Tuesday, February 25

Wordless.


Salam all.

haihhh perit lah sakit tekak. risau jugak takut kena infection. bcs telinga aku belah kiri ni pun sakit gak sampai ke tekak.

benda paling malas sekali bila nak pergi klinik. bukan takut doktor tapi malas.

hahaha.

sakit bruhhhhh. ada petua.tips. etc tak?
sharing is caring.


because im not chicken. hahaha. so do rate me.

peace.
salam sayang.

chaww.


33 comments:

Farah Arina said...

this is it.

1, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 16, 17, 19, 20, 21, 23, 24
:D done
what is withc btw?

Puteri said...

13 ! :D

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah selasa dik...sama macam akak...malas nak pegi klinik...skrg ni pun telinga akak yang sebelah kanan pulak yang sakit..hehe..

Nanie said...

apa2 pun minum air kosong banyak... dan banyakkan berehat... hehehe nasihat nari pakar serba tak tau!

tp said...

nak yg no 17 boleh? hehehe

Farah said...

Banyakkan minum air kalau sakit tekak. Selain tu, cuba minum madu. Insya Allah, cepat hilang sakit tekak tu.

Semoga sembuh cepat.

Anizz Annisa said...

yg akak tau petua, kalau batuk, ambik satu sudu besa limau yg kecik tu, letak kicap sikit, n then minum je.. inshaALLAH mujarab.. sakit tekak mybe leh try gak..hee.. :)

trah zain said...

emm,,, mana satu ea? beautiful? smart? tough? haha...

Anis Adnan said...

Hmmm. masih belum kenal sngat lagi, jadi sis kasik num 16 & 21 :D
amacam, boleh?
p/s: semoga cepat sembuh. sakit tekak ke tonsel? :/

Nurulee said...

sakit tekak je. tapi perit haihh.
hm TT____TT

Aisyah azizon said...

rasanya tonsil tu.. petuanya.. minum air ribena suam.air ribena tu bgi pekat n jgn letak gula. air suam tau. xmau ais tau tau ;p
ecah rate no1, no16, n0 24 .jom hang out !!!!

Zara Nurhaidah said...

sakit tekak ?? tonsil kot ? try laa minum air asam jawa.. or makan gula sakit tekak tuuu

Anis Adnan said...

Huhuhu. Semoga cepat sembuh! :) Tak pasti la apa pantang larangnya, kalau boleh elakkan minum air sejuk :D banyak minum air suam.

Nurulee said...

serious tonsil? emmmmmm TT___TT

maseh kauorang. nak try semua.
tu lah cuaca panas gini ee kuat minum ice.

sob.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kalau sakit tekak akak selalu minum air asam jawa.. tapi kalau ada kaitan dengan telinga tu better jumpa doktor juga.. semoga adik cepat sembuh!!

Aya Zuki said...

sweett..banyak minum air tau :)

zakira afina said...

well, sbb blog ney dan tuan punye blog ohsem, jdi nom 13.

tuan blog pun cute dan sweet. hehe, 16, 21 :D

chill ye, kena kuat kalau sakit pape. kalau kritikal p la klinik :D

Nurul Farahizzati said...

1 and 24 :D

Farhah Nasuha said...

Beautiful , amazing , tough ( haha ) , cute , awesome , imaginative . Btw , yang saya tahu minum air banyak banyak .

Alia Syahira said...

Memang macamtu kalau sakit telinga memang dia akan effect ke tekak , so tekak pun akan sakit.. minum air kosong banyak2 , dengan cuaca panas camni ... selalunya minum madu + limau + air suam fuhh memang legaaa ! haha xD

snf said...

rate for u 16 and 21. hehehe :-)

Miss Boo said...

rasanya tonsil 2... ermm,,ee minum ubat batuk tp jgn telan trus... slalu sya pun wt mcm ne kalo tonsil dtg... minum air suam byk, jgn mkn pedas & bgoreng.. hihiii...
7,8,16,21 & 24... ahhahaaa :P

Nurulee said...

hm. harini makan roti dengan milo je. takda selera. demam. headache. flu.

T__________T

Miss Boo said...

get well soon ee... kalo blh bykkn minum air suam bgi lega sakit 2...

Julie Jamal said...

banyakkan minum air suam yea dik. and kurangkan lah makan makanan berminyak. by the way, 7 16 21 :)

Zyra Roxx said...

i'd kiss you. ehh :p

Gee Lion said...

kena pantang makan tu cik Nurul. dan jangan malas pergi jumpe doktor.. aisshh budak nih!

btw, mengapa ejaan WITCH tu dibesarkan? and of course, you'r not. ^^

Siti Hajar said...

Salam. Adik, jumpe lah doktor. Doktor tak gigit orang eh. hehe.

Sakit tekak = strepsils, air suam
Sakit telinga = maybe infection.

eyqa yushaiza said...

13, 14 & 20 !

sakit tekak? samalah kita. semoga cepat sembuh. Aminn.. :D

Nurulee said...

thank you so much all.

love.

anamizu said...

alaaa dah lambat ke ni ee ?
arrhh tak kire.
nak kiss ee ! *kiss pp jeww*
ahakss

Sakinah Stillina said...

7 & 13 ! :)

Arif said...

3 , 24