Tuesday, December 10

typical soalan for spm ex-cddts.


Salam all.

i bukannya malas nak update blog even dah habis spm pun. tapi entah. maybe bcoz gua terasa busy sangat kot. kot?

ah. whatever. but i shall try to rasakan dirini tak busy.

terasa awkward, hahaha. apakah?

apehal i rasa macam floating in the air sekarang? ke i pening? ke i dunno wanna blog bout what?
no. im sure i know.

dah dah.

i thought semua student spm tengah rasa amenda yang i tengah rasa sekarang. ah. impossible lah semua. maybe.

too many manusia ask me before spm was over "nak buat apa lepasni? kerja ke? tanam anggur ke? nak sambung mana lepasni? nak ambik course apa nanti? rasa rasa result spm kau acane?"

bla.... bla.... baa baa black sheep.

mak kata. no need to kerja. untuk apa?
if i kata "to get the pengalaman.duit.etc"

"belum masanya.duduk rumah, belajar masak, macam mana nanti kalau tak pandai masak?", mak.

with my selamba face, "im still young, banyak masa lagi. tu nanti nanti pun boleh"

who can lawan mak? now i already know how to masak. but yaa i just know dalam 2 3 type of lauk. okay what? mak said, lauk kampung tu yang penting. if you get husband yang love masakan kampung. cane? kalau nak pandai masak western food je tak boleh jugak.

i pun. okay okay okay. but ppl, actually i malu to tell. but i dun care lah. this is the real me. kan. i memang kekok bab bab masak. even maggi pun i normally tambah air panas je. hahah. ((gelak jahat)) lol. goreng telur? i can but. em. agh teruk. dah ah. hahahah.

for me its simple. every person ada kelebihan and kekurangan. is it? maybe this is the one of my kekurangan. but i will berusaha to make this kekurangan become my kelebihan. but i will make sure before i married i memang pro bab bab masak ni. then boleh lah blog about recipe pulak. kan. ahahahaha. konon.

actually i have too many plans what i wanna do dalam honeymoon ni. hm. adalah.

mak ask me to take a car license. but i think itu kemudian pun boleh. that's not what i need for now.

if i talk with ppl bout what course that i wanna take. ada yang cakap camni. camtu. hm. kalau ikut abang i, he said, "kalau nak senang ambik 'kosmetik' senang lah"

egh. im talkin bout 'course' not 'kos'. but i dun care bcs i know my bro memang kaki loya buruk.

another question yang boleh kata i dah jemu nak answer is "spm haritu macam mana? okay? ke k.o?"
and jawapan i senang, "i dunno. tak tahu lah nak cakap. but i tried my best. so i tawakal."

serious ppl. its hard to tell. i dunno. im not brave to say that i can answered all the question ke apa bcs yaaa. i dont wanna over confident etc. i nak cool je bruhhh. cewah. but thats it lah.
so wait and see for my result.

part yang nak sambung dekat mana? nak take course apa? i tak tahu. i wanna look for my result first then baru i decide. but so far i apply matrikulasi. in sha Allah, if ada rezeki. i shall get it. amin. mudah mudahan.

chaww. gedbye. take care uolls.
salam sayang.


15 comments:

Nur Hamizah said...

Haha kalau miza ingat nak masuk UiTM je. Hehe sama la mak miza tak bagi kerja. Tapi ibu miza suruh kerja dengan dia means kemas rumah. tiap2 minggu bagi gaji ^^"

Cik Itah@RRP said...

masa muda ni selagi mampu nak study..study..nanti umur da lanjut nak sambung susah pula :)

Faris Farina said...

jalan sini. meyh blaja masak dgn akak :D takpe tak pndai masak at least nk utk cuba . jgn taktau msak tp ad pakej malas lgsung nk cuba . utk pmulaan kira okay la blaja sikit2 tu sis :)

tawakkal saje utk result spm tu . dlu akk ta target pape pun sbb form 5 slalu tak dtg sbb sakit . tp alhamdulillah akak salah sorg plaja tbaik .

takpe, yakin la tp jgn over confident plak k . good luck

*terbebel panjang -.-

Teena Tna said...

Sementara tengah free ni, baik buat benda yang kita nak dulu. Macam g jalan2 ke, kerja ke, or buat apa2 project ngn member kita sbg sesuatu pengalaman yang tak akan dilupakan. Kalau mak tak bagi kerja, takpelah. Memasak pun pengalaman baru jugak. Nanti dah start sambung belajar sibuk nak buat assignment sume. Adik Teena pun baru habis spm jugak :)

Miss Xyz said...

yes, kita sama. saya tak tahu kenapa, tapi bab memasak nikan, kureng sikit. takpe, teruskan bljr!

Nurulee said...

finally. ada geng.

gahahahah

Tasneem said...

failure doesnt mean u should give up..it means u should try harder!! kannn :')

Zuyyin Hijrah said...

bitaufiq wannajah ,, :)

Scha Aryana said...

all the best utk result nanti. hee :)

Nabila Aziz said...

UITM jer senang.. :3

Izz Hazwani said...

jadi lepasan SPM pun ada masanya lebih sibuk dari hari hari mengadap kerja sekolah. fuh.

Dalila Samsudin said...

samalah .. habis spm je blank dok pikir pasal nak hambik course apa -.-

Akeyla Azmi said...

Wah kita sama ah nurul :D
hehehehehe

Ahmad Zaki said...

Gudluck ok. Semoga hari esok lebih bermakna dan menarik. =)

ZH Blogger

Nurul Farahizzati said...

boring kan with hose cliche Qs.. for my brother, i don't ask those Qs.. except, "amacam spm? ada rasa nak gantung diri x?" hehehe... then, i don't asked more than that.. for his future, i asked him when he got the results..