Monday, March 24

for those who perasterated.


Salam all.


first of first.gua terpaksa hide diorang yang terlibat in this moment/problemo/case etc. so gua letak emoticon dekat nama dia. and yang lain gua blur kan nama. peace.

lupa pulak. Datin tu gua. hahaha.

okay. look.


im not good in giving motivation/advice ke apa. but yaaa. pathetic sungguh bila tengok classmate down sampai macam gini. serious.
semuanya start bila ada manusia yang text dia macam gini.

UPDATE! IM SORRY. I'VE TO DELETE THIS SCREENSHOT PHOTO. BCS HE WHO SENT MESSAGES. HE HAS DIED. AL-FATIHAH.
SO UNTUK MENGHORMATI ARWAH I'VE TO DO THIS.

i dunno who he is. i only knew yang dia dah kawan lama dengan classmate i ni.
and guess what? manusia ni oku. tangan sebelah.kaki.sebelah.telinga sebelah (if i was not mistaken)
i thought dia nak tunjukkan kelebihan dia dekat 'classmate'.
wallahuuu.

>
jap. gua cakap gini bukan nak kecikkan student biasa. i mean yg bukan dalam science stream.
cuma gua nak semangatkan kengkawan gua balik. thats it.
and gua berani cakap gini sebab ada sumber yang gua dapat dulu, somthg like this.

"kalau straight tujuh/lapan/enam As science stream dengan straight As bukan science stream. tinggi lagi pangkat science stream student." - bukan gua yang kata.

again. gua tak kecikkan non science stream student. tolonglah faham. kauorang sama sama usaha. sama sama dapat hasilnya tak kisahlah stream apa sekali pun.

untuk yang down gila dengan result. whatever stream pun. bangunlah kauorang. dont give up!
banyak dah chance nak sambung study sekarang.

im sorry to all my friends yang gua tak habis tolong dalam class. hm.
sorry budak lelaki yang gua selalu layan entah pape. agh sebenarnya gua tak tahu nak describe cemana. 
gua tengok lu malas sebab tu gua jadi macam tu. come on lah guys. lelaki mesti bangun dari perempuan. at least try. haha.

p/s : kalau ada pape kauorang nak gua sampaikan dekat classmate gua yang kena condemn dengan kawan lama dia tu. drop yr comment nanti gua screenshot kasi dia. 

thats all.
peace no war. salam sayang.
chaww.

32 comments:

Farah Arina said...

pedas gila ayat orang tu. especially yang "kau bukan pandai pun sebab tu tak dapat A."
kalau farah lah, entah-entah dah sumpah-sumpah orang tu. hm

Anizz Annisa said...

utk kawan ee tu, jgn give up k.. akak penah kne lagi teruk.. sedare mare kutuk sbb akak dpt mrkah teruk mse spm.. anak2 dieorang semua the best.. memg xdinafikan.. allah maha kaya.. allah dtgkan kecewa ni utk kita bahagia masa hadapan.. alhamdulillah..walaupon akak xdapat mrkah yg terbaik dlm spm, akak dpt jugak further stdy walaupon hanya politeknik.. berkat doa dari mak ayah itu lagi penting dear.. jangan cepat mengalah.. tunjukkan pd semua org yg mengata,mnghina n sbgainya, bahawa semua manusia layak utk berjaya.. yg penting hati kite.. semangat ye kawan ee.. wish u all the best..may allah ease everything u do.. :) :) peacee ^__^

Ain Nafisha said...

Sokong dengan ee, SPM is not everything. science stream ni bukan senang tapi pangkat science stream ni lagi tinggi daripada pangkat non-science stream tu.

Nur Inani said...

ohh hoii sangat sinis ayat dia..

Puteri said...

saya dapat result sama macam Ee but still ada lagi yang kasi ayat pedas -.- tapi saya buat pekak je as long as saya sendiri puas hati dengan result sendiri. That's MY result. orang lain sibuk sibuk apahal? hihi

Aisyah Az said...

untuk kawan ee ,
dear awak ..
orang kata kalau gagal sekali tak bermakna gagal selamanya. ya apa yg kita dapat tu lah usaha kita dan alhamdulillah rezeki daripada Allah. biarlah apa orang nak kata. yang penting Allah knows how much you've put effort into it. kalau kita sedeh dan frust, macam kita tak bersyukur dgn rezki daripada Allah. i know u've done ur best. insyaAllah, ada ganjaran yg lebih besr mnnti awak.

t0 ee : science stream mmg susah. yaa. sapa yg dapat straight A's mmg pndai gila. haha. tu lah, bila pelajar streams lain dpt straight's compare ngn kita yang xdapat seberapa ni. orang akan pikir dorangg hebat n etc. tau x kimia susah ! erhh

Ninaa Hassan said...

ok kejam sangat. yeahh agree sgt spm not everything.btw ee hg dh macam kaunselor dh haha

Akeyla Azmi said...

betul lah tu. qila bukan science stream. science stream hebak gila kot <3333 huhuu
dia gila kot. Biar jelah diorang cemtu haih.
Ada yg berjaya spm, tak berjaya di uni.
Ada yg tak berjaya spm, berjaya uni.
Ada yg dua dua berjaya,
ada yg dua dua tak berjaya.
Ada banyak lagi kot life lepas spm ni hehe :D

Niesa said...

yess..spm not everything..bg tau ur classmate prove to dat guy wpn spm xbrapa nnti dunia U boleh gak berjaya.. InShaAllah..baru 1 langkah kehadapan tu..jgn give up je..gudluck to both of u ya..

Anis Adnan said...

Haiyee. Manusia macam tu pun ada jugak ke. Tak dapat dengan kekurangan diri. Hmmm. Berapa banyak A itu tidak akan dipandang bila masuk Uni nanti.

Mazni Munawar said...

kejam betullah yang hina kawan akak tu, ayat dia mmng kejam sangat. saya pun bukan aliran science stream, tapi memang betullah apa yg akak cakap. aliran science ni bukan senang. kalau dpt 4 A pun utk aliran science ni pun bagi saya dah kira pandai dah tu.

Eimma Esmail said...

budak macam tu jangan dilayan sangat ;) .. as long as kita dah usaha.. then, tak yah pedulikan org nk kate ape walaupun result kite agak truk. Allah ada perancangan yg lebih baik untuk kita ;)

Farah said...

Jangan rasa down sangat. Akak pun tak straight A's tapi alhamdulillah rezeki kita Allah yang pegang. Maish berpeluang untuk sambung pelajaran.

Akak ada kawan. Cita-cita dia nak jadi doktor. Masa SPM, A dia tak banyak sangat pun. Dia kecewa tapi sampai situ sahaja. Then, dia masuk matrix, dia usaha sungguh-sungguh, dia dapat 4flat. Sekarang, alhamdulillah, she's living her dream right now. Dia tengah belajar medicine, JPA sponsor.

Dalila Samsudin said...

Takda A tak bermakna takkan berjaya. Asalkan lulus and banyak kredit pun dah okay dah :)

AmySyahiera Malik said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Farahizzati Zakaria said...

perghh!! menyirap aku bc mesej budak tu. langsi betei.. kan dah kuar angin gengster .. huhu.. jahatnya..! tengoklah nanti ALlah beri balasan yang setimpal kepada dia.. sains stream tu, sains tulen ke?

nuranne (formerly simplyseoul) said...

The stories are yet to start. This is only the starting point to a long journey of spm leavers. :)

Haanie said...

Wow..kuajak gila ayat dia tu :/ takda A tak semestinya tak pndai okayy..maybe just takde rezeki je tu..just dont lose hope cuz there're more waiting for us in the future so just go for it..well, i'm not a straight A's student either ;)

Nurul Syahada said...

the way he said isnt proper at all. he supposed not to be too pride. maybe subjek yang dia ambil tu lebih mudah and the others tu lebih tough ,thats it. pekakkan telinga. kita dah buat sehabis usaha.

Pykaa Pdott said...

Geram plak tgk ayat dia . Mcm tuh kwan . Haih . Gagal skali bkn gagal slama2nya . Ish allah nak tarik bila2 pon boleh so tyah la nak blgak sgt ckp kat dia . Aduh .

Miss Xyz said...

Erkk, apabila datin ee mula bersuara. Yeah, betul jugak akak cakap. Kelebihan tu tak nampak semuanya pada kertas. Even kenkdg saya pun dpt faham rasa situasi kawan akak tu bila org hanya pandang tinggi pada yang pandai ;) kita ni, takpelahkan..

Siara Elina said...

ee, budak tuu dah kenapa -.- sebarang je kutuk2 orang -.-

zakira afina said...

memang tak fikir sebelum cakap. show off gile bdk tu. hoho. bru dpt bnyk tuu dah riak. Allahu, itu ujian. teruskan usaha ade rezeki kt mane2.

btw, gudluck ee for your future :D

zakira afina said...

memang tak fikir sebelum cakap. show off gile bdk tu. hoho. bru dpt bnyk tuu dah riak. Allahu, itu ujian. teruskan usaha ade rezeki kt mane2.

btw, gudluck ee for your future :D

eyqa yushaiza said...

spm gempak tk bermaksud gempak selama2nya. ade je yg dlu straight A plus. tp bila masuk u je, pointer under 3.0 malahan ade yg fail.

ade lak yg dlu time spm, 1-2A je. tp bila smbung blaja ,fuh masyaAllah pointer gempak. dean's list setiap semester. rezeki Allah dimana2. kdg2 org masa sekolah,masa kt uni, result base2. tp dpt kerja lg awal dr member yg asek dpt dean's list mse kt u.

ada lak yg tgh buat phD. tp atas izin Allah, dpt mcm2 pyakit dn tk dpt bekerja / smbung belajar. Pdhl pandai, result bagus2. Sy igt lg ada sorg kenalan, amek cos base2 je. bukan yg demand mcm medic pharmacist tu . Belajar pun lama, umur 30 baru bekerja. Tp atas izin Allah, gaji dia lebih kurg 700 je. US dolar. utk setiap 1 jam.

Semua berlaku atas izin Allah, dn Allah tentukan semuanya baik2 utk masa dpn kita. Jgn ragu2! Dn yg paling penting, jgn lupa bekalan utk akhirat.

#copypaste

(apa yg penting jangan putus asa dan yakin dengan Allah..)

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

ala, SPM ni bila dah masuk U ke, dah masuk alam pekerjaan, mmg xde sorang pun yang akan tanya.. xpe la bg org yg berlagak tu, Allah nak bg ujian kat dia, mcm mana dia bersyukur atas nikmat yg di bagi.. :)

E'in said...

ya Allah nape sampai mcm nie.. ckp ngan kwn jgn give up.. spm tu baru permulaan..

Hawa Faqihah said...

Ada jugak orang macam tu :(

Zierwa Zainal said...

Allah.. ade jugak yg mcm tu..

dear kwn ee..

jangan give up.. please.. result SPM bukan penntu kejayaan kita yg sterusnya.. allah nk tgok kita usaha lbih lgi..

zz dlu spm siyes x perform mana pun.. kecewa jgk sbb zz ank sulung. x dpt bg contoh yg baik untuk adik2 zz.. tpi parent zz sikitpun x comdemn n then alhmdulillah usaha lebih untuk perform dlm dip.. ape2 pun semuanya dgn izin Allah..

jadikan ap yg die ckp tu sbg cabaran untuk kita sbnrny. spupu2 zz sume belajar oversea,zz je lah yg kire bljr dkt msia. buat apa kita nk pndg pada tmpt kita belajar, pandang pd niat kita.. :)

p.s pnjg la pulak.. huhu..

Lollipop Manis said...

Huhhh. Ayat sinis. Makan dalam setahun tak habis huhuuu.
Ingat 1 je. Kite tak selamanya di atas. Bila2 masa je Allah blh tarik. Semua tu pinjaman dunia je.
Skrg kite rasa kite pandai, tp nnti kalau ada rzki msk u prcyalah kite akn jmpe org yg lagi 10x pndai dr kite. :) slmt maju jaya ee. Heee.

Fathiyah Selamat said...

pergh...memang sentap bile ade org kate gitu kat kite. akk dulu pun gitu dik. memang tak berapa nk pandai tapi Alhamdulillah sekarang ada kerja yang bagus dan bkn nk menunjuk tau lbh bagus dr org yg berlagak pandai ngan akak dulu. apa2 pun dik, bkn kepandaian otak yang akan menentukan kehidupan kita nanti. usaha tu yg penting. be strong dan gud luck! bru SPM dik. jgn terlalu down okeyh... =)

Zara Nurhaidah said...

Fuhhhhhh.. kalo kak zara ni. Kalo jmpa kat depan, cnfirm dah kena choping kick org cmni . Spm ni just a beginning. . Xbek tau pandang rendah kat org smpai mcm tu skali.. ~~