Friday, July 6

Le Complain day


Assalamualaikum.

OPEN DAY! Time ni lah parents datang nak tengok and sign report card kan? At the same time, ni lah masa yang cikgu tunggu untuk report kat parents itu ini blablabla kan? kan? Dari aku darjah 1 lagi, dah muak dah weh. Hahaha.

Tadi cikgu tak banyak complain pasal aku. Teacher said, yang aku ni tak boleh buat Bahasa Melayu sebab aku kurang membaca. Aku dah jemu dengar  -,- Cikgu add math told, result aku bagus tapi aku still tak boleh puas hati dengan apa yang aku ada and aku kena terus usaha sampai SPM next year. Yaaaa, InsyaAllah.

Hari ni jugak lah hari koperasi. Aku bukan ahli koperasi ohkay. Heheh, so have a few booth yang jual memacam, tapi no doubt - paling banyak booth makanan lah. Hahaha.

Aku ingat lagi. Aku pernah nangis dalam kelas cause parents aku datang lambat untuk sign report card aku, nak nak pulak semua kengkawan aku dah choww balik rumah kan.

Time tu aku darjah 3 maybe, Im not too sure, entah lah, aku tak berapa ingat. Apesal aku susah sangat nak ingat balik ni haa? tak sangka aku dah a half mak nenek sekarang ni. Omaigod TT___TT

Time tu tinggal aku dengan kawan laki sorang. So aku risau gila parents aku tak datang. Nak je aku jerit panggil mak dengan ayah aku. Masa tu aku pikir diorang lupa, aku tak pikir lain dah. Cikgu suggest kat aku suruh call, tapi aku tak boleh nak buat apa sebab aku lupa phone number diorang. (Dari dulu aku dah a half mak nenek chuknowwww)

Hmm. No choice, aku kena tunggu jugak. Boring gila woih aku masa tu. Tak tipu. Aku tunggu punya lah lama, dah macam separuh abad dah aku rasa. And aku tetiba rasa nak nangis. I wanna cry...... sobs. Tapi aku tengok mamat sorang tu rilek je. Masa tu jugak lah, I saw my mom. Then, aku terus nangis. Tapi aku nangis ringan-ringan je.

Hahahahaha. Lawak gila bila teringat, aku still tak paham apesal aku nangis. Dah lah dulu aku suka belagak brutal. ohhhnooooo.


70 comments:

aisya said...

dulu tak risau pun cikgu complain itu ini kat parent.. dah mak ayah mengajar sekolah tu jugak.. nak xnak kena behave sepanjang masa.. xde chance langsung nak buat jahat.. haha!

ArZ's Daughter said...

Wee, akak beli shawl. Tadi nak beli, tapi makanan menyebabkan duit melayang. :D

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
putryteya said...

teya pun pernah gak tunggu lama cam tu . tension gila , ingatkan dah lupa :) selamat !

Imanul Aisyah said...

taktahu kenapa nangis? Hehehe xD

elyna mirsada said...

hurm kenangan bg sy sbb da lama tinggl alam persekolahan ni..=)

LaLa mhdnor said...

dulu kita baik, sebab tu selalu kena buli, pastu nangis, hahaha

Fatihah said...

kena complain paling tak suka aihh.

♥ainie muniera♥ said...

alololorh! menangis ye? hahaha . byse latuh .tapi boleh plk berlagak brutal -_-' hahaha

Picoz Shupalula. said...

nasib baik tak balik jalan kaki.

Maisarah Azmi said...

ala ciannye kat dia.. same la, pernah jadik jugak kes tunggu2 nie... tp tak sempat nak nangis lagi

miza kimbum said...

study rerajin k , jgn menyesal kemudian hari,ok.

~Sweet Honesty~ said...

zaman akak dulu..time2 bgi kat repot ne la yang sengal..kalo result ok xpe..kalo teruk??tak pasal2 kene dabel kt rmh..huhuhu

Crew Fathi said...

Comei idung... Haha.. Eh.. Tertaip plah.. Ah.. Biarkan.. Lalala..

Tapi kan bila result ok.. Rasa syok n kembang aja idung bila mak bapak mai sekolah.. Oyeh.. balik2 mintak hadiah.. hahaha.. =p

Akulah Hero said...

Hahaha... skolah aku plak lain cerita..report card kena bawa pulang, parent sign (time darjah 4)...aku apa lg, tiru sign laa...whoa..!!

Akulah Hero said...

Hahaha... skolah aku plak lain cerita..report card kena bawa pulang, parent sign (time darjah 4)...aku apa lg, tiru sign laa...whoa..!!

Jack said...

hai..nsib baik tme aku skolah dulu xda parent dtg skolah mau sign. sbaliknya kami d bagi report card tu..bawa balik..suruh parent sign..tu ja..haha...kdg2 aku sign sendiri ja..

Lieya Zalia said...

rasa macam nak sekolah balik je . best pulak bila ingat2 balik :P

Boni JLL3 said...

hahahahahhahahahaha.. first time saya dengar ayat nangis ringan2.hadoi

*zafirah* said...

Fira pling takut hari mcm ni lah.Huhu
tapi vest sebab parents fira selalu terawal dtg,boley blik awl.Muehehe

MawardiYunus said...

time kasih follow blog kite :)

Ulya said...

haha , ulya pun tak suka time kena sign report card ni . aiyakkk .

nasib dah habis lalui zaman-zaman tu .

kat matrik , takde report2 card dah . fuhhh , legaaa >.<

fifie said...

Sebab takut kot. hewhew. Manja sejak kecik lagi budak nie rupanya.

caliph shuriken said...

aisey, dh lama giler sy tggal zman skolah, huh...

KorN said...

aku dulu penah kena marah ngan ayah aku dalam kelas sebab fail BI.. membe aku dalam kelas semua wusha jer..

jemarisuri said...

rasanye ee ni pasti sebaya ngan ank sis...ank sis pun camtu kalau time repot kad cepat2 suruh dtg skolah kot nti kena tinggal...haha

Siti Aniza said...

masa aku sekolah dulu, aku yang sign buku rekod sendiri.. huahua

Nurulee said...

Hahaha, Ee penah gak buat camtu =D

Ruzzezanie said...

kahkahkah!!! tang lu nangis tanpa tujuan tu ohsem. jadah apa brutal nangis ni? :)

penjajah minda said...

jarang abah aku datang sign report card.alih-alih bawak balik rumah mintak dia sign.ehe

chot ok..! said...

tk suka tme sign repot kad.hee

cik epal said...

dah 2 tahun tinggal sekolah.. tetiba teringat plk kisah dulu..hikhik.. kalu pasal hari guru bertemu cikgu nie mmg hari stress arr..takot hal2 bercinta,x siap kerja..terkantoii..hikhikk...tapi skg..semua tu kenangan..wahh !! rindunyer.. =)

Nurrul said...

cakap pasal report kad , selalunya Nurrul tunggu sampai balik tak ada.. paling sedih kot :/
hmmm ...

ainraus said...

parent i dulu zaman sekolah jarang dtg amik report card. so i bawak baik diorg sign kat rumah je.

anyway. goodluck spm next year. ehh? cepat sgt tak wish? ;)

SYAH'IZZAT said...

blagak brutal tp hati taman yeaa :p

zulhilmi tempoyak said...

comei gak..;p

Atiqah Wadiah said...

x per lah..akk yg besar gajah ni pon nanges dik..hehe

~~oOpEt~~ said...

yang penting study baik2 :D hehe

lilypelangi said...

bace entri awak , rindu lak zaman sekolahh <3 <3

ishiko said...

Brutal kunun..
Kehkeh...dlm hati hujan lebat dh xD

amy syahiera said...

winkwink , amy pon baru lepas open day ,
hey ! peristiwa ee agak same mcm amy ,
pernah alami macam tu jugakk :D

ArZ's Daughter said...

Eh, ade je la hari Jumaat tu. Banyak kali nampak akak. Untunglah, pakwe baik hati. Hehe :D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ahah kn..slalu parents kna dtg sek..result ok ke x cikgu msti complain jgk..hihi

TiranaAduka said...

Assalamualaikum wbth....
salam kenal..
maaf singgah tanpa di undang...
maaf sekali lg dari Tirana Aduka

Nurulee said...

Wasalam =D Salam kenal. Its okay. Hehe.

amranaiman said...

- parent pernah xdtg amek report card.. huhu sbb dia bz.. wuu~~~

Nurulee said...

Hehehe, biasa lah tu T___T

Tinta Lana said...

Salam ee ^_^

Hehehe, hari ambil reportcard tu memg hari plg dinanti2, salu suh abah mai awal..nnti leh balik awal (-_-)

Edy Fee said...

takpe ade masa lg..just jgn down ngan kata2 cikgu tu...jdkan pembakar smgt.hahaha

Edy Fee said...

mana jawapannye.hehe

dhiashahida said...

masa tu tiba2 ase nak alik awal..berpeluh pun trasa sejuk je..bkn ape..parents suka bukak pekungkiter bl kat umah cane..hahaha

Cik Penguin_Solehah said...

hehe,hari report card=hari menakutkan bagi budak2 yang nakal cam saya=p

9n0L4 said...

betul kate cekgu tu. kite takleh cepat berpuas hati dgn usaha kite. usaha lagi smpai terbaikkkk. ;)

Dalila Samsudin said...

Kita paling tak suka hari terbuka -.-

eyjalukman said...

geram betul bila parents lmbt dtg amek report card. kwn2 dah bersuka ria balik awal , kita dok agi dlm tu =='

ejulz said...

usaha lagi.. chaiyokkk.. hehe



Hadiah menarik;
TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.


Kalau sudi join segmen pertama ejulz k..
http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

zaty luvlianncezzz said...

tak suka betei parents dtg jumpa cegu ni. huhu

zulhilmi tempoyak said...

knp xde komen sy.. huhu

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
Nurlyla said...

comellh baby tu tido.. nak ciom2 dia.. hehe.. kite pun suke manggis :)

lilypelangi said...

skang musim buah , memang sedap arr ! hehe

comel lah adik kecik ni :)

SaddLone said...

HYE, FIRST DROP HERE !

untunglah dpt balik kg, cuba bayangkan aku yg dh lama tak blik kg ni..huukk
aku cuma rndu dngan buaian rumh nenek aku...isskkkk!

Nurulee said...

Hmm, sob T__T buaian kat rumah atok aku dah takde dah. uhuks.

msredcheesecake said...

best la ada kpg... akak takde kpg dah...

SimplySeoul said...

try harder next time. :)

Nurulee said...

InsyaAllah. I will =D

Sis Eiyan Azian said...

comey ^^

Bobo said...

brutal eh dolu2? hehe

Nurulee said...

Dulu je sekarang tak. Haha

|shuhadaothman|TM said...

amboi, kemain brutal dulu2 eh. haha :D