Monday, March 31

manusia Blue.


Salam all.

#1

"kalau cakap nanti kau marah."

"bagi je lah tahu. mana ada marah. kenapa pulak nak marah. tak ada nya."

"sebenarnya..........................................."

"@#$#%$%$^^%$^$%&^&$$%^%$#"


#2

"kalau aku cakap bukan kau faham pun. baik aku takyah cakap."

"cakap lah dulu. kalau tak cakap cemana nak paham. kau cakap. explain semua. aku paham."

"macam ni......................................"

"!#!#@$#$#%$#^$%&^**^&. kau ni entah pape/asal buat camtu/kau boleh pikir kan? etc."


#3

"kalau ada apa-apa problemo. cerita je lah kat aku. aku tak pandai nak giving motivation. tapi aku boleh dengar problemo kau."

"ada. aku......................................................"

"kau ni apalah. benda kecik je. apa yang masalah besar sangat entah."


mohon jangan marah manusia biru ni.
diorang bukan alien. mahupun pelik-ers.
manusia biasa yang tak pasti dengan apa yang diorang cakap. sebab tu jadi macam gitu.

atau. cakap tak serupa bikin. mungkin?

jangan tanya. kenapa aku lebih suka simpan sensorang dari bercakap.
bukan aku tak pernah bercakap. tapi aku rasa bila aku bercakap. it will be worse. jadi lebih teruk. lebih heartbreaking.
tak sama macam simpan sensorang.
personally, aku rasa itu lagi baik. hahaha.

but i still happy. enjoy my life. as long as i can.
hidup bukan lama. rugilah nanti.

hahaha.

bukan senang nak jumpa orang yang paham kita. paham our situation at a time.
macam yang aku pernah cakap. diorang takda kat tempat kita. so tak boleh nak salahkan diorang jugak.

thanks yang pernah dengar problemo aku. aku rasa tak ramai.
aku tak rasa aku mengadu dekat kauorang. aku cuma nak kauorang dengar. dengar tanpa cakap apa apa itu lagi baik.
ke kauorang dah cop aku ni pengadu jalanan.

pengadu jalanan?
natang amenda ni?

entahhhhhhhhhhhh.

hahahaha.
salam sayang. bye. chaww.
 

30 comments:

Akeyla Azmi said...

hmm sometimes nak marah gak manusia biru alien tu tapi hakikatnya itu lah qila hahahaha.
Tapi betul lah ee, diam je :)
dengar je lebih baik huhu

Zakira Afina said...

well, itulah manusia. dan kita pun sebenarnya susah nak cari orang yang betul-betul faham apa perasaan kita instead bile kita sangat memerlukan.

Ain Nafisha said...

Diam lebih baik lagi bagitau nanti manusia biru pelik-ers tu nanti tak pasal-pasal membebel :D, kadang-kadang orang mintak pendapat diorang pergi maki hamun.

Aisyah Az said...

alhamdulillah sebab bila cha shared problemo ngn bff. dorang tak macam manusia blues. huhu. dorang siap nangis sekali =)

Nurulee said...

beruntung hg cha =D

Anizz Annisa said...

diam lagi baik.. bila dah penat simpan, akan nangis sensorang then akan oke balik..hahah..macam tu la kak anis ee..heheh.. kdg2 nak crite kat org tp mcm xkena plak nak crite..lebih baik diam dan simpan perasaan.. ^__^

Niesa said...

hahaha...kak niesa mmg xsuka ahh alien tu..mmg ssh nk jmpa org yg betul2 paham kita dan org yg sedia dnga apa je masalah kita wpn masalah tu nampak remeh..tsk..tsk.. T_T

shedameor said...

ee, betul tu. akak kalau jumpa la manusia biru ni memang rasa nak tampo macam buaya je. kehkehkeh

Miss Xyz said...

Yep, saya pun rasa kalau mengadu pun betul ke orang tu betul2 faham kita. So, guwe lebih suka ngadu kat blog private at least takdelah membebankan sgt, mcm tulis diary cewah bunyi girly sgt..

Ninaa Hassan said...

ahh bencik ahh manusia biru ni. mohon buang negara wkakaka

✿ Nasihahaha ✿ said...

being silent is better . hahaaaa bukan smua org suka dgr masalah kita..kalau ada pun one in a million. ecewahhh..gitu sekali ;D

Farah said...

Samalah sebab tu akak banyak pendam je apa-apa yang akak rasa. Sebab selalu rasa yang orang lain macam takkan faham dengan diri kita.

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

srysly, manusia biru tu perlu dijauhi .
whatever it is, put trust in Allah coz He knows best. -D

Nurul Syahada said...

lebih baik dengar dprd bercakap sesuatu yg hanya mampu menambah masalah D:

Mastura Aziz said...

hahaha...manusia biru nth pape ag

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Manusia biru tu banyak sangat dlm dunia nie...

Farah Arina said...

farah memang tak suka gila manusia biru natang tu xD
nak je cekik diorang xD

eyqa yushaiza said...

sebab tu malas nak cakap pasal masalah kat orang. cakap dengan kucing jelah. at least ada tempat untuk kita luahkan perasaan. *bukan gila.*

Mohd Syarizwan said...

nak buat cne... mungkin kata2 itu lar motivasi.. bukan ckp x serupa bikin tu.. huhu.. husnu dzon ye..

Nurul Farahizzati Zakaria said...

hahahaha... kalau ada problem, jgn lupa wechat. hehe.. ala.. setiap orng sebenarnya orang biru.

Lieya Yaya :) said...

sometimes silience is better kan dik :) its not easy to find someone that really2 undersatand us :') nak mengadu masalah kat org pun kena tgk org jgk sb tkt nanti org yg kita mengadu tu tak boleh dipercayaii . who knows maybe that person yg kita mengadu tu talam dua muka depan kita kan .

Cik Itah@RRP said...

salam. haha diam lagi bagus :D
btw salam april..menabung ford :)

Teena Tna said...

Kite same! Lebih mudah simpan sorang2 jer. Malas nak bagitau kat orang.

Nadratul Syazwana said...

Mengade tau manusia camni. Ughh :/

Nur Hamizah said...

Same goes to me. Tapi itu lah, yakin pada hati bahawa kita punya Allah yang lebih memahami isi hati kita. Kadang kita mengharapkan seseorang sahabat yang boleh faham isi hati kita sampai kita lupa untuk meletakkan harapan pada Allah. Allahhuakbar. Itu yang sering miza fikirkan. Allah.

Dalila Samsudin said...

lol kadang2 annoying gak dgan org mcm tu xD pasal tu lebih suka mendengar msalah org drpd kita bgtahu diorang masalah kita.

Lollipop Manis said...

ahaha. manusia blue macam ni buat sop pong sedapp. annoying habiskan. hehe xD

Lollipop Manis said...

ahaha. manusia blue macam ni buat sop pong sedapp. annoying habiskan. hehe xD

Zara Nurhaidah said...

Everyone are blue person.. kot ? haha. Kak zara pon.. =D

Mazni Munawar said...

setuju gila ngan entry ni! saya pun lebih suka pendam. kengkadang tu bila kita taknak cerita masalah kita, dia paksa jugak suruh cerita tpi bila kita cerita, dia tak faham cerita kita. haihhh :/