Monday, March 17

troll trolley.


salam all.

i had to accompany mak to go shopping barang barang dapur dekat mall. selalunya mak pergi dengan kakak so i boleh lepak dekat rumah lah.
mak sebenarnya nak cari orang tolong bawak trolley je. and sebab kakak takda this week, aku kena lah ikut mak as known as pembawak trolley. hm.

dah lah tak sempat nak lunch before pergi. nak cepat punya pasal sebab mak decide nak tengok adik dekat sbpi terus.
but its okay dalam kereta aku dah plan jap gi mak ambik barang dapur aku nak ambik makanan yang patut aku ambik. (angkat angkat kening)

okay mak pergi mall yang memang aku malas gila nak pergi bukan sebab apa. memang lah murah kat sini tapi ramai orang lepastu macam takda banyak ruang. siapa yang bawak trolley macam aku ni memang agak problem.
okay takpa. mak punya pasal aku okay.

beli beli barang. at first aku okay lagi. lapar pun tak lapar mana. i still can handle my perut.
and still can handle that trolley.
lama lama dah tak terhandle trolley ni. even i thought i dah pro bab handle trolley.
oh ya before this i handle berdua dengan kakak.
badan aku kecik and tenaga aku pun tak banyak. hahaha. sorry. i mean memang aku ni bab kena keluarkan tenaga ni memang lemah.
(sama kes macam masa aku pergi kem pkbm. masa kena tarik senjata part dekat peluru tu memang aku tak pass. orang lain senang je. agh jealous gila. hahaha.)

but yaaa harini aku kena handle sorang. okay lah as long as mak happy beli barang barnag dapur dia.
dah banyak benda dah aku macam nak terlanggar. perghhhhhh. seriau. hahaha.
ada pulak promoter kopiko. kalau dia tak suruh pun aku memang nak ambik tester tu.
dah ambik aku terus minum. fuhhhhh. panas siot. sakit lidah. hm.

okay pergi cashier mak bagi duit aku yang kena beratur. its okay. anythg for you mak.
total RM250++
apa yang mak beli aku pun tak berapa nak perasan. tapi ni kira okay. kami pernah pergi mall beli beli RM500++

hm?

dah habis bayar. guess what? aku terlupa semua makanan yang aku dah target nak ambik.

how come semua ni jadi kat gua?

lepastu kena bawak trolley sampai kat kereta. sabar.
as what i told, space kat situ macam sempit then orang halang halang gua. haih.

"mak cik excuse me. nak lalu." (senyum padahal dalam hati ^$%*. gahahaha)

jalan depan lagi aghhh siapa yang letak trolley tengah tengah jalan ni.
aku geram aku tolak je trolley dia.

hm kisah?

"uihh akak ni.....", ada sorang budak lelaki badan bulat bulat capai trolley yang aku tolak tu.
dia pilih ice-cream rupanya sampai kena letak trolley tengah tengah jalan =O

mak dah jalan kat depan dah. aku ni susah payah lah nak handle trolley yang penuh dan agak terlebih muatan ni.
and mak toleh belakang.

"ala kesiannya. meh kita tolak sama sama......"

"makkkk. dari tadi lagi. dah lah berat. hm takpelah nak sampai dah." TT____TT

the conclusion is, gua rasa gua kena kempen dekat mak beli barang bawah rm100 sahaja. so gua tak payahlah susah payah lagi next time bila keluar beli barang dapur dengan mak.

tapi selalunya mak taknak dengar kempen jimat cermat dari gua sebab gua ni jenis boros.
tapi kalini memang gua betul betul nak kempen.
atas alasannnnn gua tak mampu nak handle trolley yang penuh sorang sorang.

hahaha =P

peace. chawww.

23 comments:

Anizz Annisa said...

wah shoping sekali byk tu..heheh... klau g mall..bawak trolley dh mcm bwak keta plak rase..huhu.. always jem..hahah..

Nur Hamizah said...

Hahaha it's really funny XD Comel je ee ni. Ehh sebelum pergi tak to-do-list ke ? =O

Anis Adnan said...

Ee kena makan banyak sikit, tambah tenaga untuk tolak troli next time. Hihi :P

Anasyg said...

alahai kesiannya, hehe, mcm mana nak berkempen, kalau nurul pon penyumbang byk barang. Pernah RM500++ kalau anas tu, dah sakit jantung. Hahaha :) lepas ni boleh masuk kelas memandu trolley dapat lesen A ok :)

Akeyla Azmi said...

ahahaha amboi berat gila tu 250rm amboi hihihi.
Tapi tak silap qila 100rm sikit je barang sebab semua tengah mahal ekeke.

Bagus bagus kempen sedar diri :p hihihih

zakira afina said...

HAHA. bace entry ee sambil tersengih :D

Fatin Najwa said...

Hahaha, memang lah macam tu kalau tempat yg murah, mesti ramai orang. rasa macam malas nk pi pun ada sebab kena bersesak sekali. tapi emak punya pasal, ikut jugaklah :D hihi

Nanie said...

Hahaha comel!

Farhah Nasuha said...

Kita pun tak suka handle trolley , dahlah berat pastu ada orang yang tak bagi laluan lah ape lah .

Kitaorang yang buatkan harga naik bukan mak kitaorang , haha .

Aisyah Az said...

haha.. ecah jrang kena tolak trolley. sebab selalunya ayah akan follow weols gi mana2 pun.

p/s: bgus untuk muscle lah ee. tolak trolley =p

Farah Arina said...

RM250++ ? RM500++ ?
mahalnyaaaa ni beli barang apa ni hahaha ?
farah kalau satu family pergi mall beli barang semua ada lah kutip macam-macam tapi takda lah banyak gila (takde lah sampai gila) macam tu haaaa tak pernah sampai RM200.

Qema Amaya said...

hai cik adek trolley slamat berkenalan ;)

Ninaa Hassan said...

amboi kemain lagi shopping.hehe
Ee lain kali ajak lha abg sharnaaz skali. biar dia yg tolak trolley :p

Siara Elina said...

kempen kempen kempen.. haha akak pon kalau g jalan2 ngan mak, memang kena angkut semua barang.. tapi, tak kisah pun sebab tak sampai 100+. guahaha

Farah said...

Dah lama tak buat grocery shopping dengan mak. Saya pun tak suka tolak trolley. Kalau ada orang lain ikut, diaorang yang selalu tolak. Saya tengok je.

AmySyahiera Malik said...

kempen kempen ! haha , pernah alami apa yang Ee rasa . lagi2 kalau trolley yang kita tolak dia punya roda tak betul . perghh !

AsmYza PaNda said...

Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 . wechat:asmizazul25
whatapps:0177052170

Rubiatul Adawiyah said...

haha.. amboiii.. shopping sakan nya diaaa... ^^

dilaella Ella said...

rajinnya ikut mak p shopping, saya pun tak suka bawa troli, susah nak kawal hehe :)

Muhammad Taufiq said...

Suka sangat baca blog awk :D saya pon ada blog, mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com

Nurul Farahizzati Zakaria said...

hahaha... same situation with me.. kalau dh mak and barang dapur, mesti full troley & kita la yg jd mangsa tolak.. diff when i shopping with cik abg, sebab i dh fhm sesaknya mcm mana and kita nk beli brg yg sikit, i wouldn't let him took trolley or basket.. slgi mampu pegang dgn tgn, pgg. but, dia tetap nak bawak basket..

Ayue Idris said...

Haha..cian jdi bdk tecit ni kn :p

Siti Zara Nurhaidah said...

Lapor tum. Tu laa tolak troli pon dah xlarat.. sb brg byk jgk kot ? Kan.. hahahah