Sunday, December 23

Last Saturday.


Assalamualaikum.

Thank you so much for gave your comment and opinion bout my problem at the last post. Alhamdulillah, after that conversation, dia tkda tegur I dah. Maybe she got it. Whatever.


A few days ago, I ada ikut mak dengan my brotha balik kampung. Sesaja nak visit atok. And on the way nak balik, we siopped at TESCO. Actually we wanna purchase kasut abang.kasut sukan. and daily necessities for my brotha cuz he will further his studies at Shah Alam. Hm. Sunyi lah gua lepas ni.

While waiting them pilih-pilih barang. I dont know what to do. So I pun pergi lah jenjalan. alone. Omg. I always lost. Even I pergi jenjalan sorang pun I must make sure that I can see my brotha's head. Hahaha. But this time, kejap-kejap je I nampak. Bila I dah tak nampak tu mula lah gelabah semacam kan. Nasib baik my brotha's keep call my name. Gahaha. Its amused.


Last-last this is what I purchased. Actually I really love this shirt. Long-sleeved shirt. I choosed yang lain tapi takda size. semua size besar-besar. Tinggal yang ni je. pasghah je lah. Hemhem. Anyway, I dont have long-sleeved shirt yang banyak. So Im glad to purchase this one. Ahak ahak.


Very hot weather. Serious. I tk tahu lah macam mana bangla.indonesian ke.malaysian ke boleh kerja tengah-tengah panas terik. Omg omg omg. They sangat kuat.tough. I respect them. Tabikkkk!

Okay. Bye. May peace be upon you. Have a nice day. See ya.


26 comments:

shar90 said...

hhahaha... nakal2
sye pernh pegi jage bangla keje kat site,,, panas gile xtahan... tp dorng slumber je keje xberenti... tabik bangla yg rajin... ekeke xD

Seneorita Baharin said...

chantek baju yg u beli 2.. ^____^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

mesti panik kan.. :)
skrg ni cuaca tak menentu..kejap hujan ..kejap panas..tabik kat diorg yg kerja tengah² panas terik..

sa mic said...

Omg omg omg! Haha xD .. lawa long sleeve tu,kihkih

s h a said...

Comelnye.Awex mane tu?Nurul...sha baru taw pasal xleh wish tu.Even new year pon xle eyh.Ya Allah.Lepas ni xle wish da la.Thanx for sharing dear. :)

Shazwani Ramly said...

nurul, you are awesome :)

Belalang hijau Perisik said...

ada penglaman yg sama mcm komen first tu, jaga indon kat site. serius, mmg patut kagum dgn semangat dan ketabahan diorang :)

nur said...

terpaksa berpanas utk rezeki halal... :)

Zahrenn said...

wow..O.o!! lawa!!

Nurulee said...

@s h a. Haha. Thank you. Hm, Actually tadi ada kawan Ee bagi tau yg Hadis tu tk sahih. Yah, I dunno. Im so sorry. I just wanna share with you. Bukan nak tunjuk pandai. Unexpected pulak. Hm. Sorry And I have to delete it. Yah. Apologize dear!

boni kacak said...

ala..kenapa gambar baju yang dipakai tu separuh je??

Pykaa Pdott said...

cntik baju tuh :)

miss fluffy said...

bangla sgt kuat bekerja keras di waktu panas terik..haha..apa boley bt, nk crik mkn..;p

sabry oppa said...

nice :)

elyna mirsada said...

nice photo..cumel je EE pakai spek

Syakilla kebebeh said...

baju u cantik...i suka long sleeves mcm tu :)

Sue said...

cantik laaaa gambar awak pakai sunnies tu serious lawa

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik bjunya..

Miss Zahirah said...

gambar last nmpk style.. ;)

Miss Xyz said...

Betuuull tu. takleh bygkan kalau kita digantikan tempat bekerja bwh terik matahari.. Panas kawat sikit bdan dah gelupur hehe

Detective Fiqa said...

hmm. sebab tu jgn hina org yg bekerja mcm diaorg ni. kan kan kan? diaorg lagi kuat dr kite yg keje kat pejabat >.<

Khairun Solehah said...

mesti nice kan baju tu sbb warna hitam and putih look awesome. n yup,tabik diorg.. boleh tahan panas terik..

Acik Riotaro said...

Ee comey..

syiela said...

tabik betul kat dorang.. kita panas sikit pun dah tak tahan

mama iffaheem said...

Nak cari tudung matching, bolehla singgah di nurhijabhouse.blogspot.com tudung akel FREE SHIPPING :)

aisya said...

Ee mesti rapat sgt dgn abg kan? hehe..

encik bf sy ckp, kalau suruh sy lari 100 m time panas2 terik Usain Bolt pun boleh kalah.. *dapat tak maksudnya di situ?* haha!