Saturday, July 14

day & night at Kampung.


Assalamualaikum

First of first. Aku baru balik dari rumah atok as known as kampung. Hmm. Bosan bosan bosan bosan. In fact takde lah bosan bosan bosan sangat pun. Suam suam je.

When mom told me pasal nak balik kampung ni, dalam kepala aku dah ingat rambutan and stuff je. Haha.
Tapi sayang betul, takdeeeee. Ehemmm! Nasib aku dah telan manggis banyak banyak before went to kampung.

Hahahahahahahahahahaha. I like fruits. Tapi aku bukan spesis Sandy yang suka curik buah.


Ada budak ni hilang sikit rasa bosan. Besides tengok astro ceria boleh jugak aku kacau dia. Hahaha. Aku suka kacau dia even dia nak tido sekali pun. Geram betul tengok budak comel comel macam ni. Rasa nak makan. Kahkahkah, takde lah  T___T

Kerja aku hadap tv, hadap lappy, hadap phone. Aku tengok cerita muallaf tapi sekerat. Aku tengok 7 petala cinta pun separuh jalan. Aku tengok boys over flower baru sampai episod 10. Yang separuh jalan tu nanti aku sambung. Kekekeke.

Kalau balik kampung sehari semalam aku boleh tahan lagi, ada lah melekat rasa seronok.

Try pekena dua or tiga hari, confirm aku jadi blur. Lepas tu, aku merengek kata bosan. Belum campur dengan advice atok aku. Setakat sehari semalam, aku takkan dengar lagi.

Biarlah apa pun, janji aku dah ada kat rumah sekarang ni. Peace ^^

And selamat berpuasa. Jangan main mercun okay, sayangilah bodily youollz!


59 comments:

Eyqa Hasnan said...

untungggg laa ade kampung :'( kaka takde pun :'(

✿Lady Ainaa✿ said...

seronoknya masih ada kg.. ena ni dah tak ada atuk dan nenek, serius rindu sangat nak balik kg... by the way, the little baby soooooooooooooooo cute!!! macam bidadari je

Ulya said...

lamanyaa nak balik kg :(

bestnya makan2 buah , yummy2 .

Boni JLL3 said...

hahahaha.. siap kena leter dengan atok lagi ye???hehehee

fifie said...

Apsal budak nie cute sangat ? Macam suruh ggit je. Haha.

Maisarah Azmi said...

umah sarah memang kat kg.. tp jarang makan buah..hehe=P

Maisarah Azmi said...

umah sarah memang kat kg.. tp jarang makan buah..hehe=P

caliph shuriken said...

dh lama x rsa suasana kg, huh...

jemarisuri said...

sis raya baru blk kg...hehe
**comei si kecik ni...mau cubit2 dia...

Cik Penguin_Solehah said...

memang best pun masa musim buah kat kg.. Syok habis.. Btw,selmt berpuasa =)

haz said...

samelah kite. kalau balik kmpg akn rse bosan dgn cpt. lagi satu komfem2 akn cpt tembam. sebab nenek suka masak byk2. hahah

yana yani said...

comelnyer baby tuh..hik3

Jack said...

cari la rmbutan tu..tpi belum musim dia lg kn? haha..apa lagi..round2 la kampung tu..

amy syahiera said...

comel nye budak tu ,
amy tak ade kampung . sobsob ,
btw , selamat berpuase :D

teratak hati said...

Balik kmpung kn rasa tenang je..comel nya baby tu..geram tgk..

amranaiman said...

kenapa budak comel? knapa awk pun comel :P hehehe

♥ainie muniera♥ said...

kite kg kat sebelah rumah jek . hoho :P

~~oOpEt~~ said...

bestnya :D tp pet dh mmg dok kt kampung :D hehe

Nurulee said...

Lagi lah best macam tu =D hehe

Emma said...

sy suka buah jga!!plg sedap jagung n durian.. hehe... kg kdg2 best, kdg2 x.. haha..

Niswatus Solikah Samik said...

eh eh! sama lah! ee balik kampung jugak ek? akak pon baru td balik kampung.. huhu.. comel lah baby tu! :D

Niswatus Solikah Samik said...

yeke..xpe2..yang penting balik jenguk kampung kan dik? :D

9n0L4 said...

cepat abiskan cite BOF tu . best. ;)

*zafirah* said...

Balik kg la paling best^^
eh,kg nurul kat mane ye?

Bobo said...

cutenye budak ni :)

taqiy said...

ee dear! comel bby tuh. ee ok lg. blur kdg2. taqiy ni tiap msa blur. hahaha >.<

Edy Fee said...

wah serba pink.haha femenin la besar nnt

SimplySeoul said...

the little girl dress up cutely. like a princess hehe.

aisya said...

dah 2 tahun tak balik kampung.. rindu pulak.. huhu.. kat kampung tu mmg xlekat kat umah la.. klau tak ikut cousins merayap sampai kampung sebelah, pergi tolong makcik jual buah tembikai.. haih, rindunye.. hehe

Nurulee said...

Hehe, sonoklah macam tu. Confirm tak boring langsung. Ada je kerja nak buat =D

saharinasaharudin said...

Comelnyeee baby.geram!mcm nak gigit je pipi tu tau :D

Che Sakinah said...

comel-comel :))

syazana.not.single said...

huhu,baby tu comellll.
terasa geram.

piraaa said...

kenapa baby tu nampak macam matang? ulang suara, matang ! hahaha, yes betoi tak tipu, nampak matang.









mengulangi "matang" sebanyak 3 kali menunjukkan statement siyes, wakakaka

Nurulee said...

Hahaha, serious betul ni.
Entah, cause dia tgh tidor maybe.
Tak tahu. Im curios ni ==

ainraus said...

comelnya that kid! awww. tak sabar nak ada anak sendiri! eh? okay. gatal. kawen pun tak lagi.

budak kecik said...

ak pun rasa mcm nk mkn je bdk pink comel tuh. comel sgt lorh. haha

*mari belajar karaoke online. free of charge. hehe

Atiqah Wadiah said...

x baik kacau baby tgh tido..babap kang :P

cik epal said...

comel nyer baby tu... rasa mcm nk peluk2 jer.. hikhik

Trah Zain said...

hai ee, jgn kacau kalau baby tido, sbnrnya, lagi byk baby tido, lg cepat perkembangan otak dia, jgn kaco dia klau nk srh dia pntar bila bsar, bio je dia tido,, ee ni nakal..haha

ArZ's Daughter said...

Bestnya ada atuk ngan nenek lagi.
Baby tu comel. Anak sedare ke ??

Cik Kay Jue said...

comey nyer... wah untunglah.. kat kampung pun ada astro... :)

Zati Novelis said...

Budak tu macam Princess laa .. Hehe xD

Nurulee said...
This comment has been removed by the author.
iRa said...

selamat berpuasa. :)

elyna mirsada said...

cmelnye baby 2.....=) cute

Nurlyla said...

kg lh tmpt pling natural n best skali :)

O CIKTEDDY said...

wah..pinkynya!huhu

chot ok..! said...

selamat berpuasa juga :)

ArZ's Daughter said...

Anak cikgu Fahmi ek ? :D

eyjalukman said...

best kot kmpung . tp lau hri2 pn bosan gak dok lama2 sbb tk dt nk bersosial. haha

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

rmh akak kg:) comel bdk tu..pink gitu..hihi

Boni Kacak said...

bestnya ada kampung...

Nurmujahidah Ismail said...

sekarang balik je dapat durian,, comel adik tu,, huhuu

SYAH'IZZAT said...

adoi comelnya. geram tgk bby :p

SoLy SoLicious said...

nk blik kg gak...heheh

9n0L4 said...

mestilah ade sedihnye. huhu. sudah lumrah hidup. ;)

|shuhadaothman|TM said...

nak rambutan meh dtg umah shu meh. hehe

tirahzairi said...

tirah pon duk umah sorng2....adik skola...bosan kot...nseb bek bleh on9