Monday, January 6

How i reduce blackheads?


Assalamualaikum all.

girlssssssss. i got blackheads.whiteheads. hm. actually it was quite disturbing. although usually i dun too mind bout it. but yaaa. yknow.

so i just wanna share with you how i remove or reduce blackheads. actually there was no istilah remove blackheads bcs of blackheads tak pernah hilang. but it is getting less. ya. i dunno lah if you pernah berjaya hilangkan blackeads 100%. bagi tips please? i really need it.

usually ppl pakai putih telur kan? i've tried that way. but tak berapa nak menjadi kat i. tak tahu lah pulak kalau i yang tak reti buat or tersilap buat ke apa. so i tak prefer cara itu. or maybe jugak coz i jarang buat. i mean tak secara berterusan.

anyway. cara guna putih telur sangat simple and you just google kalau nak tahu.

to reduce blackheads i pakai 'Nutox Oxyfusion' Skin Reborn Exfoliator. BNest Trinity.


cara pakai sangat simple. and pakai before cuci muka ye.
just apply this dekat area yang ada blackheads. kalau i normally dekat pipi. i mean part yang bawah mata tu.
and dekat hidung. wuuuuuh. hidung tu kira ibu negara blackheads lah. yknow. egh.
then. gently massage for one minute until the lumps of dead skin cells and impurities surface.
actually mende ni kurang lebih macam buang dead skin cells lah. gitu.


takpa. biar i yang bacakan yang penting penting. hahaha.

dia kata mende ni removes blacheads, unclog pores and smooth out skin irregularities, to reveal a polished, fairer looking skin, this prepares your skin for better absorption on next regimes. As a result, your skin feelsincredibly soft and looks more youthful and radiant from within.

best bukan? try lah. seriously you akan rasa mende mende kotor kat muka tanggal. alah macam iklan pencuci pinggan yang nampak kesan minyak dah hilang tu. takpun macam iklan mr muscle ke. haaaa gitu lah. serious wa cakap lu.

then lepastu i akan pakai toner.


i suka sangat yang ni. coz sangat senang. spray je kat muka. pastu tepuk tepuk. jangan sepak muka sendiri pulak. tepuk tepuk manja je. hahaha.
im sorry coz i cant tell you the price of each. becaz i punya set macam ni.


honestly. i bukan jenis orang yang rajin dengan mende mende ni. yang ni pun i tak berapa nak pakai coz mende ni tak sesuai dengan umur i. 
but ada certain thing yang i suka macam Skin Reborn Exfoliator and Toner. sangat best. 
yang lain i memang jarang pakai. jarang sangat sangat. haaaaa. hahaha.

toner i ada dua. saja. becaz abang i suka dtg bilik and pakai.
lepastu tengok muka gua and cakap.

"huuuuuuuu segar tak muka?"

hahaha. macam harem.

okay bye. take care.
salam sayang dari kak kawasan yang tak berapa nak ada kawasan ni.
chawwww.
 
 

23 comments:

Farhan Kerewx said...

wah! great info :) Nak beli jugaklah ^^ hate blackheads!!! hohoho

AmySyahiera Malik said...

wahh wahh , rajin nye nak pakai . kalau amy ada pon , terbiar jadi perhiasan je . hehe

Ahmad Zaki said...

Patut la macam comel je, macam cantik je... hehehe... Tak pernah pakai tapi bintik hitam tu buang sendiri guna blackhead removal. Wapkan atau cuci muka dulu guna air panas suam baru senang nak buang.

ZH Blogger

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

wow! macam best jew .. blackhead mmg susah nak tanggal tapi syukur sebab eyqa x de masalah sangat.

Aisyah azizon said...

wow,, smua jenis ada. mak aii. btw, thanks for sharing. blackheads dah makin bermaharajalela kt muka. sobsob

Lilu said...

Jerawat boleh hilang x?

Nurulee said...

i tak sure lah boleh hilang jerawat ke tak.
tapi hilangkan kotoran tu memang menjadi lah.
anyway, jerawat kan sedikit sebanyak disbbkan kotoran kat muka.
so try lah. hehehe.

inshaAllah nanti i share pasal pimples pulak ye.

Nur Shafiq said...

semoga kak yong kita berjaya lumpuhkan ibu negara blackheads :l

ezyra daniel said...

haha kelakar la abg awak..sye just pakai produk biasa2 je..toner sye pakai clean&clear

Azie Namico said...

uittt...mcm nak jer...mcm comel jer...hehehe...kenapa tak guna ...sayang laaa...kasi kita

Nurul Farahizzati said...

habis bc, pandang i punya set (x serupa set pown). muka ni dh kering. bila nak pakai. adoi. pemalas. btw, roughly berapa harga nutox ni? looks expensive. huhu.

Farah Arina said...

i pun ada banyak blackheads. nanti bila keluar nak beli lah yang nutox tu xD

Nurulee said...

dear Nurul Farahizzati,

im sorry. i dunno. masa beli ni pun ada sale. i beli dekat guardian. maybe about hundred kot termasuk cleanser. cuma cleanser tu i tak pakai coz itu lebih sesuai untuk yang umur 20 and above.

try lah pergi tengok. so far this product takda masalah dengan kulit i =)

Anis Farhana said...

saya selalu usha benda2 gini hehehe tapi tak beli apatah lagi nak pakai. >.<

noornazuha said...

Boleh try ni.....

Nadratul Syazwana said...

You dah lawa lah Nurul ;) Nad ni susah betul nak hilang blackhead T_T

Akeyla Azmi said...

wahhh bestnya!!! jenama apa ni?
nutox?
ok ok noted that hehehehe
nak beliiii gakkk :D

nk jadi cantik mcm nurulee hehehehhe

Akeyla Azmi said...

wahhh bestnya!!! jenama apa ni?
nutox?
ok ok noted that hehehehe
nak beliiii gakkk :D

nk jadi cantik mcm nurulee hehehehhe

Akeyla Azmi said...

wahhh bestnya!!! jenama apa ni?
nutox?
ok ok noted that hehehehe
nak beliiii gakkk :D

nk jadi cantik mcm nurulee hehehehhe

Nurulee said...

nutox tak boleh bagi cantik. its from your heart. hehehe. actually you dah cantik. serious.

Miss Boo said...

suka wapkn muka dlu baru senang nak remove black&whiteheads... heheee

Farhah Nasuha said...

Great info . Btw , saya ada tahu satu produk yang boleh hilangkan blackheads / whiteheads , hampir 85% boleh hilanhg kut . Saya pun tengah tunggu parcel sampai je ni . You can try Floral mask by dian pixy . You can search on google and banyak para blogger dah review that product . Hope my answer can help you .

Iola said...

thanks for sharing ! nice info :)