kalau jadi cikgu nie, memang dapat gelaran "cikgu cun" hehe

Miss Rin said...

all the best for you always dear :)

Junkyo No Hikari said...

Good luck for today.. don't nervous2 walaupun akan nervous XDD ahaha

cikgu sporting abis bwhahahaha...

btw wow.. mak dia caring aih XDD

coolblog pnah try tapi ermmm taleh masuk XD
Coklat cool!!! I like that... Always.. yum3...

Btw dah try belum Magnum Gold?
Katanya manis gila, coklat,vanilla,caramel... oh my... so sweet... :D

Farah Arina said...

good luck tau ee. ((:
farah ni dah la dah lama tak minum coolblog. T___T

Meyd Cotton said...

saya pun pergi ukcg juga >.<

Akeyla Azmi said...

wahhh alhamdulillah dpt mak cemtu heee.
Best of luck tau cant wait 2 hear from u soon!!!
heheehehe nak kinder bueno gak oiii

Puteri said...

kalau saya pun, mesti nak mama temankan. kalau tak, rasa nervous sangat

Pykaa Pdott said...

Good luck ea syg :)

Azwar Syuhada said...

All the best k! :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

grrrr... Ee jadi cikgu comel sangat ! hehe. btw, samalah kita. kipas susah mati choc pearl !

Nurul Farahizzati Zakaria said...

amboi! lepas dah buang lemak, dia tambah lemak. bak sini coklat tu! hahahaha..

fadh leyanie said...

homesick tahap parah tu mmg confirm akn jd, tapi lama2 akan biasa :p

Lollipop Manis said...

eeeeee manjanye semua mak buat :p
hehehe. gudluck ee ! xD

eyqa yushaiza said...

acane test? ok ?
I know you can do it.
well don't seduce me with the chocolate. :OO

Detective Fiqa said...

kemain ag ajak kahwin hahaha
goodluck okay

Am_Mir said...

Haha anak manja :P
Wuu kinder buenoo xD

GOOD LUCK Kak Ee!!!Hwaiting!ChaiyOk! <3 <3 :D

Hawa Faqihah said...

Good luck Ee!!! :D

Niesa said...

wahh...gudluck dear...sama mcm ecah jgak ni physical test..hehe..

Nurulee said...

thanks semua. hehe.