Sunday, August 4

Haghi haghi haghi ghaya. selamat haghi ghaya.


Salam all.

honestly. i dunno what i wanna blog about. apa yang ada dalam pale hotak i type je lah ehhh.


((i wanna wish you all happy Eid Mubarak. this is kali ke 17 i celebrate raya. and i realize that ive become more mature. i swear its true. and this photo was taken on last Friday night. tudung cincai kankung jaaaaa tuuuuuh. em ini bukan baju raya. eheh.))

daripada dulu excited bapak gila ah nak raya even tak puasa penuh. you knowww. zaman i pakai dypers. zaman hingusssssan. ahah. and now im 17, and ive learned bout life since i dunno how to makan sendiri sampai lah sekarang i can purchase my own meal. but i didnt use my own money. becaz ayah yang support food and drink and stuff.

nowadays. rasa excited tu dah kurang. seriously ppl. i dont care how much duit raya that i get. i dont care anymore. be compared dengan zaman twinkle twinkle little star, i always compete dengan abang and my lil bro, siapa yang dapat duit raya paling banyak. sampai ada satu masa tu, duit raya gua tak cukup beb. hilang ke apa entah. mak yang kena tambah. what is important for me at that time, duit raya i mesti lebih banyak or sama dengan bro bro gua. but nowwwww. emmm. mestilah abang yang dapat lebih. k.

kalau cite pasal bunga api.firecrackers.mercun semua tu. i still main lagi. since i kecik i memang ikut bro bro i buat gejala ni. so bila depan grrrlfriends i boleh ah belagak hero kan. ahhhh. konon.

but this year baru i boleh main balik because dulu jiran i ada atok yang sakit jantung. kang tak pasal pasal hear tattack. mampus gua. but he was dead. hmphh.

but ppl. please. if you duduk kawasan housing mcm i, be considerate lah yaaa. jangan main mercun sampai tk ingat jiran. so pandai pandai lah nak hidup. ajak diorang join sekali ke. baru meriahhhhh! jangan sampai dia hantar santau dekat you coz of your bunyi mercun. melampauuuu kan hantar santau. ish ish ish terukkkkk!


((this is my kasut raya. ahakk. esarli brand. love it. selesa. and ada sale. i didnt remember 30% kot. seriousss. that sleep pants is murah je. tk sampai RM20. thanks to my beloved mak for those things))

okay people. so have a great raya. 
kalau ada lemang.ketupat. hantar rumah sikit.
i semua beli je. ehemmmmmm TT_____TT

lupa nak mintak maaf.
maaf zahir batin if entry i banyak buat you all touching ke amenda.
gua ni type ikut apa yang ada dalam kepala.

i macam biasa raya dekat rumah. petang tu baru otw balik kampung. tu pun tak lama.

bila nak habis cite haaa amoi,
well....................................
ohkay. gedbyeeeeeeeeeeee!


32 comments:

MisEyz BLurz said...

wahh...cantiknya heels!!!jeles..hehe...selamat hari raya^_^

sha (chirp chirp) said...

wow, cantek kasut. pinjam bole :D

Nur Amira Aisyah said...

Selamat hari raya :)

Cik Chokie said...

Selamat haghi raghya ee XD

*buat muka minta duit raya*

Tak aci ! ee boleh pakai high heel, cantik pula tuuuu :(

Miss Zahirah said...

"cantik kasut raya,
selamat hari raya.."
ehh.. pantun 2 kerat la.. hihihi

S.K.A said...

happy eid mubarak toO =) awal bergaya dgn bju n ksut raya..bleh plak mak yg tlong to4 kn wit raya?? ha3..kt rmah sy ni ada meriam besi..dlu sntiasa je main..mmg best..

SimplySeoul said...

cantik kasut u. hehe. selaat hari raya. xdinafikan semangat raya tu tidak sekuat time budak2 dulu. things changed, family left us. but yeah, i still looks forward to raya celebration. happy raya dear.

Puteeeeri said...

Waaa best :-*

syaafi sushi said...

cantik kasut awak..hehehe... selamat hari raya awak.. semoga awk bahagia bersama keluarga tersayang padah kali ini =)

Ahmad Wak said...

balik kampung mandi paya,
wak singgah sini nak wish selamat hari raya.

FarhanahAdzlan said...

cantikkknyaaa kasutt..jelesss hihi
selamat hari rayaaa :) moga2 kita masih diberi kesempatan untuk berjumpa dengan ramadhan tahun hadapan :)

boni kacak said...

mesti rasa happy dapat main mercun balik kan?hehehe

selamat hari raya aidilfitri nurule.. maaf zahir dan batin :)

cik kiera said...

cantik kasut ,>,<
btw, sukaa meyhh baca entry kamu,
taip ikut apa yg terlintas yee dak ?

anw, SELAMAT HARI RAYA :D

Putery FarHaNa said...

Nak heel`s jugak

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jom ke blog saya pula.

Selamat Hari Raya.

yaya c domo said...

oh godd.. that heels! haha.. nak pinjam!

siti ZAHARA said...

suka kasut mcm tu..cantiklah..tpi tak berani nak paki..hee..tpi nak cubalah nanti..=D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam lebaran.. mohon kemaafan di atas keterlanjuran kata..

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

cantik la heel's tu..huhu
btw selamat hari raya , maaf zahir dan batin :)

Niena Reen said...

selamat hari raya sis. lawanya kasut... >.<

Azwar Syuhada said...

cantik kasut diaa... Selamat Hari Laya.. :)

fatin aziz said...

Selamat hari raya..Saya pun selalu compete jugak tgok duit raya spe paling banyak. Tapi kalau Ada kitaorg mak mesti topup bgi sama..hehe..skrg x heran dah..huhu..btw cantik la kasut tu..sgt2 cantik..

Nurulee said...

Salam all.

i thought if i offer uolls untuk sewa wedges i ni. laku jugak kan.

singgit sorang pun dapat jugak income.
halal lagi.

ehem.

hahah. k. bye,

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahh...cantik wedges nak pinjam

Pykaa Pdott said...

Wahh cantik ksut raya dia ;p

Fatanah Khirizan said...

comelnya akak! cantiklah wedges tu,hehe :D

Rubiatul Adawiyah said...

selamat hari raya jugak budak comel.. :D

Anis Farhana said...

selamat hari rayaaa. hee. :D

betullah, sekarang dah tak berapa nak eksaited kumpul duit raya. dulu kemainn >.<

~cik atin~ said...

selamat hari raya aidilfitri. maap zahir batin :)

Fatihah said...

kasut lawaa.

btw, tak terlambat lagi kan nak ucap. selamat hari rayaa :)

s h a said...

kasut raya itu sgt gojes.nak pinjam boleh. ;)

nazathulezyra taharin said...

Ok kasut tu cntek Laa..jelez nie..selamat hari raya...