Saturday, December 14

almost kidnapped.

salam all.

actually benda ni dah jadi lama dah. wait. in this year jugak lah.
before spm.

haritu. i balik from school macam biasa. dalam 2 pm. i dun remember. lebih kurang masa tu lah. agh. apehal nak kusut pikir pukul berapa. this accident was not happened at that time pun. maybe i memang suka cerita detail kot. kan.

wateva. okay. i balik. i masuk bilik guru sekolah mak i. mak teaching in a secondary school. i normally memang balik sekali dengan mak. if mak had a meeting. and i'll wait sampai habis. sometimes while waiting i will study. sometimes i tidur. heheh.

"mak, balik lambat lagi ke?"

mak, "harini mak ada meeting lah. ayah takda." and mak pun suggest call abang suruh ambik.

i pun call. using mak's phone. "ambik aku boleh tak?"
"aku ada kat blablablabla", abang.

bro, cakap je lah tak boleh. senang cite. sigh.

so i told my mom that i was going to wait. as usual. mak asked, "dah makan?"
"dah, tadi kat sekolah makan nasi lauk ayam. kenyang lagi ni. kalau lapar pandai lah cari burger. heheh"

mak memang tak bagi i selalu makan burger. i memang suka burger. mak is seorang yang sangat ambik berat dengan makanan yang anak anak dia makan. i mean macam fast food. maggi. she sangat menjaga makanan camtu. hm.

so i pun lepak. study sikit sikit. yknoww.

i realized that i tak solat zuhur lagi. i dunno why at that time i memang rasa. pergh malas gila nak pergi masjid. nak solat dekat surau. slipper pulak tk bawak. i cari slipper mak tak jumpa. takkan nak main sapu je.

i pun muka lek lek. and i went to masjid.
actually i malas nak continue this story. bcs i cant. i dunno. tapi pendek cerita. i was almost kidnapped.
memang lepas that accident. i cant focusing on anything im doin. i shivered. i dunno how to say. speechless.

dia dah pegang tangan i. boleh imagine tak? and had a black car yang tengah tunggu. one thg that im very sure is yang buat kerja jadah tu a woman and a man. yaa. the woman was an Indonesian woman. i knew this. bcs she talked to me using bahasa Indonesia. but i dunno lah pulak if she sesaja cakap macam gitu ke.

so. petang tu. i had lodge a police report.



ada jugak blogger among them. ahah. thank you very much. camni. i decide to blog bout this actually bcs i wanna share with you guys. bahawa memang kita tengok orang orang yang support. kan. but ya i tak nafikan memang ada jugak yang cakap macam ni.

"bodoh lah. apesal tak jerit ke apa ke." "tu lah apesal pergi sorang sorang" "orang tak kenal nak tolong buat apa" blablabla. banyak yg negative.

and from that accident i realized that sebenarnya we as orang yang tak mengalami apa yang orang lain alami. we dont give something yang boleh menjatuhkan dia. i mean something negative. get it huh? bcs i dah rasa. so i knew. um. i dunno lah how to say. im not a good speaker. i cant 'bercakap' dengan baik. i mean i dunno how to share.story what i wanna say. agh. rimas. dah ah. paham paham je lah eh. haha.

and. alhamdulillah. on 16 nov.

okay. bye. take care. 
muah. e geli ah muah muah. macam pondan.

hahah. dah lah. gua chaww.

18 comments:

Raiyana Khairul said...

mungkin ada hikmah benda camtu nak jadi.kan?
syukurlah nurul takde pape :)

Nabila Aziz said...

Haha :3 tak boleh bayangkan kalau jadi awak ! seriously , menakutkan !

abez said...

alhamdulillah...selamat... :)

http://nurabez.blogspot.com

Niena Reen said...

Ish, takutnya.. Nasib baik tak jadi apa2.. Alhamdulillah...

Nur Hamizah said...

Itu lah kan, Allah nak uji hambanya berbagai bentuk. Setiap orang akan diuji dengan ujian masing-masing. Lain orang lain ujiannya. Yang penting Allah tahu hambanya tabah menghadapinya :) Sepertimana yang terkandung dalam al-Quran ^_^

Tasneem said...

Ya Allah. nasib awak selamat sayang. Alhamdulillah tak dak apa apa. huhu takut nya sekarang. macam macam jadi :'(

fatin aziz said...

Alhamdulillah x jadi pape..hati2 ye lain kali.. :)

Farah Arina said...

alhamdulillah tak jadi apa-apa :)

Nurul Farahizzati said...

bahayanya.. tu la.. comel sangat.. kan indon dah berkenan.. hehe..

Farhah Nasuha said...

Bahyanye . But , alhamdulillah akak selamat tau . Tak selamat dah Malaysia ni . Haha , Btw nanti hati hati lagi yee :")

Mazni Munawar said...

takutnya.. macam2 zaman sekarang ni. tahun lepas pun kawan saya hampir kena culik. dekat dengan rumah dia pulak tu. apapun, sentiasa amalkan ayat kursi. boleh jadi pelindung utk kita :)

Irene Adler said...

jangan jalan sensorang. awak tu perempuan. kalu lelaki pon boleh jadi....

Niesa said...

uihh!bahaya..nasib baik selamat dan tak ada apa2 yg buruk terjadi..

Akeyla Azmi said...

Omg thank god u're here. Safe :D

Alhamdulillah heheheheh

Akeyla Azmi said...

Gila ah, cm takleh caye je kan huhu

Scha Aryana said...

nasib baik takde pape..hish menakutkkan, tak penah lg de pengalam ceni.. take care tau ;)

Puan Gojes said...

omaii Ee. becareful syg. risau pula PG dengar benda2 mcm ni T_T

wafacw said...

wow... what an experience... alhamdulillah tak jadi apa-apa... so scary...