Friday, February 7

#Flashback.

salam all.

teringat pulak yang aku pernah become a treasurer.
dari sekolah rendah. for the first time, form 5 aku elected to be a bendahari kelas yang sangat pro.
hahaha.

at first. memang lah. macam blerrrgh.
and i was like. apehal lah diorang ni. aku pulak nak kena jadi segala macam. lecehhhh.
macam biasa kalau bab lantik ni memang perempuan lah lagi bising dari lelaki.

alasan diorang.

"bagi ee je lah. budak laki dengar cakap dia. senang dia nak kutip duit. tau je lah budak laki kalau perempuan mintak. bukannya nak dengar. bagi ee je dia garang sikit."

aku ingat. tahu?

macam biasa lah. kena vote.
dalam hati masa tu macam. mintak mintak lah bukan aku. bukan apa. leceh kena mintak hutang tiap tiap hari. lepastu kena tick nama sorang sorang. resit kena pegang lah amenda.

tapi nak buat cemana. terpaksa jugak lah jadi taiko class.

nasib baik aku lantik assistant sendiri. aku kutip duit aku bagi dia tolong simpan. resit amenda semua.
aku ni careless. bukan betul sangat. bahaya. hahaha.
sometimes. aku malas nak kutip. aku suruh orang bawah aku. aku cuma pesan.

"kalau mamat mamat tu degil nak bayar baru panggil aku."

hm. seronok jugak jadi boss apa.

dengan perempuan aku considerate lebih sikit. agh. dengan kawan perempuan ni kena jaga sikit. mulut kekadang kemain TT____TT

tapi dengan member lelaki. diorang dah paham sangat. dalam sehari ada je yang kena dengan gangster aku ni.
entahlah. bukan apa. aku memang sensitive dengan perangai lelaki. kalau ada je yang aku tak suka. memang keluar perangai gangster aku dengan diorang.


ada sorang antara mamat  mamat ni memang selalu lah kena. pandai pandai lah teka yang mana.
suka sangat mengacau kawan kawan yang perempuan. paling geram aku tengok. bila senang senang je cuit sana sini.
memang kena lah mamat tu.
pernah sekali aku cakap dekat perempuan tu. "takpayah lah layan."

kalau aku diorang tak pernah nak cuit. takut lah tu. takut kena siku aku yang power ni.
hahaha.
setakat nak kacau. cakap cakap mulut tu selalu. aku ni jenis melawan. sampai aku puas hati.

ada sorang mamat ni kelas lain suka sangat datang kelas aku. apa motif entah. duduk kat belakang.
kadang datang kat aku.

"woihh ee. ada number awek tak? bak aku nak."

"ko ingat aku simpan number awek. apehal lahhhhh."

sumpah tak paham. motif mintak kat aku?

lepastu ada yang suka buat menda menda bodoh. contoh.


tapi dia ni tak takut dengan aku. pelik.
aku pun tak berani sangat dengan dia. risau lah kena tumbuk. sia sia je. maybe sebab dia ni tinggi aku ni tak berapa tinggi. kalau dia angkat tangan. tangan dia letak kat kepala aku ni.
nak tumbuk dia pun aku tak sampai der.
sadis.

banyak sangat cerita gangster. nantilah sambung. hahaha.

jap.


saja nak tunjuk muka tak berapa nak gangster.
hm sebenarnya rindu nak jadi taiko class.

dalam sekolah tu ada dua orang mamat chinese.
sorang senior sorang junior. apehal entah suka mengacau.
siap panggil aku singa. setahu aku tk pernah pulak aku buat perangai gangster dengan diorang.

sampai sekarang kalau diorang jumpa aku kat luar.
macam baru baru ni. mamat tu tegur.

"amacam singa. sihat?"

eeeee. panas.

hahaha.
salam sayang.
chawww.


21 comments:

Nur Hamizah said...

Hahaha hebak hebak. Yaa kadang mulut perempuan. Ekekeke tapi nasib kelas miza perempuan Melayu sikit tapi satu kepala :D

Garang nih. Agak boleh jadi taiko ipoh tak ? Ekekeke :P

Nurulee said...

tak cukup orang bawah nak jadi taiko Ipoh. hahaha.

cik lisa said...

singa? halamaaak haha. rabun kot, orang punye comel dia kata singa.. pernah gak lisa jadi bendahari time form 2, alasan yg sme, konon senang nak kutip, tpi hakitkatnye kena naik tangan juga TT___TT

Farah Arina said...

putihnya ee. ada tips tak? ;)

anamizu said...

wow garang. patutla dorang takot.kikiki

ana dulu masa skolah menengah pon perangai boyish sikit. majoriti bdk lelaki mmg x berani la nk wat suka2 hati mcm dorang buat kat bdk2 gerl yg lain kihkihkih

Aisyah azizon said...

job kita sama la.treasurer jugak. tiap hari jerit *sape nak bayar duit kelas* krik krik. kelas senyap sunyi je lepas tu. now, i miss that job

Nurulee said...

Farah Arina,

hahaha. ee sekarang takda lah putih mana macam dulu.
gambar ni masa form 4.

trylah pakai scrub apricot safi balqis.
ee pakai tu je nak bagi cerah.
and muka memang nampak berseri lepas pakai.
bukan ee cakap ni. orang tengok yang cakap. hahaha.
tak tipu. try lahhhh. and you will know =D

Gee Lion said...

i miss that moment..
mesti awak garang ni cik nurul..
tu pasal la depa dengar ckp awak..
hehehhehe...
takut ahhhh!

Puteri said...

singa? tapi muka ee lembut, ayu. haha tak sesuai

Farah said...

Teringat waktu sekolah dulu bila baca entri awak.

Saya pun pernah jadi bendahari sebab kawan-kawan saya pun cakap saya garang jadi senang kalau nak kutip duit.

Am_Mir said...

uyooo uyooo ! xD nak jadi macam kak ee lah! hehe *siaplh pelajar laki kelas mira**gelak jahat*

btw, haha .. kak ee comel ohhh (y) <3 :D

Detective Fiqa said...

lol. Df pun dulu gangster dengan kawan laki kelas haha

Ninaa Hassan said...

wahh wahh ee gangster rupa rupanya.baru ku tau:p
bdk2 laki ni prangai ntah pape but skrg rndu giler ahh dkt diorg :((

nabila rahman said...

alalala cutenye awak :D

seronok la ada kawan kat sekolah kan . tak macam saya dulu :)

Akeyla Azmi said...

Hhahahahah nurulee.
Cam biasa awak ni sungguh lawak :p
hihihi

Razi ten said...

Treasurer are a job that will be given to chosen one xD
Hahah no everyone good at asking other's money right?

Miss Boo said...

Auww,, singa ek... hahahaa... comel mcm ne pun dpt gelaran singa sepatutnya panggil kak yong kawasan larr... hikhikhik.. peace!

Miss Rin said...

haha . 'sampai sekarang kalau diorang jumpa aku kat luar.
macam baru baru ni. mamat tu tegur.

"amacam singa. sihat?" '
yg ni kelakar gila . hahaha . memg best jd taiko ^^

Niena Reen said...

Ala, muka lembut ja tapi garang ya! Saya pulak muka ja garang tapi bukannya garang pon. Hehehe.. :D Kalau saya memang tak boleh jadi bendahari cause memang jenis tak bercakap dengan lelaki.. >.<

Zara Nurhaidah said...

mcm along nampak.. hoho.

Syara Nur Qistina said...

Adoyai lawaknya xD main bawah kipas hahaha..lelaki mmg lambat matang actually lol -,-" sbb Syara ada adik lelaki and cousin lelaki je no one of them perempuan -_-" *sbb tu tau*