Friday, August 16

Have intro and closing.


Salam all.

That moment when orang datang beraya and using the toilet in my house.

abang said "actually dia datang rumah kita nak pergi kencing je"

and i gelak and i asked "bongek. mana kau tahu? wahahahahahah"

tet. the end.

motif? i saja je buat intro. chewah. seriously i dunno what i wanna share with uolls bout my hari raya. i mean there is nothing difference. menda tu sama je every year. so im just gonna share gambar je lah eh. tu pun tak banyak. becaz. im sure uolls gonna bored with all my photos. aha.


this photo was taken on first eid. 

well baju raya i tak banyak pun. this year i only have two. and ada lah i beli blouse. ahaks. baju raya i simple je. i admit. i love this kind of baju kurung. cotton. sangat selesa. and mestilah nampak muda. kahkahkah. macam dah tua sangat. im 17. still young even kakak always told me that 3 years left untuk i become 20 and be a woman.

whattha?


ni masa kengkawan i datang rumah. guess i yang mana? yang odd. that not wearing baju kurung. where is me? haah?

sekian. nanti i share lagi yahh. coming soon entry that i shall update. hiks.

coz tadi ada intro. makanya i ada closing jugak.

that moment when kawan mak datang rumah beraya. i dengan abang duk curious siapa yang datang. and we heard.

mak ask "Ti, sihat ke? lama dah tak jumpa"

i melepak bilik abang as usual :

im talking to myself actually "Ti mana eh?"

and abang while playing his guitar "Takkan tak kenal. T yang kawan dengan S dengan U"

and i "gahahahahahah. kurang hajor kau abang"

second tet. the end.

gedbye. gua nak trial.



Sunday, August 11

experience and maturity.


Salam all.

You're younger, but your thinking is more mature.

ada yang cakap kat aku camtu. some times but not very often lah. i mean bukan in a year ada 10 orang cakap benda yang sama. no. but since i hidup and i grow up lebih 10 kali kot. kot lah. i pun takda lah careful sangat sampai nak kira.

hahah.

yaa. even takda lah sebijik bijik macam tu. but you know adalah serupa sedikit sebanyak.

honestly. i sendiri never felt that i dah cukup mature. coz i thought there are so many kinds of thing yang i still not mature. yang i still act like a child. am too childish.

but there are certain things that i will act with maturity. i admit. yknowww what i mean? huh?

people. yes. im 17. ada jugak people yang umur dah 30 but there still cant berfikir dengan matang.
me too. some times.

based on my opinion, experience differentiate levels of maturity.
pengalaman hidup kita yang tak sama. itu yang berbeza. yang membezakan.


people. i ni jenis orang yang belajar untuk hidup from what ive been through. untuk improve the strength. untuk i become more stronger. its not kuat dari segi fizikal. no! kalau tu memang i tak langsung. hahah.

i've learned from problem yang i ada. and the way to solve all the problems.
from apa yang orang cakap. tindakan orang lain. i mean. i ambik lessons dari orang lain but based on apa yang i nampak then i berfikir sendiri. kalau macam ni macam mana. you knowwww.

and now i realize ada macam macam jenis manusia. yang berbeza semuanya. especially in terms of behaviour.
berbeza pendapat apatah lagi. melampau banyak. sampai yang bergaduh pun ada.
senang. kita hormat pendapat orang lain. kalau salah we try to betulkan. kalau dia tak dengar jugak. just let it be. cuma kita betulkan diri kita. set in our mind yang menda tu salah. thats it.

since i kecik ive been through macam macam menda.
my childhood takda lah 100% happy moments. serious tak.
i pernah hilang orang yang i sayang. abang i. and macam-macam lah.
i learned to live from it all. from all the laughters and tears.
and now im 17. when ive got a problem. when i hurt. when people treat me like this and that. when i wanna cry.

and i talk to myself. you dont deserve to feel like this. you should be stronger. coz you've been through and learned so many things which is tak semua orang rasa. so you must be stronger than others. when others cry you should smile. and thats it.

you may be wondering what ive been through. no people. its hard to tell. but its doesnt harm me at all. it just involves the heart and emotions. and people its not about cinta. ughhh. itu memang tak coz i couple once only and remained until now. 4 years. ehehh.

ada lahh. life experince yang tak boleh jual beli. well. emmm.

so people. maybe jugak ada orang that has experience yang lagi dahsyat gitu kan. but they langsung tak ambik lessons. itu punnnnnnnn. hm. no comment.

so this is why some times i berfikir dengan matang but some times i dont. biasalah. i pun manusia.
apamenda yang jadi pun. kita kena chill. sporting. dont be too complicated aaaa. lek lek.

hidup ni terlalu singkat untuk memikirkan perihal yang amat panjang - ayatniguacilok.

ehem. pen off.

Sunday, August 4

Haghi haghi haghi ghaya. selamat haghi ghaya.


Salam all.

honestly. i dunno what i wanna blog about. apa yang ada dalam pale hotak i type je lah ehhh.


((i wanna wish you all happy Eid Mubarak. this is kali ke 17 i celebrate raya. and i realize that ive become more mature. i swear its true. and this photo was taken on last Friday night. tudung cincai kankung jaaaaa tuuuuuh. em ini bukan baju raya. eheh.))

daripada dulu excited bapak gila ah nak raya even tak puasa penuh. you knowww. zaman i pakai dypers. zaman hingusssssan. ahah. and now im 17, and ive learned bout life since i dunno how to makan sendiri sampai lah sekarang i can purchase my own meal. but i didnt use my own money. becaz ayah yang support food and drink and stuff.

nowadays. rasa excited tu dah kurang. seriously ppl. i dont care how much duit raya that i get. i dont care anymore. be compared dengan zaman twinkle twinkle little star, i always compete dengan abang and my lil bro, siapa yang dapat duit raya paling banyak. sampai ada satu masa tu, duit raya gua tak cukup beb. hilang ke apa entah. mak yang kena tambah. what is important for me at that time, duit raya i mesti lebih banyak or sama dengan bro bro gua. but nowwwww. emmm. mestilah abang yang dapat lebih. k.

kalau cite pasal bunga api.firecrackers.mercun semua tu. i still main lagi. since i kecik i memang ikut bro bro i buat gejala ni. so bila depan grrrlfriends i boleh ah belagak hero kan. ahhhh. konon.

but this year baru i boleh main balik because dulu jiran i ada atok yang sakit jantung. kang tak pasal pasal hear tattack. mampus gua. but he was dead. hmphh.

but ppl. please. if you duduk kawasan housing mcm i, be considerate lah yaaa. jangan main mercun sampai tk ingat jiran. so pandai pandai lah nak hidup. ajak diorang join sekali ke. baru meriahhhhh! jangan sampai dia hantar santau dekat you coz of your bunyi mercun. melampauuuu kan hantar santau. ish ish ish terukkkkk!


((this is my kasut raya. ahakk. esarli brand. love it. selesa. and ada sale. i didnt remember 30% kot. seriousss. that sleep pants is murah je. tk sampai RM20. thanks to my beloved mak for those things))

okay people. so have a great raya. 
kalau ada lemang.ketupat. hantar rumah sikit.
i semua beli je. ehemmmmmm TT_____TT

lupa nak mintak maaf.
maaf zahir batin if entry i banyak buat you all touching ke amenda.
gua ni type ikut apa yang ada dalam kepala.

i macam biasa raya dekat rumah. petang tu baru otw balik kampung. tu pun tak lama.

bila nak habis cite haaa amoi,
well....................................
ohkay. gedbyeeeeeeeeeeee!


Friday, August 2

kuncu kuncu advertiser bukan battery.


Assalamualaikum all.

First of first. im so sorry if you all terasa hati dengan entry i kali ni. i takda maksud pun nak buat you all terasa hati. chill lah people. terima pandangan orang lain tu kan such a moral value. chewah.

title takda kena mengena. entah kenapa lah gua rasa word advertiser tu macam brand battery. ada ke?

If you noticed. ada something difference at cbox section. so you can read it below there. if you malas tahap tak boleh nak bukak mata. you dont have to read it coz i shall tell you all the meaning of each verse.

ke.... you all memang dah perasan before this. i think so. hm.

whatever!

actually ive been keeping this quite some times.

so. imma tell you man.

this is are these. recently i dah selalu sangat bila click link dengan harapan setinggi KLCC i wanna view that blog. yknow. something like balas kunjungan. is it? but. how pathetic. bila click je. mende tu lah yang keluar. i mean the advertisement. churp churp lah. and so many kind of advertisement. i dunno.

deep in my heart. i have too many words yang i nak letak at the top of cbox. but ruangan sangat terhad. so i cant. and how many times i dah tukar ayat-ayat tu pun i dunno. seriously i didnt know how to express apa-apa yang i rasa. emm. thats it.

camni lah guys.

i dunno apa motif nak letak link advertisement. yang i tahu untuk dapat income je lah kan. but i dont think this is the best way. get it huh? before this benda ni too rare jadi kat i. since this ramadan. terlampau banyak kali sampai i rasa malas ahh nak tengok cbox. camtu...

yes. i know. dah nak raya. and money is terlampau beharga buat daku di saat ini. kannnn camtu kan. but people. why not you cari something like the best way. you know what i mean. yes you know.

if you buat cenggitu. thats is totally not a good deed. to me lah. i dunno lah pulak if you all think that is such a good deed ke rasa benda tu takda amenda ke. lek. ini opinion masing-masing.

sometimes bila i dah click kan. kena time mood i unstable pulak kan. memang gua dahhhh rasa macam tknak halalkan je. but i think i buat camni pun tak baik jugak. so i niat sedekah je lah. boleh ke? ahah.

look. kita hidup bukan untuk puaskan hati orang anddddd kita hidup bukan jugak untuk buat orang lain sakit hati.

so. takyah lah selalu buat i sakit hati dengan advertisement you all. ahhh sedih. lap air mata dah gua kat sini.

dengar sini orang-orang kampung..
i nak suggest to people yang suka buat menda ni kan. i tk tahu lah nak namakan menda ni gejala haram ke apemenda ke.

why not. you all do something like investment. camni. you click others advertisement. and you ask them to click yours. (i rasa ramai dah amalkan nilai-nilai murni yang ni. kahkahkah) normally. blogger-blogger ni semua hati baik bang except me. takkan lah i nak puji diri sendiri kann. such a tak malu compliment. hahah.

hah. camtu ah baru adil. baru sama-sama naik. baru cool.

you dont have to rasa rugi because kalau i, i mesti give a hit back punya. mesti click you all punya balik aaaa. hati pun tak sakit maaa. lagi manyak happy.

and im sure others blogger pun do the same thing kan. i rasa lah. rasa je.

manyak terima kasih to people yang sudi click churp-churp and nuffnang i. nuffnang i tak sampai RM 10. churp churp pun tak sampai RM 10. but lek lahhh. my blogging aim is not to jana pendapatan. duit ayah kasi dah terlebih cukup dah. anyway. arigatou!

k. so selamat maju jaya. hari raya. hari hari hari raya. tapi gua tak raya raya sebab belum spm. tapi raya puasa dah.

apemenda lah gua merepek ni......

bye. chaww.