Monday, March 3

randomness.


Salam all.

Lately ive got and offer to become a cikgu tadika dekat PASTI. and yaaa thats what i really wanna be. i mean a cikgu tadika. hahaha. seriously.
i do love kids. so much.

dah lama gua tunggu to get this job. but i've to refuse this offer. ye lah. susah. tempat tu jauh sikit dari rumah and kalau abang gua ni jenis boleh deal tetiap pagi hantar gua pergi kerja takpa gak. ni jenis nak suruh pun payah. buli gua lagi adalah.

agh. sadis. but emmm fikir takda rezeki je lahhh. i may be doomed to be a lepasan spm yang full time penganggur terhormat sambil duduk rumah kemas rumah, jemur baju etc tiap hari.

hahaha. okay what?

"kalau nak jadi cikgu tadika jugak sementara takda buat apa ni. esok pergi tadika dekat dekat sini mana tahu ada. gaji sikit tak kisahkan? memang teringin sangat kan?", mak.

and yaaa yesterday i went to tadika yang mak maksudkan. haih. guess what? staff dah penuh. okay bye T__T

then that evening. gua tengah layan perasaan. hahaha. seriously im not in good mood recently. i dunno why. ok nvm.
then, my sista-in-law duk datang bawak laptop. she got a lot of assingment to be completed ASAP. and she said that its hard because of time constraints. ye lah. anak lagi kerja lagi.

lepastu gua pun pikiaq. chance nak dapat income ni.

"biarlah iolls tolong. akak bayarlah."

"haaaa. betul ni? akak dah buat dah. tolong buat essay in english je."

"beressss boh."

i pun pulun ahhh buat nak 500 words. okaylah topic pun aint that bad. i can do this.dapat jugak merasa buat assignment before continuing study. cewah. haha.

"baguihhh lah. dapat belajar. tambah knowledge.",ayah.

Indeed, ayah gua memang macam gitu kan. masa seminggu baru lepas habis spm dulu pun ayah asked me, "so nak buat apa? takda buat apa. study lah sikit-sikit."

and i wassss like. "haaaa?" ((blerghhh))
masa sekolah dulu tak pernah pulak suruh gua study. setakat suruh siapkan homework je. tu pun kadang gua tak siapkan.

wish me all the best. chaww.

p/s : gua curious betul sapa anonymous yang selalu hantar soalan dekat ask fm tu. siapa? sharnaaz ahmad kot eh.

29 comments:

Ninaa Hassan said...

dlu ada lha jugak pasang angan angan nk jd cg tadika tp my mom tk bagi.tsk tsk
nasib kita lha ee jd pngganggur

aku rasa anon 2 abg mat hindustan yg dlm mimpi 2 bhahaha

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

it's kinda good to be a cikgu tadika . btw, goodluck for le' result ! hahha.

Nurul Syahada said...

Hellooooo hai teacher-tadika-to-be. Wa pun curious gila nak tau anonymous tu spe. *pstt tak payah nak peghasann sharnaaz ahmad sgt. Dia gentleman. Anonymous ni pengecutman.* haha kbai

Anizz Annisa said...

wah.. bgus2.. blaja wat asgnment nt xde la terkejut ayam time dh further stdy nt..huhu.. gud luck ! ^__^

Anizz Annisa said...

wah.. bgus2.. blaja wat asgnment nt xde la terkejut ayam time dh further stdy nt..huhu.. gud luck ! ^__^

tp said...

hmm.. mintak ayah sponsor study kat london arr... hehe

zakira afina said...

hehe, belajar dan belajar. ayah selalu inginkan yang tetbaik :3

serius cakap kena offer diri laa kalau nak income haha. di samping ikhlas tuu kne ade :D

Farhah Nasuha said...

Goodluck kak for the result . Entah entah secret admire akak kut ?

Nurulee said...

maceh. hehe. mana ada secret admire pun TT__TT

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

suka p/s tu! haha, secret admire sharnaaz tu...

http://e-dania.blogspot.com/2014/02/assalamualaikum-semua.html

Nur Hamizah said...

Ok la dekat rumah ada geng. Dapat siapkan assingment kakak ipar pun ok. Dapat duit poket tambahan. hehe. Tak ajar jaiyahh ? :D

Nurulee said...

Jaiyah tu kalau kita ajar dia. dia ajar kita balik TT__TT

Gee Lion said...

jemur baju pun kerja apa.. kerja tak rasmi, makan tidurlah gaji dia.. hehe..

.. adik sharnaz ahmad kot. :p

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah akak bayangkan untuk jadi cikgu tadika.. hehe.. all the best adik.. :D

Anis Adnan said...

Suka budak2 rupanya. So cute ^^

Farah Arina said...

ee suka budak-budak and im not. i just don't know why. TT____TT
and goodluck for ur result. ee ada secret admire xD wuyyo wuyyoo ~ xD

Farah said...

Dulu pernah applied jadi cikgu tadika. Tapi, awal-awal kena reject sebab muka garang.

Lollipop Manis said...

hehe. ambik berkat buat asgmnt tuh. gudluck ee ! :)

AmySyahiera Malik said...

wahh , terbaik la Ee . Tolong buatkan essay 500 words . Teror in english nie , hehe . Goodluck Ee :)

Nurulee said...

manada teror. tak langsung. serious talk. hahaha.

yuni ayuni said...

hati2 ee, mane lah tau anonymous tu serial killer ke.haha ee ni rockers boleh ke jadi cikgu tadika ni??hehe

Nurulee said...

boleh lah. nak didik diorang jadi rocker gak. hahaha.
serial killer pun main ask fm. biar betikkk? hahaha.

eyqa yushaiza said...

hehe.. kita pun jaga budak tadika la.. :DD hmm.. last2 dah penuh pulak. tapi takpe, buat assignment, improve knowledge :D

E'in said...

menggemukkan bdn laa ek kat umah mcm nie..

try laa tadika lain..

Nurulee said...

memang nak gemukkan badan. tapi tak boleh boleh TT__TT

Zara Nurhaidah said...

Wahwah... xpa laa dear.. bkn rezeki kot tu. Mana tau ada lbh baik mnti..tuptuptup pasni tawaran jadik cikgu besar puula dtg.. muahahahha..

Alia Laila said...

Asslamualaikum.

Kita lepas STPM setahun ok duduk rumah ja tak kerja hahaha. Member member semua kerja. Well because we are cool and awesome.

B-)

Nurul Farahizzati said...

my fren ada dua org buat job online cenggini.. means siapkan assignment.. sometimes, tolong org buat research.. why not kalo ada masa terluang.. benefitnya, dorang cekap dalam buat assignment.

Ain Nafisha said...

Bestnya dapat jadi cikgu tadika , nak sangat jadi cikgu tadika bila besar nanti hehe