Saturday, January 4

their broken family?

salam all.

i tersangatlah bosan. so.....

 

lagi?
 
nevermind. i memang too bored. so i memang jadi macam gitu =3

because of i have no work to do. so mak ask me to help her to do some of her work as a teacher.
alah. such a simple work. i mean something like. isikan data data murid. yknow.

and i pun buat. i memang dah biasa tolong mak buat kerja. so boleh lah feeling macam cikgu. boleh gitu? hahaha.

i nak cite that i rasa kesian dekat some of student yang had a broken family. tahu tak? i mean yang parents divorced etc.
ya lah. bila i isi data tu. dah terang nampak siapa yang their parents divorced lah apa.
i dunno. so suddenly i rasa nak tahu. thats why i tanya mak about them.
and mak pun cite. bcs her student memang selalu share anything dengan mak. even family case etc. and mak pun dengar je lah.

serious i rasa macam kesian. too sorry. i dunno.
kalau lah i ada anak nanti. i hope that i wont give them a broken family.
yes. i wanna make them happy till the end of their life. hm. hm.

nangis ehhhhhh?
 
okay. take care.
salam sayang dari kakak kawasan.
 


17 comments:

Azie Namico said...

Ermm....bila terjadi nya begitu...kita hanya tau dari keterangan disitu sajakan...klu kita selami lebih dlm lagi masalah yg di alami..confirm akan nages punya...kesian jugak nie...kekee

Miss Xyz said...

Yep, cerita broken family memang sedih. Lagi-lagi kalau anak-anak diorang masih sekolah rendah. Tapi, tak boleh nak salahkan jugak, mungkin takde jodoh..

Nurulee said...

tu lah. pernah dengar Ustaz Kazim kata, anggap semua tu jodoh sudah hilang =)

Nurul Farahizzati said...

lagi2 kalau parents masing2 jumpa pasangan lain.. sedih tau.. rasa nak amik budak tu jadi anak sendiri pun ada... berlaku depan mata i :(

Azwar Syuhada said...

Akak aggap mak ayah akak memang tiada jodoh. walaupun mereka dah bercerai sekalipun, kita tetap kena hormat mereka. hehehe..

Nur Hamizah said...

Ibu miza dulu cikgu sekarang dah bersara. Bila dah banyak pengalaman ibu selalu cerita ciri2 keluarga yang bermasalah. Hm harapan sama macam ee juga :')

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

Hehehehe, kalau bosan un eyqa akan buat benda yg sama..

eyqa yushaiza said...

sedih kan budak2 yang ada broken family, lagi2 budak autustik ataupun down sindrome, ksian tengok diaorang.. :(

Naniey Jemiey said...

kalau bosan bergambar jelah eh..hihi... comey je...

salam kenal... http://upsidesdown.blgspot.com

Anonymous said...

Ur writing aint that bad but too rojak bila asyik campur malay-english.

Detective Fiqa said...

tekanan besar buat mereka ^^

Nurulee said...

dear Anonymous,

yaa im sorry if the way im writing annoyed you or whatever. thank you so much. but im just being me. bcs in real life i used bahasa rojak. so when im writing in blog i didnt plan the thing that im gonna write. so whatever yang terlintas and i just write it.

but thanks. inshaAllah. i'll improve my writing here. peace.

love, me.

zulhilmi tempoyak said...

allolololo...comei.. :D

Akeyla Azmi said...

semangat sungguh kak kawasan kita ni :p
hehehhe
biasa lah, bila boring gila kan heh

Ayue Idris said...

yeppp..dont ever!
emosi ank akn tidak stabil..n cenderung untuk ke arah negatif..
(nasihat dr pengalaman sendri)

xsume ank kuat untuk hadapi hidup dgn separated parent..selagi bole elakkn..elakkn..tp tu sume ketentuan allah kn..redha dgn ape je yg jdi..

ehh, tgk..emosi plak pepagi ni..hehe..btw, nice pose..muke bosan terserlah..haha :p

Farah Arina said...

sedih farah baca, hm.

E'in said...

xmo wat muke comel mcm tu leh x? hihi..

kadang2 mak bapak yg bercerai nie, xpk pasal anak2.. hmmm