Friday, July 20

Time off for le stomach


Assalamualaikum

As you noticed, blog aku nampak lain and look like more simple, natural and i love love love this type of template. Hahaha. Whatever! Follower box and c-box ada di bawah. You've to scroll down lah, kalau tak until whenever youollz tak jumpa. Iollz tell to simplify youollz jika - jika you wanna follow this blog or wanna leave your footprints. So no need to curios yeee.

After this, I gonna change le blog's header and anything else maybe. Depending on the level of my craft. Peace. Hehehe.


She've an amazing voice, I love the way she sang that song. So touching voice, uhuhuks T___T Wonderful song though. Anyway, kalau you perasan ada part yang funny, kelakar gila when someone duk pegang her dress, and she grab then. Hahaha. Hmm. I love this song 'cause it have an amazone lyrics, I guess. I heard this song will make people cry over and over again. Ahahaks! I gurau je youu.


Well, Ramadan is here. So Selamat berpuasa! Lepas tu raya, ohh cant wait. Aku ni kalau raya lain sikit excited dia -,- lulz. 

Did chu know / Tahukah anda :

''Puasa seperti tongkat ajaib yang dapat menyembuhkan penyakit yang membabitkan perut''

Al-Harits (arab doctors) said :

''Yang banyak membunuh manusia adalah kerana manusia suka memasukkan makanan ke dalam perut sebelum makanan dalam perut dicerna''

Therefore, perlunya masa makan yang betul. But no doubt lah, masa makan aku pun tak pernah betul. Hahaha. Nevermind, let your stomach relax during Ramadan.

HOTTN! You're a fashion fans? You must visit here which give away your preloved wardrobe!

Byeahh!


Saturday, July 14

day & night at Kampung.


Assalamualaikum

First of first. Aku baru balik dari rumah atok as known as kampung. Hmm. Bosan bosan bosan bosan. In fact takde lah bosan bosan bosan sangat pun. Suam suam je.

When mom told me pasal nak balik kampung ni, dalam kepala aku dah ingat rambutan and stuff je. Haha.
Tapi sayang betul, takdeeeee. Ehemmm! Nasib aku dah telan manggis banyak banyak before went to kampung.

Hahahahahahahahahahaha. I like fruits. Tapi aku bukan spesis Sandy yang suka curik buah.


Ada budak ni hilang sikit rasa bosan. Besides tengok astro ceria boleh jugak aku kacau dia. Hahaha. Aku suka kacau dia even dia nak tido sekali pun. Geram betul tengok budak comel comel macam ni. Rasa nak makan. Kahkahkah, takde lah  T___T

Kerja aku hadap tv, hadap lappy, hadap phone. Aku tengok cerita muallaf tapi sekerat. Aku tengok 7 petala cinta pun separuh jalan. Aku tengok boys over flower baru sampai episod 10. Yang separuh jalan tu nanti aku sambung. Kekekeke.

Kalau balik kampung sehari semalam aku boleh tahan lagi, ada lah melekat rasa seronok.

Try pekena dua or tiga hari, confirm aku jadi blur. Lepas tu, aku merengek kata bosan. Belum campur dengan advice atok aku. Setakat sehari semalam, aku takkan dengar lagi.

Biarlah apa pun, janji aku dah ada kat rumah sekarang ni. Peace ^^

And selamat berpuasa. Jangan main mercun okay, sayangilah bodily youollz!


Friday, July 6

Le Complain day


Assalamualaikum.

OPEN DAY! Time ni lah parents datang nak tengok and sign report card kan? At the same time, ni lah masa yang cikgu tunggu untuk report kat parents itu ini blablabla kan? kan? Dari aku darjah 1 lagi, dah muak dah weh. Hahaha.

Tadi cikgu tak banyak complain pasal aku. Teacher said, yang aku ni tak boleh buat Bahasa Melayu sebab aku kurang membaca. Aku dah jemu dengar  -,- Cikgu add math told, result aku bagus tapi aku still tak boleh puas hati dengan apa yang aku ada and aku kena terus usaha sampai SPM next year. Yaaaa, InsyaAllah.

Hari ni jugak lah hari koperasi. Aku bukan ahli koperasi ohkay. Heheh, so have a few booth yang jual memacam, tapi no doubt - paling banyak booth makanan lah. Hahaha.

Aku ingat lagi. Aku pernah nangis dalam kelas cause parents aku datang lambat untuk sign report card aku, nak nak pulak semua kengkawan aku dah choww balik rumah kan.

Time tu aku darjah 3 maybe, Im not too sure, entah lah, aku tak berapa ingat. Apesal aku susah sangat nak ingat balik ni haa? tak sangka aku dah a half mak nenek sekarang ni. Omaigod TT___TT

Time tu tinggal aku dengan kawan laki sorang. So aku risau gila parents aku tak datang. Nak je aku jerit panggil mak dengan ayah aku. Masa tu aku pikir diorang lupa, aku tak pikir lain dah. Cikgu suggest kat aku suruh call, tapi aku tak boleh nak buat apa sebab aku lupa phone number diorang. (Dari dulu aku dah a half mak nenek chuknowwww)

Hmm. No choice, aku kena tunggu jugak. Boring gila woih aku masa tu. Tak tipu. Aku tunggu punya lah lama, dah macam separuh abad dah aku rasa. And aku tetiba rasa nak nangis. I wanna cry...... sobs. Tapi aku tengok mamat sorang tu rilek je. Masa tu jugak lah, I saw my mom. Then, aku terus nangis. Tapi aku nangis ringan-ringan je.

Hahahahaha. Lawak gila bila teringat, aku still tak paham apesal aku nangis. Dah lah dulu aku suka belagak brutal. ohhhnooooo.