Friday, April 11

ai pi gee interview.


salam all.

Alhamdulillah. i feel very grateful bcs i got an interview for IPG.
aku bukan nak sangat tho. but yaa. Alhamdulillah.

 

masa apply i choose pendidikan awal kanak kanak course. and dapat interview for that couse. Alhamdulillah.

when i knew bout this interview. i began imagine to wear baju kurung with wedges. but too dismay. rupanya kena pakai baju sukan. hahahaha.
okay. i see. kena pakai baju sukan bcs of physical test. wathaaaa?
then i told mak.

"ada physical test lah. kena pakai baju sukan. long-sleeves white shirt and track bottom"

"physical test? risaunya mak. boleh ke kamu ni. study sikit sikit pasal course tuu."

"bolehhhhhhhhhhhhh nya. beres."

then i told ayah that i got this interview.

"nak jadi cikgu ke? dapat course apa?" (oh yaaaa. lupa nak kasi tahu ayah masa nak apply haritu)

"course pendidikan awal kanak kanak. hm tak pernah terpikir nak jadi cikgu. tapi try luck je lah."

"lahhhh masa apply memang ambik course tu ke? takpelah. pergi je lah interview tu nanti. kawan mak ada dekat situ setahu ayah. haritu apply UPU ada ambik pharmacist tak?"

***************

actually tak study apa pun lagi. hahaha. pray for me. mana tahu ada rezeki. hm hm.
anyway. yang ada experienced pergi interview IPG etc. ni. share with me pls. sharing is caring.

chaww lu.
salam sayang.


40 comments:

zakira afina said...

ee, sy pun dapat haha. ALhamdulillah cuba nasib. Mane tahu ade rezeki jadi cikgu.

Teena Tna said...

All the best ye. Mak suruh jadi pharmacist ke?

Nies alhaQ said...

Semoga berjaya! :)

Akak Adek said...

wah...,alhamdulillah... =D

gud Luck taw..! ^________^

Lieya Yaya :) said...

adikkkk ee !!!!! kenapa tarikh kita tak sama ! ok akak pun rasa nak jerit ni >.< kalau sama dah boleh jumpa dah ! tak ada rezeki . harap2 kita dua sama2 lepas ukcg ni. mana taw kita dpt layak sesi temuduga sama2 pulak :) hehe . all the best ee ! :*

Lollipop Manis said...

all the best ee.
1 of my sis ambk pharmacist sblm ni n dah jd pharmacist. mayb time tu couse ni tak berapa byk pesaing.btw gudluck ee :D

✿ Nasihahaha ✿ said...

Tahniah, All the best ee...hehe =D

Nurul Atiqah Ahmed said...

wah.. good luck nurul.. :)

salam ziarah from yuyu atiqa..

jumpa link kamu di entri blog abang HH..

all the best !

Mazni Munawar said...

tahniah kak ee! :D

Bella Nabieyla said...

wahh ee dapat lah ! hehe tahniahh all the best :DD

Aisyah Az said...

haha selamat ber-fitness yer nanti ee.. miahihi

Ain Nafisha said...

All the best Ee ^^ :D Semoga berjaya ya :D

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

Ee ! comelnya ! goodluck utk IPG. kawan hazy pun ramai jugak yg mintak nak jadi guru . Skrg ni nak jadi cikgu pun susah woo.. hehe

Nurul Syahada said...

16 april? samaaaa. hihi all the best ee :D

Nurul Syahada said...

16 april? samaaaa. hihi all the best ee :D

Puan Gojes said...

Good luck Ee ,)

Tashira Sha said...

alhamdulilah. good luck akak !

Anis Aisyah said...

gudluck akk

eyqa yushaiza said...

all the best for you ee.
nak tengok jugak kalau ee jadi cikgu nanti.
gengster ke idok.. hahaha.. :DD
all the best !

Nur Inani said...

wish you luck.. ^ ^

Farah said...

Tahniah ya ee. Buat yang terbaik ya. Walaupun rasa macam tak nak jadi cikgu, pergi timba pengalaman interview.

Akak pernah pergi interview IPG. Unfortunately, I failed the interview. Tapi, kalau nak tahu juga macam mana interview tu, boleh la drop message kat shoutbox akak.

Cheers! :)

Asyrahtul Akmal said...

Tahniah kak nurulee ^^, IPG Hulu kinta? Kalau tak silap, tempat tu dekat dengan kedai makan mak long Akmal. kalau tak silap laa. kedai makan tu betul-2 seberang jalan dengan tempat tu. hihi :p

Nur Hamizah said...

Alhamdulillah. Syukur. Tahniah ee sayang. Moga Allah permudahkan segala urusan. Ee ujainnya pukul berapa ? Kawan miza dapat 14/4. InsyaAllah kalau ada apa-apa maklumat miza share with you dear :)

Alyani Matshah said...

tahniah =D

Nurhazlin Hussein said...

Good luck nurul ! A friend of mine said nanti yg physical test kena lari about 2.4 km . Don't know the validity . Hahaha .

Ninaa Hassan said...

tahniahhh ee. gud lark tau. nnti hg buat baik2.
biar aku jd org first pnggil hg cikgu haii haii cikgu ee haha

Farah Arina said...

good luck ee :)
i know you can do it. :)

Am_Mir said...

GoodLuck! All the best! Chaiyokk! U can! :D <3 <3 <3

Junkyo No Hikari said...

woot woot.. al the best wokie... chaiyok!!!
jeles nih.. sbb time dulu tak dapat.. ape boleh buat.. ahaha rezeki dapat kot lain :D

nak dekat dah tarikh tuh..
buat physical test elok2 XD ahaha..

Pykaa Pdott said...

Tahniah n good luck ea dik ee :)

Izz Hazwani said...

sebab bosan, masukkan juga course diploa in early childhood educaation. tak berharap untuk dapat sebab dah aim untuk ke bidang lain. apa pun, all the best!

nanti nak beli baju kurung readymade, roger2 la gua. gua penjual baju kurung sekarang kahkahkah. kbai.

Anasyg said...

selamat berjaya nurul

Azie Namico said...

Good luck.....study mana yg perlu okey kot...insya allah....

MiaLovetto ^^ said...

Wah tahniah . Best of luck k . Saya dapat BI tapi hari selasa ni. Fuhhh cuak. May Allah ease everything =)

Tinta Lana said...

Salam.

Congrats ee, prepare as much as u can.

Selamat menimba pengalaman ;)

Sharifah Syahirah said...

untunglah u pee gii interview cikgu. i dulu nak jd cikgu tk kesampaian. kehkehkeh. good luck nurulee <3

Zara Nurhaidah said...

all the best tauuuuu !! wewiiittt !! =D

Nurulee said...

terima kasih daun keladi semua. hehehe.

miminadam said...

wah ! ini peluang terbaik.. tahniah :)

Niesa said...

iview cikgu pn ada physical test ea?hehe..gudluck dear!