Friday, August 2

kuncu kuncu advertiser bukan battery.


Assalamualaikum all.

First of first. im so sorry if you all terasa hati dengan entry i kali ni. i takda maksud pun nak buat you all terasa hati. chill lah people. terima pandangan orang lain tu kan such a moral value. chewah.

title takda kena mengena. entah kenapa lah gua rasa word advertiser tu macam brand battery. ada ke?

If you noticed. ada something difference at cbox section. so you can read it below there. if you malas tahap tak boleh nak bukak mata. you dont have to read it coz i shall tell you all the meaning of each verse.

ke.... you all memang dah perasan before this. i think so. hm.

whatever!

actually ive been keeping this quite some times.

so. imma tell you man.

this is are these. recently i dah selalu sangat bila click link dengan harapan setinggi KLCC i wanna view that blog. yknow. something like balas kunjungan. is it? but. how pathetic. bila click je. mende tu lah yang keluar. i mean the advertisement. churp churp lah. and so many kind of advertisement. i dunno.

deep in my heart. i have too many words yang i nak letak at the top of cbox. but ruangan sangat terhad. so i cant. and how many times i dah tukar ayat-ayat tu pun i dunno. seriously i didnt know how to express apa-apa yang i rasa. emm. thats it.

camni lah guys.

i dunno apa motif nak letak link advertisement. yang i tahu untuk dapat income je lah kan. but i dont think this is the best way. get it huh? before this benda ni too rare jadi kat i. since this ramadan. terlampau banyak kali sampai i rasa malas ahh nak tengok cbox. camtu...

yes. i know. dah nak raya. and money is terlampau beharga buat daku di saat ini. kannnn camtu kan. but people. why not you cari something like the best way. you know what i mean. yes you know.

if you buat cenggitu. thats is totally not a good deed. to me lah. i dunno lah pulak if you all think that is such a good deed ke rasa benda tu takda amenda ke. lek. ini opinion masing-masing.

sometimes bila i dah click kan. kena time mood i unstable pulak kan. memang gua dahhhh rasa macam tknak halalkan je. but i think i buat camni pun tak baik jugak. so i niat sedekah je lah. boleh ke? ahah.

look. kita hidup bukan untuk puaskan hati orang anddddd kita hidup bukan jugak untuk buat orang lain sakit hati.

so. takyah lah selalu buat i sakit hati dengan advertisement you all. ahhh sedih. lap air mata dah gua kat sini.

dengar sini orang-orang kampung..
i nak suggest to people yang suka buat menda ni kan. i tk tahu lah nak namakan menda ni gejala haram ke apemenda ke.

why not. you all do something like investment. camni. you click others advertisement. and you ask them to click yours. (i rasa ramai dah amalkan nilai-nilai murni yang ni. kahkahkah) normally. blogger-blogger ni semua hati baik bang except me. takkan lah i nak puji diri sendiri kann. such a tak malu compliment. hahah.

hah. camtu ah baru adil. baru sama-sama naik. baru cool.

you dont have to rasa rugi because kalau i, i mesti give a hit back punya. mesti click you all punya balik aaaa. hati pun tak sakit maaa. lagi manyak happy.

and im sure others blogger pun do the same thing kan. i rasa lah. rasa je.

manyak terima kasih to people yang sudi click churp-churp and nuffnang i. nuffnang i tak sampai RM 10. churp churp pun tak sampai RM 10. but lek lahhh. my blogging aim is not to jana pendapatan. duit ayah kasi dah terlebih cukup dah. anyway. arigatou!

k. so selamat maju jaya. hari raya. hari hari hari raya. tapi gua tak raya raya sebab belum spm. tapi raya puasa dah.

apemenda lah gua merepek ni......

bye. chaww.

23 comments:

Cik Mun said...

yup..kdg2 sakit hati jgak..

boni kacak said...

saya dulu selalu kena.. sebabkan geram, saya terus buang cbox tu, puas hati. hahaha

NzA said...

sabar ye..itulah dugaan....

ainil fazieda said...

betul ! ramadhan neyh pling bnyak . ckap jum follow back lah bagai . erghh !!

siti ZAHARA said...

Sabar ye..selamt hari raya dn semoga berjaya menempuh spm..=D

mumui said...

mmg salu mcmtu.. siap bg warning lagi kat cbox.. hehe

Arham Md Ali said...

Saya suka entry ni Nurul sebab very honest.

Nur Azwa Edora said...

any suitable words to describe them?

-BATAK-

thank you.

For those yang 'ringan' sangat tangan nak buat macam tu sampai sanggup mencapap kat mana-mana blog, ingatlah, carilah hasil income yang halal. tak perlu menipu. nescaya Allah limpahkan rezeki tu. :)

♥ iqwa-niera ♥ said...

betul! sometimes its soooooo sooooo annoying. smngt nak bw. but. klik jer its iklan yg ntah pape. ap pun. as a blogger kta sabo jer la. i think bnda gne mmg xdpt elak as long as blogger. kn.

Niena Reen said...

memang annoying sangat kalau kena macam tu kan. mereka bukan tak reti fikir, saja buat-buat tak reti. -.-

Mysara Ab Rahman said...

akak pn dh byk kali terkene..bila akak up entry pasal bnda ni pn, hari yg sama ada lg blogger wt cm tu..hurmm

Nurul Farahizzati said...

hahaha.. puak2 tu, memang tak reti bahasa, berbakul makian kulemparkan, kalau dah tak reti bahasa, cakap sepanyol pun, dorang tak faham jugak! haritu i jumpa satu solution supaya i tak click their advertisement.. bila alih kursor dekat link, kita boleh nampak kat tooltips bawah windows.. nampak link2 yang menyakitkan jiwa raga, wat dunno je.. hihi...

Aida Ismail said...

Sis dah banned dah url ads semua. Geram betul orang dok tinggal2 link iklan! Tak takut ke makan duit haram??

zulhilmi tempoyak said...

mmaf kalau jiwa saya sebegitu rupa..

aisya said...

tengok link dulu baru klik. link pelik2 mmg takkan dilayan. huhu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak selalu terkena.. cbox akak ada SPAM la pula, akak buang buat semantara waktu..

Nurulee said...

Big thanks nurul Farahizzati. before this i tk pernah tahu pun ada solution camni. hahah. baru perasan.

guys,
i dont think this kind of ppl shall realize becaz dalam pale hotak diorang dah nampak duit je. for them, haram ke dak belakang cite.

em. so i think we should play a role to avoid ourself drpd sakit hati. tengok link before click.

and to ppl yang dah sedar tu. Alhamdulillah..

ada banyak cara untuk dpt income lebih.
kalau kita jujur. rezeki mesti ada, no worries =)

no offence. peace.

Fatihah said...

tak suka jugak benda macamni. hmph -.-

Puteeeeri said...

Alaa hentok je kapala dorang :/

Botak said...

sebab tu sebelum klik kena tengok apa macam rupa link dia., short link juge tidak akan diklik sama sekali.. ;)

S.K.A said...

hu3..biasalh 2..manusia yg xdgr kta =) bg sy sng je..sblum klik cek dlu link dia..kalau plik mmg xklik punya..

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

sy pun geram sangat bila ada yg link advertisement kat cbox ..mcm tak ada cara lain nak buat income kn..tipu+ lak dia

SimplySeoul said...

my cbox dah gone..for good. click2 advertisement is more like a silent tradition between bloggers. kan? (motip nak suruh click haha)