Thursday, July 25

penatespiyem.


Assalamualaikum all.

now baru i tahu. baru tahu rasa penat. penat study. study for spm.

actually, bukannya penat apa. penat kejar sana sini. its not setakat kejar semua topic in every subject. penat kejar tuition. kejar extra class.

nak nak lagi, i dapat calon straight As. but ppl, ((dont consider me as a clever student)) okay? i saja je highlight that because you have to know i just a suam suam kuku student je. serious mannnnnn.

ingat tak penat jadi calon. you know. i ada class khas every evening yang student lain takda. wahhh, duduk rumah boleh lepak macam tu kan. but i tak. sob.

ada one night tu, because i dah penat sangat. seriously. lebih lebih bulan puasa, with this unpredictable weather ni kan. i sempat buat only one homework. and then, i tertidur i tak sedar. almost 12 pm baru i bangun. malam tu sia-sia camtu je. study apa pun tak. sob again.

but i know this is the sacrifice. so no need to berkira on whatever you do right now. because Allah will give the rewards. even bukan spm but when you in an university etc. right?

sometimes i terpikir if i dont get a straight As but i dapat calon straight As. and if result i blerghhhh. what i have to say to others, to ppl who expect me can pass spm with flying colours. yahhh. but so far result i okay okay je. ahakkks. and doa-doakan lah. amin.

alahhhh. i dont have to think macam tu kan sebenarnya? dulu pun i dapat jadi calon but i just got 6As 2Bs je in pmr. but i relax je. cool je kan. so i have to do the same way lah. kan korang kan.

hahah.


wahh. huduhnya buat muka camni. but i saja je nak tunjuk yang i penat. kesian sikit. ha ha ha. 

eh eh eh eh. gua tak harap pun kesian u olls k.

hahahah. main jerhhhhhhhhhh. alah korang ni. lek ahh. bye.

pen off.


12 comments:

ainil fazieda said...

xpe dik , bersusah-susah dahulu . bersenang-senangn kemudian . Btw , good luck for ur SPM :P

boni kacak said...

betul tu.. rileks and cool je tau..hehehe. jangan serabut2.. nanti stress

Mizz Aiza said...

usaha tangga kejayaan.. tapi jangan stress sangat ya..

Putery FarHaNa said...

Akak..anggap je stress tu bnde yg menyeronokkan ye..!

~cik atin~ said...

penat tuh bende normal dalam belajar. usaha sehabes baek dulu. the rest tawakal je. :)

Fatihah said...

jadi calon ni memang penat. hihi. tapi takpe, wish you all the best :D

syana mizwateva said...

all the best dik..insyaAllah usaha adik berbaloi..ameen..:)

sizziey darliana said...

good luck dik...

Buatbest said...

belajo rerajin yer..~

NzA said...

gud luck dear.....jauh lagi prjlnan yg perlu ditempuhi...pngalaman 2 org ank2 ibu lalui SPM...Alhamdulillah berkat kegigihan angah brjaya ke asasi di UiTM bbrapa bln lalu, along br habis matrik n brjaya ditawarkn degree ke UTeM . Semua tu berkat usha.

Aida Ismail said...

Best of luck for your SPM. May you have a bright future ahead! ^^

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

gud luck for spm k , do your best . Yeahh! u can do it :)