Sunday, January 27

Consequences of Cross-country.


Assalamualaikum. May peace be upon you. Bonjour.

Dei. Peopleeee. Seems like dah lama gua tak update this blog. Yea. Nak kata I busy, not really. But macam takda masa. School day memang tak lah. Weekend? Normally Ive tuition. Biasalaaaah, spm candidate kan. Aha. Even macam banyak benda I wanna blog but when dah login and start typing macam hilang semuanya. Serious what. Hahaha.

Mkay,

I really regret join merentas desa this year. Before this memang I tak pernah join pun. Im not a student yang suka involve dalam activity macam ni. Thats why kalau isi maklumat for cc marks. Im the one yang paling sadis sekali. I rasa markah cc I low sangat. Aha aha aha. Not funny at all.

And this year, I nak join. Imma like tahun last sekolah kan. Why not? Haa. mendapat lah. Already two days, kaki gua sakit.  During cikgu suruh buat stretching, tak habis dengan gelak. Hm. Padan padan. Menyesal air mata darah gua.

Fyi. I was the last student yang sampai. Actually I tak sedar tau, I thought ada lagi orang behind me. I realize when one of my teacher yang ikut dekat belakang, admonished me.

"cepat sikit, awak yang last tau"

"Saya dah tak larat dah ni"

"Awak demam ke?"

Likeee what?

Serious? Dalam kepala otak gua masa tu, lantak lah. Penat nak mati dah ni. Haha. I pun chat lah with that cikgu. Actually dia pernah ajar I when I was form 2, then dia pindah and this year pindah sini balik. Yknow what? he was like shocked when I cakap I dah form 5. Haha. Seriousss.

Kaki still sakit. What should I dooooo?

Gua rasa. Gua rasa..... Entry penuh kecelaruan. Ini semua factor kaki. hmph,

The end. Peacee. See ya. Muchos loves. gitu. uolls.


13 comments:

man said...

lain kali panas kan badan dulu..heheheh

Shazwani Ramly said...

better warm up dulu nurul :)

shar90 said...

hahaha... kadang2 terpikir mcm mne org lain blh lari laju2... sye dlu klu blh nk habiskan cepat bile dh tamat rase mcm dh xde kaki xD

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

lain kali warm up dulu ye

Zierwa Zainal said...

ee.. wrming up sgt penting.. zz yg slalu buat pun kdg2 semput gak.. hehe..moga kaki cpt sembuh k..

michelle De hunny said...

biasa lettew kalo x penah nak join benda2 camni.
tp best what.
hehe xD

sabella mohamad said...

aha . teringat pulak dulu time sekolah . join cross country semata mata nak markah je . berlari pun macam nak tak nakk aje . hihik ,

nabila said...

nabila 2Feb ni merentas desa. Tapi,macam tahun sebelum-sebelum ni la,nabila tak lari,just jaga checkpoint. Mana tau,ada orang nak dirawat oleh nabila,nurse tak bertauliah. haha. ;)

elyna mirsada said...

sis pun dulu tak suka merentas desa,rs skt je perut lau berlari,hehe

Cik Yaya said...

mmg sdkit bcelaru..hehe ;p
samela yaya dlu xska toii acra rentas desa tu..pastu kene lak ngn kwn2 pon xska jgk..bile tpksa msuk, mmg bjln je la..mse mula2 je lari2 ank..nk tnjuk kt ckgu la..ade la jgk lari..10 min je lepas tu bjln mkn angin ngn kwan..haha ;p

LiLy @ MaMaQiStInA said...

masa sekolah dulu paling tak suka merentas desa...penat.. :)

s h a said...

Warm up pentingla syg.Bape kilo lari aritu.Hehe.Sha suke merentas desa. :)

aswadz said...

aisey. sampai skang skt lg ke?