Saturday, July 27

Million thanks PLKN.


Salam all.

Ya Allah. i tengah seronok sangat ni. seriously. seronok gila. I dunno how to say. but im veghie happy right now.

Because of what?

coz,


tak sia-sia i tunggu several days untuk check PLKN. macam-macam hal, you know. webpage busy lah and what else. hahhh. finally. lega beb. serious. 

i memang since years ago dah set dalam kepala hotak ni that i dont wanna join this PLKN. you know. i memang takda minat kat menda menda ni semua. 

thats why i seronok gila. boleh imagine tak perasaan i?

kahkahkah.

but yaaa. ramai jugak kengkawan i yang sedih coz tak dapat and sedih coz dapat. so anything happen pun, this is the result.

im too happy ppl. encik Hafiz pun tk dapat jugak. hahakss.

entry penuh spontaneous. lu ingat wa kesah?


Thursday, July 25

penatespiyem.


Assalamualaikum all.

now baru i tahu. baru tahu rasa penat. penat study. study for spm.

actually, bukannya penat apa. penat kejar sana sini. its not setakat kejar semua topic in every subject. penat kejar tuition. kejar extra class.

nak nak lagi, i dapat calon straight As. but ppl, ((dont consider me as a clever student)) okay? i saja je highlight that because you have to know i just a suam suam kuku student je. serious mannnnnn.

ingat tak penat jadi calon. you know. i ada class khas every evening yang student lain takda. wahhh, duduk rumah boleh lepak macam tu kan. but i tak. sob.

ada one night tu, because i dah penat sangat. seriously. lebih lebih bulan puasa, with this unpredictable weather ni kan. i sempat buat only one homework. and then, i tertidur i tak sedar. almost 12 pm baru i bangun. malam tu sia-sia camtu je. study apa pun tak. sob again.

but i know this is the sacrifice. so no need to berkira on whatever you do right now. because Allah will give the rewards. even bukan spm but when you in an university etc. right?

sometimes i terpikir if i dont get a straight As but i dapat calon straight As. and if result i blerghhhh. what i have to say to others, to ppl who expect me can pass spm with flying colours. yahhh. but so far result i okay okay je. ahakkks. and doa-doakan lah. amin.

alahhhh. i dont have to think macam tu kan sebenarnya? dulu pun i dapat jadi calon but i just got 6As 2Bs je in pmr. but i relax je. cool je kan. so i have to do the same way lah. kan korang kan.

hahah.


wahh. huduhnya buat muka camni. but i saja je nak tunjuk yang i penat. kesian sikit. ha ha ha. 

eh eh eh eh. gua tak harap pun kesian u olls k.

hahahah. main jerhhhhhhhhhh. alah korang ni. lek ahh. bye.

pen off.


Friday, July 19

typical. Buat apa tu question.


Assalamualaikum.

At night.....

abang nampak i ambik nasi.

abang tanya. "buat apa tu?"

i pun jawab "tengah repair bicycle"

typical. typical question. i dah jemu. padahal nampak kot gua tengah buat amenda. hahahahah. i pun sometimes macam tu.

kalau pikir balik actually kita ni dah biasa dengan life macam ni. dengan question macam tu. dah biasa. dah jadi habit. right?

habit ni mengikut fahaman gua. menda yang kita dah biasa buat. dah selalu. ehhhhh? ya ka? hahah..

think. dengan 'buat apa tu?' we can strengthen our silaturrahim. senang cite. macam kita concerned about someone lah so we ask buat apa tu? kannnnnn ambil berat tu.

hahaha. 

sebenarnya i tengah pikir. in other countries, diorang pun amalkan Buat apa tu question ke acane? ke kat Malaysia je?

semestinya, entry gua yang ni mengarut. lantak ahhh. 

hahahah. bye.

pen off.

Saturday, July 13

Ramadan is Here.


Assalamualaikum.

Hi ppl.bloggers.creatures.boyfriends.girlfriends.blablabla...

okay. Ramadan is here. Im so sorry. I feel fustrated becaz tak update blog before Ramadan. I really want to wish you all a very Happy Ramadan Mubarak.

Hope this Ramadan will be better than before. you knowww.

and. Alhamdulillah.

let us be grateful for the opportunity untuk melalui Ramadan once again.

oh yaaa. gua rindu betul nak through this fasting month. I mean Ramadan with my late brother. Bukak puasa sesama. sahur sesama. omg. I dunno how to say how much I miss that moment. But yaaa. what can I do? Allah lebih sayang dia. kan =)

okay. I cant story too much about him. what Ive been through with him. aghhh. menangis pulak gua jap gi.

enough.......

so. Ive been prepared for Raya. seriously man.

ye lah. bukan apa. susah. gua nak kena book baju kurung dekat tailor. so kena lah beli awal-awal. diorang ni kalau dah masuk Ramadan dont wanna take orders anymore.

anyway. bukan taknak beli siap. but because of my size yang kecik. hish. bukan nak berlagak. but serious the fact is. okay? hahah.

Ingat senang nak cari baju kurung XS size. Ive been through it before. Sehari hari cari. dah lah berapa hari before Raya je masa tu. and baju kurung that I choose mesti takda size and terpaksa ahh beli baju lain. mcm haremmmm. hahah. pathetic betul. I thought I ada blog about that story. If I not mistaken lahh.

Baju dah. kasut dah. wuuu. tinggal nak Raya je. hahah. but yaa as a SPM candidate. I cant celebrate this Raya happily. not long after Raya dah trial I think gap of just one week kot. and then the real SPM examination. wuhhh. nervous gua. hahah.

such a short time. SPM tu dekat sangat dah woihh. wish me luck. Pray for me. thanks. ahahahak.


((Im not beauty like you but Im just beauty of me - NurulEe))

dont play mercun yang gempak. just play the pop pop one yang 50 cent tu pun dah meriah dah. 50 cent lagi ke sekarang? maybe 1 ringgit kot. kalau rasa pop pop tu too childish. why not play bunga api. fireworks yang comel comel tu kan. I love the star one. yang orang duk called bunga api bintang. apamenda tu. haaaa.

hahah. to spm candidate. Good luck for yr trial lah. oh. to pmr candidate too.

Salam Ramadan Mubarak. bye. take care.