Monday, August 6

Proud of you Hero of Malaysia, DLCW


Assalamualaikum. Bonjour!

Already knew, hours ago our D Lee Chong Wei had lost the game. But as Malaysian of course we should be proud of him cuz he had taken the trouble to win this game, maybe not his luck kan? Anyway, I think Lin Dan won this game sebab nasib jehhh. I know lah I watched the match apa. Hehh! Both pun sama-sama hebat kan?

credit : google

Heard this is his last Olympics. Hmm T__T Even he couldn't get a gold, but he gave his best to get the gold medal for Malaysia. Cheers for Chong Wei, there's no shame indeed he is still our hero, kan kan kan? heheheheks =D As my own opinion, Chong Wei is the winner of attitude. Well Lin Dan macam a bit arrogant, perasan tak? pastu macam suka ikut kepala sendiri, even Chong Wei asked to exchange shuttlecock pun dia taknak. eh ye kee? Hahaha. okay okay nevermind! 

source : google

Fyi, aku decide nak post entry ni after look he cried and seems like regret. Please dont DLCW! You're hero of Malaysia now and has done your best. Everyone in Malaysia do loves you. ehh. Proud of you. Congratulations. yooos! I've gotta stop now, apologize poyos sikit. kahkah =D

Salam Nuzul Quran. Happy Fasting.



46 comments:

shedameor said...

tak kisah pon dia menang ke tak. janji dai dah buat yang terbaik kann ! proud.

piko ija said...

pas nie sape la nk gnti die nie..

Riswin Zahari said...

DLCW malaysian's hero! =D

Nadia Elena said...

dah baca twitter dia? dia mnx maaf kt rakyat malaysia sbb xdpt bwk blk pingat emas..uwaaaa!! =(

Nurulee said...

Ee takde twitter acc. Hmm. Sedih utk dia --'

fadhli fazry said...

kesian gak tengok dia semalam, sbb ni last olimpik dia. lin dan tu berlagak sgt !! argh...

tapi DLCW tetap hero

nana asyirah ♥ said...

proud of him ;)

cik Lilis said...

betul.. DLCW post kat twitter cakap i'm sorry sebab tak dapat gold medal. sebak gila baca tweet dia tu semalam.

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Iman said...

Still proud dgn DLCW wlpn kalah but sblm ni dia byk mgharumkan nama negara kan!!

SAdam Mohamadon said...

sebak sgt time die nges tuh..pheww..u're the legend DLCW !

zuzuBEBE said...

DLCW the best!!

Maisarah Azmi said...

tak suka Lin Dan walaupun dia hensem.. Lee chong wei, you still the best for us

Detective Fiqa said...

huhu sedih tgk dia macam tu. kecewa betul2 dia. uhuk!. takpe. kami sentiasa kosong :D

shar90 said...

masih boleh berbangga dgn dia.... hee xD

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
NurAisyah said...

our superhero forever.. He is the best, no one can replace him ^^

Pecinta pink^^ said...

our hero..make me proud..legend forever:)

Encik Atan said...

dua2 mmg terbaik....mmg tak dapat dinafikan...

eenie minniey said...

so k dear DLCw, he owez da bes ! :')

Maizatul Syuhaidah said...

hehe btol2. sgt bngge dgn usaha beliau :)

eimah siti said...

silver pn ok gak....pingat jgak kn....proud of u LCW....balas kunjungan.....=)...follow jgk

Nurulee said...

Yang penting usaha dia. hehe. Thank you =)

eyjalukman said...

it's ok :) he had already done his best to fight till the end :) congrates DLCW !

ZiErWa zAiNaL said...

dia dah usaha sehabis baik.. dh la dia siap minx maaf lagi.huhu

kaishin said...

kalah menang adat pertandingan..apapun jd DLCW tetap hero selama-lamanya..

caliph shuriken said...

dh usaha sehabis baik kn.. apa2 pun congratz LCW ^^

sitiinajihah said...

yeahh! tak dapat aiskrim pon xpa. Youu still our hero,DLCW xD

Faidz Othman said...

sayang kan.. apa2 pon dia mmg patut dijulang sebagai hero Malaysia..

http://akufaidz.blogspot.com/

fifie said...

ESPN commentator said : LCW is a very nice guy while Lin Dan is a bit arrogant. But game wins the medal while good attitude wins the heart. Don't cry LCW.

Ikhmal Yusoff said...

adoi takleh la tgk dia ni..sedih kot

blogtilldrop said...

brave effort by him...great sportman...

aisya said...

sayu je bila tgk DLCW terduduk bila kalah tu..

mmg dr dulu2 lg xsuka Lin Dan ni, nmpak sgt menyombong.. tp dgr2, yg DLCW xkan bersara selagi lagu negaraku tak berkumandang di olimpik.. xsure betul x.. huhu

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
O CIKTEDDY said...

i love him..so much! ^^

syafiqakarim said...

dah bagi terbaik kan.
ok apaaa :)

Alif Haris said...

adat game kan. mst ada menang ada kalah. kalau dua2 menang. sapa nk kalah. haha

yg penting dia dah buat yg terbaik

amy syahiera said...

kesian bile tgk gambar nie kat fb ,
tp , gold medal tu da cukup untuk Malaysia ,
dea da berusaha , tp bukan nasib dea utk menang ,
papew pon , rakyat Malaysia bangge dengan dea :D
nice entries EE

Edy Fee said...

he did the best

9n0L4 said...

sedih gile tgk muke frust die. nmpk sgt kan.

tirahzairi said...

beliau ttp juara...hehe

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
boni kacak said...

walaupun beliau kalah, tapi tetap menang di hati penyokong dia.. dia adalah lagenda negara kita

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

yup..walaupun klah tp ttap skong dia..sbb dia tlh brusaha utk negara kita:)

Gopar said...

indonesia terpuruk..

man said...

daH nasib dia..sila ke blog sy
http://ajax85.blogspot.com