Friday, July 19

typical. Buat apa tu question.


Assalamualaikum.

At night.....

abang nampak i ambik nasi.

abang tanya. "buat apa tu?"

i pun jawab "tengah repair bicycle"

typical. typical question. i dah jemu. padahal nampak kot gua tengah buat amenda. hahahahah. i pun sometimes macam tu.

kalau pikir balik actually kita ni dah biasa dengan life macam ni. dengan question macam tu. dah biasa. dah jadi habit. right?

habit ni mengikut fahaman gua. menda yang kita dah biasa buat. dah selalu. ehhhhh? ya ka? hahah..

think. dengan 'buat apa tu?' we can strengthen our silaturrahim. senang cite. macam kita concerned about someone lah so we ask buat apa tu? kannnnnn ambil berat tu.

hahaha. 

sebenarnya i tengah pikir. in other countries, diorang pun amalkan Buat apa tu question ke acane? ke kat Malaysia je?

semestinya, entry gua yang ni mengarut. lantak ahhh. 

hahahah. bye.

pen off.

19 comments:

boni kacak said...

hahahaha. tak pasti pulak samada kat luar negara ada tanya soalan2 macam ni atau kat Malaysia je??heehe

Pykaa Pdott said...

Haha . Buat ape tuh ?? , tngah repair bicycle . Hahaha lawakk .

ANISRAHIM said...

Hanya di Malaysia hahaha

Sally Yatiey said...

hahaha.. betul tu.. ;D

Fatihah said...

typical sangat-sangat. pernah je buat macamni. haha

Miss Xyz said...

Haha, teringat masa tengah beli air kat mesin air lepas tu ada kawan tanya, "Aisyah, beli air ke?"


Ya, memang tak dinafikan orang Malaysia camni -.-'

MaYa MustWany said...

hihihi klu nak ambik nasi still tanya mmg smpoi la jwpn mcm tuh..tapi kalau tengah on9, dok tanya, mcm2 leh wat..kan..

ainil fazieda said...

hahaha . betul ! rasa nk cepuk jeee org yg suka tnya bnda yg terang2 dy tengok kaaannn ?

Hafiza AizZawa said...

prihatin..dah th tp tanye...

auni shahira said...

betul tu,,,,rase mcm kat m'sia je ad soalan cmtu....
tapi kalu tanye soalan itu,nampak mcm ambik berat...mcm betul jugak..haha

auni shahira said...

betul tu,,,,rase mcm kat m'sia je ad soalan cmtu....
tapi kalu tanye soalan itu,nampak mcm ambik berat...mcm betul jugak..haha

Aida Ismail said...

Memang kat Malaysia je yang ada macam ni. Heee~

aisya said...

saja nak berbasa basi. bertegur sapa mengeratkan silaturahim. hiks.

Nrl Ndh said...

ye laaa , kt fb pun org tgh chat . buat apa tu ??? =.=

E'in said...

hahahaha... tu maknenye org nak start bebual ngan kite tp die xtahu nak bebual ape...

Tinta Lana said...

Salam.

Yg selalu berlaku, dah nmpk kita tgh makan, gi tnya, "tgh buat pa?"

Mata tajam je kan pastu,hahahah, lgi nak tnya,hehehe

Suara Hati said...

tu la pasal kan nurul, da nampak kita buat apa tanya lagi..adoii
masalah betul..kadang-kadang bila mood da tak ok tu merapu je la jawab huhuhu

Nurul Farahizzati said...

kita ni suka bertanya itu ini.. tapi, bila buat karangan, suruh aplikasi benda tu, terus blurr.. hahaha..

Nur Rabiatul said...

ya sometimes org yg bertanya just nak start the conversation, kalau tk tegur takut dikata sombong.. heheh :)