Thursday, March 27

Four things.


Salam all.

First

im veghie saddened with what has happened to the aircraft Mh370. i dunno what to say. im speechless.


to be honest, i still hope that a miracle will happen and all of them survived. yknowww. Allah the Alminghty. hm. but yaaaa. be strong ppl. hm.

Second

manusia yang i mentioned in THIS ENTRY. i mean who have sent messages to my friend. dah meninggal at 1.30 pm- 26 march, yesterday. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. amin. Al-fatihah.

Third

i've applied IPG. and i choosed Pendidikan awal kanak kanak and Reka bentuk dan teknologi. if i was not mistaken. hehe. so yang nak apply you guys can check it out HERE.
actually i tak nak. but yaaa just nak puaskan hati mak coz dari haritu request suruh i apply IPG jugak. maybe she want me to be a teacher liker her. i dunno.
but yaa im not prefer to be a teacher.

even Hahahafiz keep telling me yang i sangat sesuai dengan kerja kerja lecture. he told me tht i've characters tht is ideally suited to be a teacher/lecturer etc. im not very interested tho bcs i thought i sangat garang bila mengajar. hahaha.

 

i dun think so muka i sesuai jadi cikgu. i choose pendidikan awal kanak kanak bcs i sangat minat budak budak kecik. hahaha.

Fourth

ada satu group blogger dekat wechat. so member sangat sikit. kurang 10 i thought. hahaha. quiet meriah group tu even sikit member.
so to all yang nak join. boleh tinggalkan id wechat. i shall add you all in this group.
before apa apa. ONLY GIRLS/WOMEN ARE ALLOWED TO JOIN THIS GROUP. pondan akan dipertimbangkan.

SERIOUSLY TAK RUGI JOIN GROUP NI BOLEH TAMBAH FOLLOWER AND WECHAT FRIENDS. and you know what. diorang semua tersangatlah peramah.sporting dll. tambah meriah kalau you all join. hmm. i yang paling pendiam dalam group tu. emmm emmm =3

nak tahu blogger mana yang ada dalam group tu? hehehe. rahsia. join first baru lah tahu. suprise!

okay. chaww. bye.
salam sayang.
till we meet again.


34 comments:

Farah said...

Samalah. I'm still hoping for a miracle too.

Takziah diucapkan.

Lollipop Manis said...

1st,very unexpected. hope is a miracle will happen. but yahh, allah knows everything. :'(
2nd, Innalillah. salam takziah.
3rd, haha, bolehla2. cikgu pong hokey ! kikiki xD
4th, syg sekali takdak wechat nk join. heheee.

Fatin Najwa said...

Innalillahhi wainnaillaihi raji'un. Al-fatihah ~

Hmm, nak join jugak. Huhu, sounds great. dropped here .. id : fatinnajwa96

Nurul Syahada said...

First : keep on praying for MH370
Second : semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman.
Third : those job deadly suit with u .seriously
Fourth : i nak join group tu. Sounds great. Hihi. Peace

Puteri said...

'pondan akan dipertimbangkan' hahahaha LOL, Ee.

Izz Hazwani said...

siutlah haihh ive deleted my wechat T-----T

forgot password jadah semua tu

Eimma Esmail said...

nak join. tapi, x de wechat :P

✿ Nasihahaha ✿ said...

cantiklah ee ni..ada gaya dah nak jadik lect garang..hahaaa ok just kidding :P

Miss Boo said...

Innalillahwainairojiunn... semoga arwah ditempatkan bersama org2 beriman... simpati dgn family arwah...

semoga EE jadi cegu / lect, nnt one day blh ajar anak2 i... hahahaha nak join group wechat blh x? byzura_AH blh larr ekkk... hehehee :)

Nur Inani said...

nak belajar ni kena ikut minat jugak. takut2 nanti tak boleh nak carry on :)

zakira afina said...

haha, sesuai sangat kalau ee jadi cikgu pra :D kiut jeeee. hehe. hrp ee dapat yg terbaik. May Allah bless you

Tedi said...

Selamat maju jaya Tedi ucapkan khas buat akak :)

Anizz Annisa said...

salam takziah utk arwah.. ee nk jd ckgu?? why not.. klau minat, semua boleh jd walaupon ee kate muke mcm tak sesuai jd ckgu..hehe..chaiyok2.. :)

Ain Nafisha said...

Kak Ee jadi cikgu pra? Wow, jealousnya untunglah T^T

Aisyah Az said...

hermm..masih sedeh lagi pasal mh370 ;'(
frankly to say.. wajah ee sesuai jadi lecturer /cikgu, hehehe.. agree with ha ha ha fiz. haha

ikhwan yusuff said...

takziah buat yang second tu.....dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali...that is cycle of life...

Niesa said...

1st : mmg masih x percaya dgn tragedi.. Sesungguhnya apa yg terjadi diluar kuasa kita..Pray for them.. :(

2nd : Meninggal sbb apa eh?sorry bertanya..salam takziah dan alfatihah utk arwah..

3rd : gudluck dlm apa jua bidang yg u ambik dear..cikgu pun ok ape..hee..

Farah Arina said...

First: ya, still hoping that miracle will happen. just keep on praying.
Second: semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.
Third: ee, you memang sesuai jadi cikgu, believe me. you sesuai sangat dengan kerja kerja lecture (:
Fourth: nak sangat join tapi tak ada wechat. sob sob :(

faezahzainol said...

wc id: faejahjainol :)

Sephia Lee said...

cantiknyaaaa dia! JELES

Mazni Munawar said...

tak sangka meniggal budak tu, Innalillah..
muka akak sesuai dah tu jadi cikgu, cikgu comel budak2 pun suka. gudluck cikguu~ xD

Miss Xyz said...

Meninggal? Innalillah...


Whatever akak punya dream, go on! Jadi cikgu okay cuma pertimbangkan balik sebab dia penat kan. Eh lupa mak akak pun cikgu jugak kan?

Akeyla Azmi said...

hihihi <3 hi datin omey hugs!!
Hihii. Eh... Innalillah...
Hm qila pun apply je IPG tu har har taknak pon senanye hewhew

Ninaa Hassan said...

hehe nina tk apply pon ipg.
nk join blogger group boleh tk akak ? kikiki

Hana said...

Innalillah....
heeee saya pun apply pendidikan awal kanak kanak. ^^ Jum sama sama jadi cikgu budak budaak. ♥♥

wechat id - zapfrizx

FarhanahAdzlan said...

ap2ponngg gud lak for your future :)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

sekarang, doakan jela agar bangkai pesawat dan mayat mangsa dapat ditemui. too much speculation sampai akak pun naik pening nak baca.

Al-Fatihah. kat entry tu, apa kata ee update bagitahu arwah dah meninggal. ataupun, delete atau simpan dalam simpanan ee sahaja. untuk menghormati arwah :)

haa~ sama macam my mom la.. akak isi, tapi tak dapat. pheww~ memang xsesuai diri ni jadi cikgu.. hahaha..

wow.. macam best.. add me.. ice_princess92

fadh leyanie said...

sgt garang bila mngajar, sgt bagus..ilmu yg nak disampaikan cepat masuk :D

Lilu said...

nak join blogger group

Husein Rider said...

owh.. baru jer nak join same dlm group tu.. tapi.....
btw, muke tu sgt annoying.. kiki

anamizu said...

muka cikgu ee. garang2 comel gittew.ahaksss

Siara Elina said...

maaf tanya, kenapa dia meninggal? hurm al fatihah. ow yaa .. goodluck for u ee =)

Aisyah Assyura said...

nak join boleh? hehehe.

ID: mrs-syuya

Zara Nurhaidah said...

Dan masi mharap keajaiban mh370. . =") Allah swt lebih mgetahui..