Thursday, March 6

recognize diri lu.


Salam all.

aku nak share ni sebab aku memang terasa bila baca ni. hahaha. anyway aku suka fact pasal anak number 1/3/4/6 ni sebab buat aku lebih recognize diri aku cemana.

sensitive and easy to cry.
hahaha. part sensitive tu tak berapa nak sure tapi easy to cry tu memang. sometimes benda benda kecik pun aku rasa nak menangis jugak.

keras kepala & degil nak mampus.
entahlah. tapi ramai cakap aku ni degil. haih. hati keras kot aku ni.

care about other people talk about her or clumsy and careless.
pulakkkk. aku rasa gua jenis yang tak berapa nak care pasal apa yang orang cakap. seriously. haha.
okay and aku memang clumsy memang careless gila. ada one of ex-classmate dulu tak habis duk cakap. "ee ni clumsy lah. lawak. wkwkwkwkw." hahaha. ye lahhhh. aku ni memang clumsy pun.
careless tu dah kira sebati dengan diri aku tak boleh nak cakap apa dah =(

muka bajet garang tapi sebenarnya cute.
perhhhh. yang ni serious aku tak sure. muka aku bajet garang ke? macam aku pernah cakap ada chinese student panggil aku singa even aku tak pernah buat perangai gangster pun kat dia. maybe memang muka aku ni bajet garang kot. thats why dia panggil aku singa. hemmmm.

sweet macam madu, manja macam kucing  pemarah macam singa.
hahaha. sweet kemenda entah aku ni. aku manja dengan orang yang aku rasa nak manja je. mana boleh semua orang rasa aku punya manja. kan? em. teringat pulak mamat chinese yang panggil aku singa tu.

cepat touching even nampak tough.
ye lah. tengok movie pun part sedih aku nangis sekali. tak boleh nak tahan lah dia punya tahap touching.

always awesome and caring.
blerghhhhhhhhhhhhhh?

suka gelak walaupun hati tengah sedih.
hmmmm. memang aku suka gelak tapi kalau tengah sedih. aku tak rasa aku suka gelak =3

marah dalam diam. sentap dalam diam. kadang moody kadang happy.
no compromise. memang betul. kalau marah memang aku diam. diam sampai aku rasa marah tu dah hilang.

nampak pemalu tapi bila dah kenal mulut mengalahkan murai.
aku rasa jugak mende ni memang sebati dengan diri aku. hahaha.

merupakan tulang belakang adik beradik.
yang ni tak nampak lagi sebab aku kan 'kecik' lagi. haha. tapi tulang belakang abg aku tu maybe lah. kalau takda aku siapa yang dia nak buli nak suruh tiap hari. siapa?

happy depan orang tapi belakang orang sebaliknya.
hm. ni kira kategori fake smile kejadahnya tu lah kan. berlakon. tipu perasaan sendiri. gitu ke? hm. maybe aku memang pandai berlakon. ye lah. mana tak tumpahnya bakat Sharnaaz Ahmad kalau tak ke aku.

waktu muda menyusahkan tapi paling berbakti bila dah besar.
macam aku cakap. kan aku ni 'kecik' lagi. menyusahkan tu maybe lah menyusahkan kakak abang aku masa kecik kecik. ye lah. parents pergi kerja weekend. mana ada pengasuh. diorang lah layan aku. haihh macam macam aku pernah buat dekat diorang. rahsia maaaa.

muka gangster tapi cepat jatuh hati.
bukan aku yang cakap part muka gangster ni. okay? hahaha. malas lah nak cakap jatuh hati semua ni. aku pun tak tahu. tapi rasanya susah. tapi kalau dah jumpa orang yang aku suka. memang senang nak jatuh hati. hm. aku rasa lah. hahaha.

tidak suka dibanding-bandingkan.
yang ni memang pun. memang aku tak suka. buang masa lah kauorang nak bandingkan sebab aku akan tetap jadi diri aku. tu je.

now turn kauorang pulak nak recognize diri kauorang.

hahaha. salam sayang.
chaww.



28 comments:

Anis Adnan said...

Sis anak sulung. Fakta ni dah banyak kali sis baca. Adik ee post, sis baca lagi. Sebab? Sebab apa yang terfakta itu kebanyakan betul. Almost 99.9% wahahahaha.

Apa-apa pun, anak ke 1/3/6 memang always awesome!! :P

Anizz Annisa said...

err.. byk yg same.. akak memg clumsy pon..careless.. kuat tacink.. kdg2 moody..hahah.. byk yg tepat la.. klau tang senyum mse tgh sedih tu..err.. mungkin x..mungkin ye..hahah.. tp pape pon watak kite..sebenarnye unik.. ^__^

Aisyah azizon said...

130.99% facts tu sedebik macam aisyah.. huaaa.. i'm sensitive n xsuka dibanding-bandingkan. betul belaka semuanya. blurhh.

Miss Boo said...

wowwww...caya larr ee... muka gangster tp hati byk lembut... hahahaaa... *peace yooo

Zara Nurhaidah said...

Waktu muda myusahkn, tp paling bbakti bila besar.. perghhh ! FAKTA .. muahahah..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hampir semuanya betul la.. hehe.. bagus juga fakta ni..

AmySyahiera Malik said...

kebetulan entry kita sama , hehe . banyak yang betul , betul2 ada dalam diri . haha .

Time Traveller said...

Saya anak ketiga.. huhuuu tapi ada yang sama ada yang tak dengan fakta ni.. but always try to be the best :D hhohooo.. Salam Kenal :D

zakira afina said...

hehe, anak keempat laaa kita. bab kucing tuu memang betul haihh nampak macam sume betul haha :D

Akmallaaa said...

Akmal anak kedua drpd 3 beradik. Ibu cakap antara kami 3 beradik, Akmal paling pelik, paling degil, paling keras hati, paling banyak buat ibu and abah pening kepala, dan paling.. paling.. paling.. macam-macam paling lagi la :D Orang cakap, anak kedua ni lebih special drpd adik beradik yg lain. hmm. tak tahu la betul ke idokk.

Ninaa Hassan said...

ehh anak kelima tkde ke ? tsk tsk
sedih gua gini >_<

Nur Hamizah said...

Kadang gua malu nak mengaku even kebanyakkan memang betul. Kehkehkeh. Ee anak keberapa ?

Nurulee said...

number enam. hehe.

Farah Arina said...

alaaa untuk anak kedua takde hm.
kat twitter selalu sangat diorang buat #FaktaAnakKedotdotdot

dot dot dot tu ada lah kan yang first, second or bla bla bla. hihi xD

Farah said...

Selalunya benda-benda macam ni banyak betulnya. Ee jumpa ni dekat mana?

Teringin nak cari anak nombor 2 punya.

Nurulee said...

ee jumpa dekat wechat. ada orang duk share. hehe =D

syaafi sushi said...

heheee.. ok yang ni fiza setuju sangat.. sbb mmg betul lah kan.. fiza pung anak ke 3... hehehe

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

selalu baca benda-benda camni ! and mostly betul, so terasa dan terkena batang hidung sendiri . hehe

Eimma Esmail said...

huhuh... macam betul je. ima anak num 6. kih3

eyqa yushaiza said...

naseb baik ada no 1 skali, tak payah susah2 nak cari :P adelah same sikit2. muke bajet garang tapi cute. hmm. kejadah cute mendalah yus ni. XDD

Zizie Zack said...

muka gangster? hmmm.. i lagi gangster r.. hahaha.

Nurul Syahada said...

Anak ketiga. Hampir semua tu tepat kena batang hidung. Eh ee, part happy dpn org, blakang sbaliknya tu macam kena je dgn hang. Ehek

Fatin Najwa said...

Hehe, betul sangat semua yg kat atas tu ! :D

Mazni Munawar said...

muka ganster tapi hati lembut? hahaha. muka akak manis je saye tengok, takde gansternya :p

athiqi ariff said...

sy pon anak yg ke3..ada yg betul,ada yg salah..tp benda ni general sgt kot.,

trah zain said...

macam kena je dgn diriku,,haha

Pondok Usang said...

Saya seorang pemalu... hik..

Hanis farina said...

saya sulung.eh mcm mane nk folow blog ni ? x de button follow pon https://thehanisfarina.blogspot.com