Wednesday, February 5

abang kata, typical status.

Salam all.

aku lepak dalam bilik. as usual abang aku datang. at first dia cuma nak ambik 'screen cleaning kit'.
jaga sangat phone dia. ada finger-printing sikit pun tak boleh.

"kena beli cover yang prevent finger-printing macam ni"

"merepek apa? ada ke?"

"ada ada ada."

"mesti mahal sikit kan dari yang biasa?"

"takda lah sama je. ((masa ni aku rasa nak record je dia buat macam mana. siap geleng-geleng kepala. saja nak sakitkan hati aku. macam kisah je)) hahaha."

after cleaning his phone's screen tu. macam biasalah. tak lepas scene belagak dia.
kadang tak paham. cuci screen je pun. motif nak belagak?
whatever it is. perangai abang abang memang macam gini kot. hahaha.

while he looked at his phone..... lepastu dia letak. lepastu tengok aku.
dia pun bukak cite. aku macam biasa. listen and gelak je lah. hahaha.
abang aku cite pasal status yang dia selalu baca dekat fb twitter etc

#1

"sakit betul hati ni."

"laaahh. kenapa?"

"takda apa."

"geram betul lahhh orang macam ni. kata sakit hati tapi bila orang tanya kata takda apa pulak. kalau tangan aku boleh lepas screen ni. dah dapat penumbuk dah orang tu. panas je comment last last kata takda apa. motif?", abang.

#2

"lapar lah. nak pergi makan tapi nak makan apa ya?"

"hm. pergi lah pizza hut. makan pizza."

"alah, takpe lah. taknak."

"ini lagi sorang. tadi tanya orang lepastu bila orang jawab taknak pulak. macam macam manusia ni.", abang.

#3

"nak mandi jap lah" / "nak makan jap lah" / "nak tut tut tut jap lah" / "i wanna pee"

"takda modal lain ke? benda kecik pun nak bagi tahu kat semua orang,", abang.

banyak lagi tapi aku dah lupa. hahahaha. well em.
lepas abang habis cite. dia cakap.

"stupid betul. typical."

"huishhhh. apa cakap macam tu?"

"ye lah. kalau tak tahu sangat nak post apa. share lah somethg yang berfaedah. orang baca pun terbukak minda ke hati ke. sekarang ni banyak hadith sahih. google je. ini share orang baca pun naik menyampah. bukanlah salah. tapi cuba lah bagi manfaat dekat orang lain. kan tak salah tu. bagus lagi."

"ye lahh. hahahahahahahaha."

"tapi paling menyampah. bila post pasal sakit hati tu. boleh pulak dia kata takda apa bila kita tanya."

"hahahahahaha. ha ah kan. apa motif entah."

lepastu dia. "haihhh. macam macam. stupid betul. pergi ambik guitar jap. dengan guitar pick sekali. senang sikit nak main."

aku pun pergi lah bilik dia ambik guitar. aku cari guitar pick takda pun.

"mana mendanya? tak ada."

"ada. atas katil. colour merah."

menda kecik macam tu suruh aku cari atas katil? kalau kemas takpa. ni dah macam gempa bumi dah aku tengok bilik dia. dengan cd game berterabur. boleh imagine tak?

last last aku cakap je takda. padahal aku tak cari pun.

hahahaha. dah bye.
salam sayang. peace no war.

28 comments:

Nadratul Syazwana said...

Hahahhaha suwit gila korang ni adik beradik Ee ^-^ Suka baca kisah korang and yeah, suka the way your bro think :)

Teena Tna said...

Tak ada abang, so tak tau sgt cmne perangai diorang ni. haha

Abang nurul tu tau ke nurul selalu citer pasal dia kat blog ni?

NA said...

Tulah selalu orang taip tulisan buat orang lain baca geram. Sabar jerla.

-wina1979-

Nurulee said...

Teena Tna,
tak sure lah pulak Ee. but i thought dia tak baca kot. kalau tak mesti dia dah tanya. sebab mulut dia bising macam mak nenek.
hahaha.

Dalila Samsudin said...

bwahahahaha mcm karenah korang berdua ni xD

athiqi ariff said...

hehe..lucu la korang ni..

cik lisa said...

'sakit hati betul', you should reply, 'pergilah jumpa doktor', mesti berasap kan kak, hahaha

Muhammad Taufiq said...


Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

tp said...

x yah marah status orang.. x da faedahnya hahahaha

Nurulee said...

hahaha. saya boleh beza marah dengan beri pendapat.

peace no war.

Akeyla Azmi said...

hahahaahaha that is so true lah awek.
typical malaysian maybe?
Hihihihi. Sakit hati qila hahahah
Sweetnya nak abang jugak hihi
Amboi bilik dia mcm gempa bumi? :p
hihihi

Niena Reen said...

Hehehe.. Biasalah tu. Seronok nak mengupdate leteww... HIkhikhik... :D

Aisyah azizon said...

haha. seronok kalau ada abang.. aishh
btw, memang bengang jugak bila org hapdet cam tu. typical betul -.-''

Nur Hamizah said...

Kadang line internet lembab pun dia nak marahnya. Hahaha lol.

zacky786 said...

sakit hati beb..cmtu..

Miss Boo said...

laaa,, so cute both of u... hehheee... kim slm kat abg arr... kalo dia tnya apa motif gtw ntah... hahahaha :D

Zinedine Zaiddin said...

tak masuk bab "tak tahu betul ke tak, just share" lagi.

Rasa macam nak penampo sekor2.

From: Day XX - Dah Lama Habis Dah

Nurulee said...

dear Miss Boo.

baik jangan. dia tu kaki flirting.
parah nanti parah. hahaha.

Cik Itah@RRP said...

salam. hahaha kelakar :D

Fikri Karim said...

Very the typical malaysian pny status. Haha. Mmg buatkn org skt hati :D

anamizu said...

and mostly gerlss yg up status gitu.. demmmmm

sipbek ana bkn mcm gitu.kikiki

Farah Arina said...

bestnya ada abang, hihi ;)

yen(toka ziizokukuto) said...

uwh,,,tipu ye,,,gitau kat abang,,,heheheheh :)

yen(toka ziizokukuto) said...

uwh,,,tipu ye,,,gitau kat abang,,,heheheheh :)

Gee Lion said...

apa yg abg cik Nurul tu habaq mmg betui.
motif benda kecik pun nak hapdate kat fb/twit?
mcm org kurang kasih sayang je.
hehe.

Miss Boo said...

hahahaa... auwww... i like it... abang ada fb x? :P

Nurulee said...

takdalah. dia active twitter & wechat je. hihi =D

Miss Boo said...

laaa,,eyaaka? xpala kalo mcm tue.. hihiii... jgn lupa smpikn typical salam kat dia... :P