Thursday, December 27

Westlife music. Yoo.


Assalamualaikum.

It has been a long time, I dont listen to any Westlife songs. Fyi, Westlife is one of my favourite group. Yahh, I love their song. their lyrics for every song. I just love it. Its meaningful. And, yaaaa I like.heart it. you know what I mean. Yesterday, I try to search all Westlife songs that I love to and heard it. Such as, Uptown girl.Againts all odds.Flying without wings.Season in the sun.My love.You raise me up. And banyak lagi.

But the most I love is this song, Nothing's Gonna Change My Love For You. I love this one. I dunno why, maybe its my soul. Hahaha. Takda lah. In fact I love the lyrics. Actually this song is sung by many singers. But I really love Westlife version.


Yang middle tu nak cop. Hahaha. By the way, enjoy this one :


Okay. Byeah. See ya people. May Allah bless uolls. Ameen.



Sunday, December 23

Last Saturday.


Assalamualaikum.

Thank you so much for gave your comment and opinion bout my problem at the last post. Alhamdulillah, after that conversation, dia tkda tegur I dah. Maybe she got it. Whatever.


A few days ago, I ada ikut mak dengan my brotha balik kampung. Sesaja nak visit atok. And on the way nak balik, we siopped at TESCO. Actually we wanna purchase kasut abang.kasut sukan. and daily necessities for my brotha cuz he will further his studies at Shah Alam. Hm. Sunyi lah gua lepas ni.

While waiting them pilih-pilih barang. I dont know what to do. So I pun pergi lah jenjalan. alone. Omg. I always lost. Even I pergi jenjalan sorang pun I must make sure that I can see my brotha's head. Hahaha. But this time, kejap-kejap je I nampak. Bila I dah tak nampak tu mula lah gelabah semacam kan. Nasib baik my brotha's keep call my name. Gahaha. Its amused.


Last-last this is what I purchased. Actually I really love this shirt. Long-sleeved shirt. I choosed yang lain tapi takda size. semua size besar-besar. Tinggal yang ni je. pasghah je lah. Hemhem. Anyway, I dont have long-sleeved shirt yang banyak. So Im glad to purchase this one. Ahak ahak.


Very hot weather. Serious. I tk tahu lah macam mana bangla.indonesian ke.malaysian ke boleh kerja tengah-tengah panas terik. Omg omg omg. They sangat kuat.tough. I respect them. Tabikkkk!

Okay. Bye. May peace be upon you. Have a nice day. See ya.


Friday, December 21

Guys. lets think about this.


Assalamualaikum.

Hm. Let me give uolls think about this,

She : Like my photo on Facebook.com
Me : Like her photo back. I just hit back. kan.                                                                                                                                                                                                                                                                   
                                 
Then, She comment dekat her photo yang dia cantik.
                                                                                                                                             
And she asked me, "kan?"
Me : Ni statement pwasantan ke apa?

She said yang dia cantik again, and I just like. omg omg omg! A few seconds after that, she makes a status and she mention me there. Her status was something like this,

"Semua perempuan cantik tapi lagi cantik kalau tudung labuh"

I dunno what motif dia mention I, I sorang je! maybe cuz she wanna compare her photo yang pakai tudung sekolah labuh with my photo yang tudung biasa-biasa je. Tak pun she wanted me to aware yang dia lagi cantik dari I becaz of our tudung or whatever.Yah, I dunno. And I just comment and I fix her status, then she reply and we comment again and again. It something like this,

Me : Ada tak betul sikit, semua perempuan cantik tapi lagi cantik kalau tutup aurat. Tudung labuh pun tapi kalau baju, seluar ketat. camne. Haha, ahaks.
She : Bongok gler la wey law pkai jilbab litup...pastoe pkai seluar ketat,..
Me : Yahh,

I guessed dah settle lah, then she reply it,

She : erm...bgi pendapat akoe...lebih baik berubah kerana ALLAH bukan kerana manusia...
Me : Apa ni? Aku rasa macam lari topic je ko ni. Hahaha.
She : ape plk lari topik...??akoe menyatakan,,,..jgn pkai tudung litup sbb org..tpi sebab ALLAH.
Me : Tadi kata berubah. Hahaha. Okay. Betul lah tu.
She : akoe tumbok kunk...hahaha
Me : Habis ganas lah nak tumbuk? Haha, And one more, tk guna tudung labuh mulut mcm longkang. K. Well im just saying. Hehe.
She : akoe xbertudung labuh,... Nurul Farozze....akoe masih akoe yg dulu..
Me : Haha. Sekolah agama ko sekrg :p ada masa tudung labuh jugak. Aku sekolah biasa je, so aku pun biasa je. Kahkah.
She : akoe xready lgy na berjilbab litup...pkai jilbab litup bkn untuk dibanggakan...tpi untuk dinilai...xsemestynye skola agame tudung labuh..pakai tudung labuh kne ikhlas...
Me : Buat apa pun kena ikhlas. Tp mana tau hati manusia ni kan, sapa boleh tau dia ikhlas ke tk except Allah. He knows everything.
She : ALLAH je yg maha mengetahui...
Me : Exactly, so we cant judge people.
She : Boleh je tpi pasti kan ilmu penuh di dada.
Me : No. We cant cuz we doesnt know everything bout someone. Only Allah knows. Even person who kind hearted pun sometimes kita salah anggap. Kan kan?
She : erm...anti...ALAH uhibu anti...wa antum..
Me : Omg. Apologize. I dont understand it. I didnt studied arab languange. Yahh, so can you translate it for me? Yah, (1 person Like "she")
She : ingat mcmne pon..ALLAH tu syg kmu dan sume...
Me : Of course, Allah love us because of that we should love each other bukan saling dengki. Hehe.
She : Allahu khair...
She : Allahu akhbar..\
Me : Yahh.
She : asifu ya sodiqi...akoe na tdoe...da ngantok...
Me : Haha. Okay. Have a sweet dream. Goodnight.
She : slmt mlm...
Me : K,bye.

See. Dari pasal cantik.lawa je dah pergi jauh dah. Im sorry if I too EMO ke. yah, I bukan tk nak cakap dia cantik tapi kalau dia dah rasa diri dia cantik perlu ke pujian orang lain? I respect cuz she confident with herself. Cheers. Paling sadis, dia cakap nak tidur tapi elok je comment dengan kawan dia. I tk tahu apa motif dia. Ive no idea bout that. Hmm.

Hm. She said yang dia kawan lama I masa primary school. I pun ingat tk ingat je. Tapi seingat I kami tk rapat pun. Seriously. Tapi bila sembang dengan I macam bukan main. Haha. tu I tk kisah. I tk kisah nak berkawan rapat dengan sesapa pun. Siap kata I bongok suka2 hati je. I diam lagi. Ada masa tu dia cakap, I dengan kubur dah dekat. Maybe she wanna remind me. And  I just, entah lah. Malas nak layan actually. Cakap Bahasa Arab dengan I bukan sekali. Banyak kali. Even I dah cakap I memang tk belajar Arab, and I memang tk tahu makna. Maybe she wanna be proud with her self. I dunno.

Dia pun pernah give talks, you know mcm ceramah dekat I. I just terima dengan hati yang terbuka seluas padang bola camtu. Hahaha. Tapi I doesnt like her way she give her talks. Guna words bongok and stuff. Please. I admit I memang lemah dalam bab religion ni, tapi I tahu jugak serba sikit and I still learn. I bertudung, I solat. I know itu belum cukup baik. I hope I will be better and better. For me, ilmu ni bila-bila kita boleh cari dengan sendiri kalau kita nak. As example, bila kita dah kerja and kita rasa ilmu agama kita still tk cukup, so kita boleh je join mana-mana kelas. Banyak dah surau.masjid sekarang adakan kelas agama. And ilmu yang kita dapat untuk digunakan.dimanfaatkan bukan untuk dibanggakan and buat malu orang yang kurang ilmu dari kita. Well. its just my opinion.

Fyi, apa yang I comment dengan dia. I memang sebolehnya nak bagi dia terasa tapi I still nak jaga hati dia. I really dont like her way. Tapi apa yang dia cakap tu ada jugak betulnya. I tk nafikan. Serious. I mintak maaf dekat uolls. dekat semua if apa yang I post ni ada salah silap. I memang tk berapa pandai nak bercakap pasal benda ni because of that I jarang nak cakap pasal bab-bab ni even dekat blog ni pun memang tkda post pasal bab2 religion. Maybe. I guess. I know who am I. I takut apa yang I akan cakap silap. Yah, I just wanna share with you guys. I tkda intend nak malukan dia or whatever. Serious.

Okay. Bye. Drop your comment if you want to. Peace no war.


Wednesday, December 19

He got 9As. Cheers.


Assalamualaikum.

Omg omg Amagaaad. Guess what? My lil bro got 9As. Yahh. Straight As. Seriously. Jealous. Aku dapat 6As je. uhuks. Anyway, congratulations bro. Memang unexpected tahu tak. Kau tu baca buku memang lah jarang. Bila mak suruh baru nak bukak buku. Hahaha. Happy for you.


Yahhhhh. And we celebrate it. Pizza. Omg. Dah lama dah aku teringin Cheesy 7 Reloaded Pizza. Finally, masuk perut jugak. Cheers. Enjoy the pizza.


For those yang frustrated tu, dont give up and dont be sad. Try harder for SPM, what you get is commensurate with the effort you. So chill.

Sekian. May peace be upon you. Take care. See ya.