Saturday, February 15

ready 2013 spm-er?


salam all.

quite recently, ppl are so busy disseminate of news bout spm result tht will be out on 20 March. if i was not mistaken.
hahaha.

and i was likeeeeeee. "ya Allah. what? gila. im not ready yet." hahaha.

but yaaa. mak very excited. and you know what? mak kept asking me since last month kot.

"bila result keluar?"

"dah tahu dah date result spm?"

etc.

i was like. "mak. i dunno. just wait till the date is announced. can aaaa mak?"

and mak with her cute face. buat buat mata bulat. "hmmm. cant wait. kan?"

but ayah memang gentleman. lek je.
masa nak exam dulu pun. i dont remember esok tu nak ambik paper apa.
rasanya math. bcs kalau math memang tak tengok buku. ye lah. for me. kalau nak exam besar macam tu.
kalau maths. your brain really needs a lot of rest bcs tomorrow nak fight habisan.
hahaha.
ayah malam tu, "meh lah tengok tv. tak payah study dah. relax je."

sempoi kan ayah? hahaha.

but yaaa. mak pun jenis yang tak bising. i mean takda lah nak suruh study ke apa. i dunno why.
masa pmr dulu pun esok ada paper gua siap online lagi. mak tengok mak lek je.
cuma pesan tidur awal.
hahaha.

untuk result pulak. mak and ayah memang tersangat supportive.
even tak okay. both of them lepak je. and bagi semangat lagi.
ayah always told me last year.

"spm is not everything. even its something but kalau tak berjaya pun bukan penentu yang kedepan. banyak lagi chance."

kalau anak anak berjaya. tu kira bonus for them.
just like when my lil bro got 9As in pmr. both of them memang tersangat happy.
and kalau tak berjaya pun. my parents support.
ayah and mak memang sempoi wa cakap lu.
lebih lebih lagi mak. mak dengan kawan kawan aku pun kira kawan mak jugak.
thats why all of my friend sangat selesa bila datang rumah. lelaki ke perempuan. memang lepak habis.
hahaha.

actually i feel a little worried. bukan apa. sometimes. ppl around me expect yang tinggi tinggi. hm. i just takut if i cant give them what they want.
tahu tak perasaan ni?

kalau nak ikut result trial.

ini bukan untuk show off or what. i just tknak org expect tinggi. bcs my ability to get straight As tu entahlah. i dunno what to say. but im just hoping tht i can get As in addmaths.maths and pyhsics.

bcs i know what i want. but yaaa. im too worried in few subjects such as sejarah.bahasa melayu and chemistry.
emmm. pray for me. please guys. hahaha.

and one more thg tak payahlah nak cakap pandai ke apa bcs tht kind of result bcs im not a smart student.
setakat dapat calon straight As tu. takyah heran lah.
kadang tengok calon straight As yang lain. aduhhhh baik gila. memang jenis study.
tapi syok jugak sebab terasa yang paling gangster antara diorang. hahaha.

i pernah ponteng kelas. tidur apa benda semua and macam macam. but i dengan cikgu disiplin. takda hal lah. brothers beb.
hahaha.
kalau ponteng bukan buat menda jahat pun. tidur dalam library dengan air-con. tidur dekat celah celah rak buku tu takut ada yang nampak. tak ke cari pasal namanya. hahaha. banyaklah taktik gua. celah gigi je.

tak kisahlah nak jadi gangster sekolah pun. pandai bawak diri sudah lah. i kalau nak buat perangai gangster buat sorang pun boleh. buat jahat jangan ajak orang. jangan ikut orang. takut tak boleh handle diri sendiri.
kalau buat sorang still boleh pikir lagi. sebab tak payah nak bersaing sapa lagi gangster lagi power lah apa.
and kalau ada parents sempoi baru boleh buat.

ingat gua pesan ni?
gahahahaha.
and if my spm result is better than trial. in sha Allah. i shall get a new phone. ahaaaaaa. peace.

im so nervous. cant wait to know how the result. hahahahahaha.
and jangan tanya lepasni nak sambung mana.

i pun pening kalau nak pilih whether matrik or asasi.

i shall seek advice and suggestions from cikgu counseling. hm.
pray for us. i mean all the spm-ers in 2013. for our result.

hahaha.

upsr 4As 1b. pmr 6As 2Bs. spm?
kadang rasa gua ni memang tak boleh berpisah dengan b.
apadehalahhhhhhhhhhhhhhhh?

salam sayang.
chaww.



46 comments:

Haanie said...

woah! pandainya you ><
iwaslike assghjkl~
i got 5A's also for the sbp trial but i got a pretty little 'D' for my
Physics (sobs) TT.TT
just hoping the best for our batch 96-liner! and you too :3 hihi

Nur Hamizah said...

Wahh insyaallah tengok gaya boleh la ni dapat straight A+ ^_^ Eheee hari tu call kawan dia pun kata 20 March ni :) Sama-sama kita doakan untuk diri dan kawan maasing-masing. Moga result dapat redha Allah. Aamiin.

Nurulee said...

wah. sbp student. gua ni budak sekolah harian biasa je. setakat trial tak payah lah heran. hahaha.

Haanie said...

omg~ sbp tu sekadar nama je ;~;
but i think you did better that i am and kalau dah jadi calon straight A+ tu memang gempak laa ><

Mohd Syarizwan said...

insyaAllah straight As..

CikFiFi Yohannes said...

cewahhh , result pmr kite same la ;) btw sy pon neves jugak . tapi papepun reda je la . haha

Izzati Jefree said...

goodluck ee. jadi calon straight As ni mmg tension. hahaha btw ur result mcm result i lah. just im not taking PA.

Nur Inani said...

doa banyak2 .in shaa allah straight A's :)

Nurulee said...

ya Allah. amin.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bagus keputusan percubaan.. semoga mendapat keputusan yang baik dalam SPM..

syazrah tarmin said...

wowwoottt... tere nye ee ni.. addmath dpat A... wow... hihihi

Anizz Annisa said...

tinggi markah atau x tu semua allah tentukan..yg penting usaha.. semoga berjaya ye.. mak ayh sporting ye..bole la dtg rumah time raye :P huhu..

Farah Arina said...

pandainya, ada harapan. sekarang ni cuma perlu berdoa je. in shaa allah dapat straight a's :D

Faridzul said...

apadehalahhh kan spm ni... haha. good luck anyway.. matriks or asasi, yang penting follow minat ye..

Izz Hazwani said...

i could barely get an A, even just a flat one for Bahasa Melayu. Tension dia usah dikata la.

Phylo said...

Good luck for our results.. bath 96 jugak :D insyaAllah dapat straight As...

Gee Lion said...

good luck cik Nurul! saya dah said good bye to SPM. hehe. buat pilihan yg betul ye. minta nasihat dari yg pakar, nanti tersalah pilih.. menyesal tak sudah..

Ninaa Hassan said...

add math kau A? *tersedak*
gila pandai.jealous okay

Nurulee said...

tak pandai. tak bodoh.
hehehehe.

Aimy Razali said...

wuhuuuu result trial gempak beb . .
tahniah :) . . mesty SPM lagy gempak punya lah . . :)
hebat la lu . .
#ceh tunjuk gangster tetiba

Mazni Munawar said...

omg kak pandai gila dapat 6A! ada harapan tu nk score straight A's sbb org kata SPM lagi senang dari trial rite? ><

Akeyla Azmi said...

eiiii ambik acc and science? gila gempak ah you hihihi <333333333
oh ya wak result awk sangat gempak hmmmmm </3
patah seribu qila mengingatkan result qila haihh

Nurulee said...

inshaAllah. amin. thanks all. if Allah willing. i shall get better than trial. so tawakal. mudah mudahan.

Lollipop Manis said...

Hahaha. tak cukup gangster tu ee. lagi gangster mcm akk lompat pagar hostel nk balik rumah. Hahaha. xD
wish u all d best ee. ;)

Nurulee said...

hahaha. panjat pagar keluar sekolah tu ada buat. keluar hostel tu tk buat sebab ee tak duduk hostel. ekekeke.
kita geng lah gini.

Teena Tna said...

Pergh result trial gempak kot. Aku dulu trial biasa2 jer but real spm alhamdulillah. Dapat la anugerah lonjakan saujana. Lepas tu aku suh adik aku yg amik spm tu buat macam aku, trial buat bese2, then spm baru all out. Baru boleh dapat anugerah. Hahaha

Btw, bykkan berdoa & bertawakal, kite dah berusaha kan :) all the best ye!

MiaLovetto ^^ said...

hamboih result dia . kemain banyak A . InsyaAllah kita sama sama dapat straight As. Aamin =)

Puteri said...

I got a D for my addmath untuk sbp trial -.- kagum gila tengok Ee dapat A for addmath :O

Farah said...

Insya Allah you can get straight A's.

Your result looks better than mine, I think. I don't really remember but for sure sampai trial, my Add math tak pernah sampai C pun. Memanjang failed ._.

chegu int said...

Ohh, tawakal kepd Allah, dah usaha kan.. chêguzαm doakan kejayaan

Syamil Hafiy said...

pandainya dia. kita pun tengah tunggu result ni. all the best for result nanti!

Miss Rin said...

ohhh ni memang budak pandai nihh . hehe :D

Nurulee said...

manada. biasa biasa je. hehe.

AnisNazirah Aziz said...

semoga dapat straight A's :) nti dah dapat result, share lh ye. hehe

Nurul Farahizzati said...

kalau push sampai stress pun, tak jadi jugak study tu... ni mesti duk kelas depan and selalu perform ni.. hehehe... biasalah... chillex... yup, spm is not everything.. nnt masuk U, baru tahu tinggi langit & bumi mcm mana... pergh! rasa nak putar watu ke zaman persekolahan je.

Nur Kamsinah said...

insyaALLAH straight A's. Gud luck :)

Nurulee said...

manada duduk kelas depan. mula mula dapat science 1. tapi ee mintak tukar science 2. duduk kelas belakang sikit baru best. buat jahat pun orang tak heran sangat. kahkahkah.

NA said...

Wah-wah ok apa keputusan tu. Betullah kita rasa tertekan sebab keadaan sekeliling kita. Walaupun dah kerja dan lepas belajar pun begitu. Kita rasa tertekan sebab kena ikut apa yang orang anggap patut kita buat.

Selamat maju jaya yer. Nanti jangan lupa tepek keputusan SPM yang betul.

-wina1979-

eyqa yushaiza said...

debor gilah ni~ semoga 96-liner dapat result yang best. Amin.. :))

Nurulee said...

thanks to all who dua' for me.
i really appreciate it. may be blessed.

zieraa ♥ said...

wahh terer gilos add maths haha

Puan Gojes said...

lu memang gangster aka gangstar la beb :D ahaha. apa pun, PG doakan yang terbaik untuk Ee tau. as ur senior, wa rasa gangster pula. hehe. oh by the way, PG suka quote dari ur father;

"spm is not everything. even its something but kalau tak berjaya pun bukan penentu yang kedepan. banyak lagi chance."

kim salam kat ayah ya ;)

Zara Nurhaidah said...

fuuhhh.. subj.maths tuu.. ^^

Niesa said...

wuaaa...percubaan pun dh dikira gempak!inshaAllah result straight A's tu nnti..amin2..best of luck dear...

cik kiera said...

Wow, pandainya ee ... Kalah akak dulu.. Hihihi... semoga ee dapat apa yang ee hajatkan :) Aamiin ~

cik lisa said...

goodluck kak :D selamat maju jaya